Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Warcraft III na mac'u, BN, Dziala!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Murphydnm@mac.com

Murphydnm@mac.com
  • 4 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 17:11

Witam wszystkich. Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem macbooka. Wczesniej, na windowsie lubilem czasem pograc w Warcrafta III, posiadam oryginal, z kluczem. Chcialem tez sobie pograc na mac'u. Moja wersja gry nie byla uniwersalna, ani macowkowa, a takiej potrzebowalem. Stwierdzilem, ze piractwem (przynajmniej duzym) nie bedzie, jak sciagne sobie macowa wersje gry, zainstaluje ja ze swoim keyem. Niestety, gra co prawda zainstalowala sie idealnie, ale klucza potrzebowala innego, niz ten ktory posiadalem. //edit: zapomnialem dodac, ze obie wersje - windowsowa i macowa byly zaktualizowane do najnowszej wersji - 1.21b Zainstalowalem na lewym kluczu i zaczalem szukac jak ten klucz podmienic, czy sie da, odwiedzilem to forum m.in.. Zauwazylem ze rozne ludzie maja problemy z ta gra, rozwiazania nigdzie nie znalazlem. Gdzies za to wyczytalem przypuszczenie, ze klucz do gry moze byc przechowywany w plikach mpq. Oczywiscie nie widzialem tez zadnego key-changera pod macowke. Ale, ze posiadam tez peceta, z zainstalowanym oryginalnym warcraftem, z dobrym kluczem umozliwiajacym gre na battlenecie, to podlaczylem pod niego macowke, otworzylem sobie w jednym oknie folder warcrafta (na macbooku) i ten windowsowy. Kopiowalem po kolei pliki, te ktore wystepowaly w wersji macowej, z windowsa. Czyli jesli na macu wystepowal plik A i na windowsie byl identyczny plik A, to kopiowalem z windowsa, na maca. Jesli na windowsie wystepowal plik B, a na macu go nie bylo, nic kopiowaalem go. Pomijalem pliki txt, log itp. - skopiowanie ich roznicy nie robi, szkoda czasu. Pomijalem rowniez, pliki exe, i te ktore sa w macu odpowiedzialne za odpalenie gry. Uruchomilem gre, bez problemow, sprobowalem polaczyc sie z BN. Nie dzialalo - nie wykrywalo polaczenia jakby. Ale klinalem na ikone lupy obok guzika BattleNet i wybralem pierwszy serwer i juz dzialalo - udalo mi sie zalogowac bez problemu. Ten problem mogl wynikac z moich jakis dziwnych ustawien, nie musi i wszystkich wystepowac, jednak stwiedzilem, ze warto go opisac na wszelki wypadek. W ten sposob udalo mi sie uruchomic w pelni dzialacego Warcrafta, z BN, na Mac'u. //edit: Zapomnialem dodac, ze pozytywnym efektem ubocznym bylo spolonizowanie gry. Pozdrawiam, Murphy

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 kwietnia 2008 - 22:17

ta polonizacja to dobra wiadomość

#3 Szelagpaul

Szelagpaul
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwietnia 2008 - 22:32

Jezeli ma sie orginalny cd key z war3 na pc to mozna wpisac przy instalacji na macu i dziala. A do polonizacji wystarczy skopiowac z wersji polskiej (z pc) pliki: war3.mpq war3patch.mpq war3x.mpq war3local.mpq Jezeli jakiegos nie mamy to pomijamy ( chodzi o dodatek The Frozen Throne)! P.S cd-key zapisuje sie w plikach war3.mpq dla Reign of Chaos i war3x.mpq dla The Frozen Throne :)

#4 Murphydnm@mac.com

Murphydnm@mac.com
  • 4 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 10:33

Mi niestety nie chcial zainstalowac sie na kluczu z wersji PC.

#5 bulos

bulos
  • 11 postów

Napisano 05 marca 2009 - 15:29

Mam takie pytanko, czy jak uzyje mojego PC'owego keya na macu i jak zadziala to czy bedzie mozna rac na MAC'u i na PC jednoczesnie? Bo nie wiem czy mam sciagac na maca Warcrafta :P Wezcie szybko odpowiedzcie tu lub na PW. Dizenks pzdr. PS: Sory ze odswiezam stary temat, ale mnie zainteresowal. Jeszcze jedno pytanie. Czy w dzisiejszym patchu wogole bedzie dzialac PC'owy key?!

#6 Torin

Torin
  • 24 postów

Napisano 06 marca 2009 - 08:25

Zacytuje wam co kiedys dostalem od supportu Blizzarda bo tez mialem wersje Win only. Co do klucza tez mi nie lyknal za 1szym razem, ale okazalo sie, ze strzelilem literowke, sprawdzales moze? :)

Hello Jakub,

Thank you for contacting the Blizzard Technical Support department. My name is Carlos and I will be assisting you today.

Fortunately, yes. You can create a Blizzard Account, register your CD-Keys on said account, then download and install the digital version of your games. Also, your CD-Keys will be saved for future reference.

As this is a new service, not all Blizzard games may be available to download immediately upon the launch of the Blizzard Store. However, more titles will gradually be made available for Digital Download over time.

If you have any further questions or concerns regarding the Digital Download option from the Blizzard Online Store, please feel free to reply to this email or contact our Billing and Account Services Department by phone. Billing representatives are on hand to take your call Monday thru Friday between 8am and 8pm Pacific Time, at 1-800-592-5499.

Sincerely,

Carlos D
Technical Support

#7 Radd

Radd
  • 6 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 17:49

Witam! Właśnie zainstalowałem Warcrafta na macbooku,śmiga jak złoto ,wszystko cacy. Niestety w momencie kiedy chce uruchomić custom game i zagrac w znanego tower defensa , okno cofa mnie do momentu w którym wybieram mape. Zupełnie nie wiem co sie dzieje. Sciągam mapke do wc3 i jak sprawdzam w spisie mapek ,to gra je wykrywa,ale uruchomić juz nie chce. Prosze powiedzcie ze nie jestem sam i ze ktos juz rozwiazał ten problem :) PZDR Radd

#8 lukibalboa_

lukibalboa_
  • 59 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 16 lipca 2009 - 15:19

Murphydnm@mac.com - z kąd ściągnołeś instalera do warcrafta 3?
Z góry dzieki :D

#9 Radd

Radd
  • 6 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 13:20

Zassałem w3 z Torrentreactora i o dziwo poszło wszystko łądnie i zgrabnie. Ale lipa z tymi planszami od tower defensów

#10 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 lipca 2009 - 06:56

Oj nie ładnie... Kolega podał maila, żebyś tam mu napisał. Jak tu mod wpadnie...

#11 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 12 sierpnia 2009 - 00:05

Kupiłem wersję Mac. Nie chcę kupować nie potrzebnej mi wersji PC tylko dla spolszczenia. Czy mogę wrzucić te pliki z jakiegokolwiek Warcrafta PC?

#12 Strachnawroble

Strachnawroble
  • 29 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 08:23

jak dziala, to pograjmy w dote. taka fajna mapka 5v5. Dota.pl - polska społeczność Doty! ja gram juz kilka lat:)

#13 dwaku

dwaku
  • 13 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 03:17

A może ktoś mi powiedzieć jak obracać widok na klawiaturze MBookowej?

#14 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 01 stycznia 2010 - 23:58

szkoda, że Garena ani eurobattlenet nie działają na mac tylko trzeba mieć windę ;s Poziom na BN blizzardu jakieś 2 lata temu wciąż był tragiczny.

#15 Meridius

Meridius
  • 111 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2011 - 10:18

Gra ktoś może jeszcze w Warcrafta III na MAC-u? Mam płytę z grą, którą kupiłem tuż po premierze. Niestety, nie idzie jej jednak zainstalować, bo pliki są w formacie .exe. Istnieje możliwość, żebym odpalił tę grę bez Boot Camp z CD? Co muszę zrobić, żeby pograć w Warcrafta III na MAC-u? Dobrze widzę i Frozen Throne jest teraz na MAC-a darmowe?

E: Wybaczcie za odkopanie tematu ;).

#16 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2011 - 11:01

Gra ktoś może jeszcze w Warcrafta III na MAC-u? Mam płytę z grą, którą kupiłem tuż po premierze. Niestety, nie idzie jej jednak zainstalować, bo pliki są w formacie .exe. Istnieje możliwość, żebym odpalił tę grę bez Boot Camp z CD? Co muszę zrobić, żeby pograć w Warcrafta III na MAC-u? Dobrze widzę i Frozen Throne jest teraz na MAC-a darmowe?

E: Wybaczcie za odkopanie tematu ;).

Zaloguj się na battle.net. Możesz użyć numeru seryjnego z pudełka, aby dostać licencję na grę w dystrybucji cyfrowej. Stamtąd ściągnij najnowszą instalkę. Ja tak robiłem ze starcraftem oryginalnym.

Nie wiem jednak, czy starsze gry Blizzarda działają na Lionie, bo on nie obsługuje Rosetty.

#17 Meridius

Meridius
  • 111 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2011 - 15:28

Dzięki, wszystko działa poprawnie. Mam wersję systemu 10.6.8, więc Rosetta hula aż miło :).

#18 Fiechol

Fiechol
  • 8 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:43

Ja na Lionie mam błędy Czarne menu np. i brak mapy. Trzeba Giercować na Windzie :(

#19 skil73

skil73
  • 231 postów
  • SkądAntrim(Irlandia Polnocna)

Napisano 26 września 2011 - 19:13

Jak na Lionie zainstalowac Worcrafta zakupionego poprzez strone Blizzarda? Instalator niechce sie uruchomic bo system nie obsluguje juz procesorow PPc. Czy ktos moze obszedl jakos ten problem?

#20 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 26 września 2011 - 19:17

Jeśli jest na power pc, to problemu nie da się obejść na poziomie systemu. Zostaje VM.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych