Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SIM PIN

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2008 - 19:36

Słuchajcie.
Nie mogę sobie poradzić z wyłączeniem kodu PIN. Wchodzę w opcje, przełączam SIM PIN na wyłączony, prosi o podanie, wpisuje i pojawia się jakiś błąd. Teraz pytanie. Mam tu wpisać swój kod PIN czy coś innego? Poniżej zdjęcia.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Pozdrawiam.

#2 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2008 - 19:37

Jesli pamietasz to wpisz swoj pierwszy kod pin.

#3 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2008 - 19:38

Wpisuje swój pierwszy. Nie zmieniałem PINu do tej karty - jest taki jaki dostałem od operatora.

#4 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2008 - 19:49

To utworz nowy sim pin i dopiero wylacz, jak nie zadziala to wylacz pin na innym phonie.

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2008 - 19:52

Już próbowałem z nowym PINem - nie działa.

wylacz pin na innym phonie.

Nikt z moich znajomych nie ma iPhone'a. :roll:

#6 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2008 - 20:25

Pin mozesz wylaczyc na dowolnym innym telefonie.

#7 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 04 kwietnia 2008 - 20:33

iPhone ma problemy z wyłączaniem PIN'u i jest to znane. Najłatwiej przełożyć kartę do jakiegokolwiek innego aparatu i tam go wyłączyć.

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 21:31

iPhone ma problemy z wyłączaniem PIN'u i jest to znane. Najłatwiej przełożyć kartę do jakiegokolwiek innego aparatu i tam go wyłączyć.

niekoniecznie... Niektore karty SIM maja zablkokowana mozliwosc wylaczenia PIN'u hardware'owo. I na takiej karcie nawet inny telefon tez nie wylaczy PIN'u.
Mozna zmienic na inny ale wylaczyc sie NIE DA!

pzdrw
//T

#9 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 04 kwietnia 2008 - 22:03

Może tak, może nie, z własnego doświadczenia wiem że w mojej prepaidowej karcie Heyah nie szło na iPhonie wyłączyć PIN'u, po przełożeniu jej do innego aparatu poszło bez problemu. Sytuacja o której mówisz ma miejsce głównie w kartach z taryfami biznesowymi.

#10 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 22:11

Może tak, może nie, z własnego doświadczenia wiem że w mojej prepaidowej karcie Heyah nie szło na iPhonie wyłączyć PIN'u, po przełożeniu jej do innego aparatu poszło bez problemu. Sytuacja o której mówisz ma miejsce głównie w kartach z taryfami biznesowymi.

Mam cztery numery w Erze w roznych taryfach - tylko w najstarszej karcie ( 7 lat ) mozna wylaczyc PIN. W pozostalych sie nie da....
O ile wiem w wiekszosci nowych kart ( oprocz prepaidow oczywiscie ) nie ma mozliwosci wylaczenia PIN'u

pzdrw
//T

#11 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 04 kwietnia 2008 - 22:12

Co nie zmienia faktu że iPhone nie potrafi wyłączyć PIN-u nawet na kartach na których normalnie się da :). Mało tego, przy próbach wyłączenia zablokowałem sobie PIN i musiałem wpisywać PUK. Dobrze, że miałem go gdzieś zapisanego bo bym się ostro zdenerwował.

#12 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2008 - 10:57

@M4v3R: chciałem wyłączyć PIN, żeby iFix pokazał mi wersję BL. Nie mógłbyś wydać jakiegoś update'a, który widzi BL z włączonym PINem? Jest taka możliwość?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych