Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem ze www - jak to obejsc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:19

Dibre - Dom Inwestycyjny BRE Banku S.A.

Czy ktoś korzysta z tego portalu ? - czy jest szansa aby działała na safari?--

#2 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:33

Ale co Ci nie działa? ;)

#3 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:57

spróbuj się zalogować ;)

teoretycznie jeżeli potrzebuje activex to sprawa jest przegrana raczej

możesz spróbować przedstawiać się jako IE kiedy wchodzisz na tę stronę (Safari->preferences->advanced i tam Show Develop menu bla bla bla)
w Develop musiałbyś zmienić User Agent na IE będąc na tej stronie

zawsze możesz też spróbować ies4osx ies4osx ale activex to działać nie będzie

#4 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2008 - 15:05

Dzięki sprawdze w domu... (a co nie działa, no poprsotu się nie loguje mi na giełde papierów, strona oczywiście się wyświetla ale na tym jest koniec) wpisuejsz login hasło i tu .. że to działa tylko na IE... Wiec zdeczka lipa. - moze tragedi nie ma, ale jestem zwolennikiem używania jednego narzedzia (safari) jednego do muzy (mam nadzieje ze w krotce logic) jednego do pisania nut (sibelius) itd itp... Dam znac czy to cos dało... jak wróce i potestuje.

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2008 - 15:09

nie no jeśli zmieniż User Agent to możliwość zalogowania się istnieje bo sprawdziłem ;) nie wiem czy się zaloguje i jak to działać będzie bo nie mam tam konta ;) nie wiem do czego tam jest dokładnie potrzebne activex więc...

#6 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2008 - 15:47

1)logowanie - wpisujemy dane (login haslo) bez potwierdzenia enterem,badz po enterze
2)punkt drugi operacja logowania (validacja)
3)Uzytkownik Zalogowany- kiedy już jestes w systemie do którego wpisywałeś dane w punkcie 1.

zatem: Punkt 1 działa punkt 2 też punkt, punktu trzeciego brak. Poniewaz pojawia się właśnie ten błąd z wymogami, ale jak mówiłem popowrocie do domu sprawdze ztym agentem.

P.S.
pytanie z innej beczki.
Czy jest cos w MAC osx, zeby wejsc do rejestrow? tak jak na windzie regedit.
Potrzebuje wykosować pewien wpis który został mi wpisany do rejeestru. Pisałem to w innym temacie Sibelius.

---- Dodano 08-04-2008 o godzinie 18:17 ----
celu uzyskania dostępu do systemu ePROMAK przeglądarka musi być wyposażona w parser języka XML wersji 3.0 lub wyższej. Ponieważ producent instaluje w przeglądarkach 5.x różne wersje parserów wcześniejszych edycji, podczas pierwszej próby korzystania z usługi system automatycznie dokonuje aktualizacji parsera języka XML.
Wymiana parsera dotyczy jedynie przeglądarek wersji 5.x - nie dotyczy wersji 6 i wyższych.

A Ponizej pisza jeszcze ze musi byc activex... wiec słabo z tego co pisałeś wyżyej, czyli nie moge wejść do mojego systemu w którym zarządzam akcjami... buu a tak psioczyłem na winde bleh... :))

No nic...

P.S.
Pytanie z serji... jak wejsc do rejestru podtrzymuje... badz czegos podobnego. domyslam sie ze musialbym odpalic tego terminala, jednak komend i gdzie tego suzkac nie znam ... :(.

Ale poznam jak to jedyna droga...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych