Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BSD root: md0, major 2, minor 0 I tak w kółko :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 totylkoty

totylkoty
  • 52 postów
  • SkądGliwice

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:29

Hej
Czytałem sobie artykuł na forum http://www.myapple.p...-2-windows.html
coś mnie naszło by trochę pomodyfikować swojego iphona i po zrobieniu pkt 5 po jakimś czasie IPHON się zrestartował i teraz na ekranie mam przez cały czas taki napis

BSD root: md0, major 2, minor 0

Czytałem też w innym temacie
http://www.myapple.p...ak-rekacji.html

"w tryb DFU
czyli trzymaj home + sleep przez 10s potem trzymajac caly czas home wlacz ip, wlaczy sie tryb awaryjny i potem restore"

No ale ja ja go włącze tym guzikiem od górnym (obok karty SIM co jest) to włącza się pojawia się te jabłko od Apple i jak wówczas trzymam ten guzik z kwadratem pod ekranem i ten u góry co się włącza to iphon mi się wyłączy sam. A jak po włączeniu trzymam sam ten guzik z kwadratem pod ekranem to nic się nie dzieje. Proszę o pomoc

#2 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:58

coś zle robisz, wczytaj się w to... "w tryb DFU czyli trzymaj home + sleep przez 10s potem trzymajac caly czas home wlacz ip, wlaczy sie tryb awaryjny i potem restore" kwadracik + naciskasz ten u góry (10s) trzymając kwadracik, puszczasz ten u góry - cały czas trzymając kwadracik :) tak ja bym to przetłumaczył

#3 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 03 kwietnia 2008 - 21:20

Ja też na początku miałem problem z wprowadzeniem telefonu w tryb DFU. Spróbuj kilka razy powinno się w końcu udać. W tryb DFU można wprowadzić telefon również przez np. ZiPhone. W tym wypadku wydaje mi się, że również tak można. Ale mogę mylić się więc może poczekaj na odpowiedź potwierdzającą/negującą od kogoś bardziej doświadczonego. Pozdrawiam.

#4 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 03 kwietnia 2008 - 21:25

Owszem, to jest jedyna rzecz do której ZiPhone się nadaje :).

#5 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 kwietnia 2008 - 22:48

Myślę że goly ma rację, bo ja za pierwszym razem też źle robiłem:)

#6 totylkoty

totylkoty
  • 52 postów
  • SkądGliwice

Napisano 03 kwietnia 2008 - 23:49

Już mi się udało to zrobić. Wiec jak by ktoś inny mial problem. By wyłączyć IPHONA naciskamy górny guzik + home. Telefon się wyłącza następnie trzymamy home i podpinamy go do kompa wówczas pojawi się na ekranie sympol ITUNES i jesteśmy w domu:)

#7 kamciapati

kamciapati
  • 3 postów

Napisano 23 września 2008 - 15:26

:DD Dziekuje uratowaliscie mi zycie:DD:)

#8 yeahmen

yeahmen
  • 12 postów

Napisano 25 października 2008 - 20:20

witam. wchodze w tryb DFU, podlaczam kabel Itunes mi wykrywa ipoda i nie moge zrobic restore... mam error 1403. co zrobic zeby znow mi dzialal ipod ??

#9 daanul

daanul
  • 4 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 stycznia 2009 - 13:09

kwadracik + naciskasz ten u góry (10s) trzymając kwadracik, puszczasz ten u góry - cały czas trzymając kwadracik :) dokładnie tak ! czekałam i probowalam chyba 1,5 h :P a teraz mi sie od razu udało :P

#10 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 13:20

Tutorial jak poprawnie wykonać DFU:
YouTube - How To: iPhone DFU Mode - MacComm.tv

Pamiętajcie tylko że dziesięć sekund to dziesięć sekund. Z zegarkiem w ręku!

;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych