Wymiana obudowy
Posted 07 April 2008 - 18:46
Posted 07 April 2008 - 19:34
Posted 08 April 2008 - 03:21
A ja podmoczyłem mojego trochę w kawie (w okolicach portów) i teraz trochę bardzo wolno się bateria ładuje a i jakby szybciej schodziza gruba kase w sadzie na pewno cos takiego zrobia. bardzo gruba kase.

Posted 09 April 2008 - 22:44
Posted 10 April 2008 - 08:42
Posted 10 April 2008 - 19:09
jak sie ma dwie lewe rece albo otwiera ipoda scyzorykiem to takie sa efekty. jak sie robi to odpowiednimi narzedzialmi to nie ma sladu. wymiana obudowy na nowa przy robieniu refurbished jest glownie aby klient mial wrazenie ze urzadzenie jest nowiutkie. taka obudowa kosztuje apple grosze, a na wydanym/sprzedanym refurbie zarabiaja znacznie wiecej.Po drugie - otworzyć ipoda się da jak najbardziej, tylko, że jest to okupione zniszczeniem jego obudowy. Nie sposób otworzyć ipoda bez poważnego zarysowania boków obudowy. Również tylna srebrna część przykrywająca baterię nie będzie potem już tak dobrze przylegać do urządzenia, będą wyraźne luzy i szpary. Ipod Touch został zaprojektowany tak, że jego obudowa po otworzeniu nie nadaje się do ponownego spasowania, gdyż poszczególne części są już porysowane i poluzowane.
Posted 12 April 2008 - 09:48
Posted 12 April 2008 - 13:17
Posted 12 April 2008 - 15:07
Posted 12 April 2008 - 17:18

Posted 12 April 2008 - 18:58
Oczywiście, bo to inne generacje ipodów.Nie wiem, czy sposob zdejmowania obudowy toucha rozni sie od innych modeli ale w tych z dyskiem sad otwiera na miejscu i wymienia (dysk).
---- Dodano 12-04-2008 o godzinie 20:02 ----
Profesjonaliści nie mają tu nic do rzeczy. Nikt nie potrafi otworzyć ipoda touch bez choćby niewielkiego uszkodzania/zarysowania/wgniecenia obudowy. Jest to niemożliwe. Tak został skontruowany iPod Touch.to niezli "profesjonalisci" w tej firmie pracuja skoro nie potrafia otworzyc ipoda nie uszkadzajac go.
Kolega szumu podał linka wyłącznie do tylniej srebrnej klapki kosztującej 19$. Jeżeli Ty to nazywasz "obudową" to moje gratulacje... To wyłącznie jedna z wielu części tworzących całość obudowy.na ebayu za 19$ a apple krzyknie gdzies 99$.
Posted 13 April 2008 - 13:56
to, ze ktos czegos nie potrafi zrobic nie oznacza, ze sie tego zrobic nie da.rofesjonaliści nie mają tu nic do rzeczy. Nikt nie potrafi otworzyć ipoda touch bez choćby niewielkiego uszkodzania/zarysowania/wgniecenia obudowy. Jest to niemożliwe. Tak został skontruowany iPod Touch.
fakt to tylko kawalek. zazwyczaj ten kawalek wlasnie ludzie chca wymienic. czy to wystarczy to juzpytanie do Xinill.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users