Witam,
nie udało mi się znaleźć podobnego tematu więc pytam czy ktoś spotkał się może z czymś podobnym.
Dość często podczas rozmowy mój rozmówca przestaje mnie słyszeć po czym rozłącza się rozmowa.
Zdarza się to w miarę często (parę razy w tyg) i nie jest z całą pewnością winą słabego zasięgu.
Mam wersję 16GB z softem 1.1.3 odblokowaną ziphonem.
Druga sprawa choc to pewnie na oddzielny temat - "pływający" zasięg wi-fi raz 1, raz 3 kreski w miejscu gdzie powinny być cały czas 3 jeśli nie max. ( w tym samym miejscu laptop ma cały czas full sygnał).
NIe wiem czy wiązać te dwie sprawy lecz o ile drugą można prrzeboleć o tyle pierwsza jest dość uciążliwa.

Rozłączenie podczas rozmowy
Rozpoczęty przez
cupra666
, 07 kwi 2008 19:37
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 kwietnia 2008 - 19:37
Napisano 08 kwietnia 2008 - 23:22
Problem namierzony - banał straszny! :roll:
otóż podczas rozmowy gdy iPhone trzymany jest przy uchu jest wygaszony ekran, rozmowa się toczy i wszystko gra, jeśli jednak na moment odsunę słuchawkę od ucha włącza się automatycznie ekran a na nim podczas rozmowy wyświetlane jest menu aktywne podczas rozmowy - przyciskając ponownie tel do ucha włącza się ni mniej nie więcej uchem funkcję wyłączenia mikorfonu po czym zniecierpliwiony słuchacz po drugiej stronie nie słyszac nas zirytowany się rozłącza często rzucając obelżywe "... masz swojgo iPhone'a..." :grin:
...problem słabego i "pływającego" sygnału wi-fi pozostał.
Jakieś sugestie?
dzięki i pozdrawiam
Napisano 09 kwietnia 2008 - 08:25
O kurcze, dobry jesteś
.
Ogólnie odblokowywanie ZiPhonem często przynosiło więcej szkód niż pożytku i wielu ludziom WiFi po tym zabiegu różnie działa (lub nie działa). Możesz próbować zrobić restore do 1.1.4 i odblokować programem iLiberty+ (jest temat o nim w tutorialach); jest w nim opcja WiFi/EDGE Fix która być może Ci pomoże.

Napisano 09 kwietnia 2008 - 14:32
OK. dzięki. Moze faktycznie sie skuszę chociaż nie jest to jakoś strasznie uciążliwe więc może jednak poczekam na nowszy soft i istotniejsze zmiany niż te w 1.1.4 w stosunku do 1.1.3 .
Dzięki.
pozdrawaiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych