Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Edytor HTML+ISO-8859-2?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 top-designer

top-designer
  • 101 postów

Napisano 13 kwietnia 2006 - 14:09

Jak dotąd używałem edytora Taco HTML Edit, jednak nie znalazłem w nim opcji, aby pisana przeze mnie w kodzie html strona zawierała wpisywane przeze mnie znaki w kodowaniu ISO-8859-2. Znacie jakiś dobry edytor html, w którym można ustawić kodowanie? (Chodzi o kodowanie kodu html a nie tekstu widocznego juz na gotowej stronie.)

#2 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 18 kwietnia 2006 - 18:00

czemu wy ludzie tak bardzo boicie sie xcode? on nie gryzie...

#3 JoeBlack

JoeBlack
  • 37 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 11 września 2007 - 19:29

hmm też mam problemy ISO-2, jest na to jakieś wyjście. Jestem nowym użytkownikiem Mac'a. Od tygodnia czytam to forum i staram się wszystkiego dowiedzieć. Jednak tego ISO-2 nie jestem w stanie obejść....

Na obecną chwilę mam Taco + ForkLift

Jednak co update na stronie pojawiają się krzaki... www.pgs.pokerstrategy.com

spróbuje TextWrangler

#4 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 września 2007 - 19:51

ja używam smultrona i jest bardzo wygodny a kodowanie to po pierwsze IMO utf-8 wygodniejsze, a po drugie gdzieś się pewnie da ustawić ;]

#5 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 11 września 2007 - 20:19

A ja używam vim'a ;> A do bardziej userfriendly to Coda, trochę kosztuje ale jest warta ceny ... a przynajmniej połowy :>

#6 mac.s

mac.s
  • 31 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2007 - 17:24

Smultron. Prościej się nie da. Zgaduje kodowanie pliku z każdą wersją coraz lepiej. O ile kiedyś czasem były problemy o tyle od kilku ostatnich wersji zawsze wszystko działa. A jak chcemy zmienić kodowanie pliku (utf8 - jedyne słuszne na codzień) po prostu wybieramy z menu 'Text' pozycję 'Text encoding', klikamy w interesujące nas kodowanie i po sprawie. Plik przekonwertowany.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych