Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nie działa ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 marlizna

marlizna
  • 2 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:09

Mam problem z IPhonem. Przez nieuwagę wypadł mi z reki wprost na posadzkę, co skutkuje tym ze nie działa dolna część ekranu tzn. nie mogę wprowadzić pinu, ani odblokować tel. Działa góra ponieważ mogę wyłączyć iphona. Czy może mi ktoś pomóc albo czy zna ktoś kogoś kto może mi pomóc. Bardzo proszę o odpowiedz.

#2 gwaltek

gwaltek
  • 120 postów
  • SkądWPR

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:40

tak się zastanawiam czy to nie jest dziwne ze teraz strasznie często wielu osobom padają wyświetlacze w naszych cudeńkach ?? :/ zaprawde powiadam ci tylko wymiana wyświetlacza przyniesie ukojenie twojemu ipkowi ps: kolego jesteś jednym z wielu którym nie da się pomóc ;( pozdrawiam ;)

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 19:18

tak się zastanawiam czy to nie jest dziwne ze teraz strasznie często wielu osobom padają wyświetlacze w naszych cudeńkach ?? :/
zaprawde powiadam ci tylko wymiana wyświetlacza przyniesie ukojenie twojemu ipkowi
ps: kolego jesteś jednym z wielu którym nie da się pomóc ;(

pozdrawiam ;)

nie wyswietlacze padaja tylko telefony. Na glebe.

pzdrw
//T

#4 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 02 kwietnia 2008 - 21:33

Mi telefon upadł 2 razy na beton (na samym początku, jak jeszcze nie miałem InvisibleShielda, bez tego iPhone jest strasznie ślizgi). Jedyny skutek tych upadków to zadrapania (minimalne) na obudowie. Widać mam duże szczęście, skoro ludziom spada raz i takie cuda się dzieją...

#5 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:21

Mi telefon upadł 2 razy na beton (na samym początku, jak jeszcze nie miałem InvisibleShielda, bez tego iPhone jest strasznie ślizgi). Jedyny skutek tych upadków to zadrapania (minimalne) na obudowie. Widać mam duże szczęście, skoro ludziom spada raz i takie cuda się dzieją...

dokładnie o to chciałem spytać i to chciałem stwierdzić
a chodzi o InvisibleShield
stwierdzić można śmiało, że iPhone jet śliski bez tego, (bo nie mam InvisibleShielda)
a pytanko czy to "coś" za kurde nie małe pieniądze jest warte swojej ceny??

do tematu
tak czytam taki przypadek to aż ciary po plecach chodzą, jakby nie było nie jest to cena na waciki co płacimy za iPhonel, chwila nie uwagi i poszło w pole 1,5k
tak sobie myślę, przecież można by na tym sporo zarobić sprzedając "wyświetlacze" do iPhona, i też z ciekawości sprawdzam allegro
i tu proszę, lekarstwo na Twój problem, copawda drogie lekarstwo bo za 699zł
ale lepsze to niż wywalać iPhone, please
iPhone 8gb 4 gb LCD i Digitizer Wy�wietlacz lcd (339882846) - Aukcje internetowe Allegro
:rolleyes:

edit
spoglądam na kolesia i zobaczcie sami co kolo oferuje
"Naprawa iPhone

Dokonujemy następujących napraw:

* rozlany wyświetlacz LCD
* Pęknięty digitizer, panel dotykowy
* Wyrwane/ułamane/naderwane gniazdo synchronizacyjne
* problemy z ładowaniem
* problemy z dzwiękiem
* problemy na płycie głównej
* wymiana obudowy tylna ( srebna / czarna ) auluminium
* wymiana bateri
* obudowa anteny
* antena
* aparat foto 2 Mega Pixele
* przycisk Home
* i wiele wiele innych usterek..."

#6 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:40

wspolczuje, marlizna. slyszalem o takim przypadku, i niestety, albo naprawisz ekran, albo kupisz nowego iPhona. takie jest moje zdanie smetne zdanie.

mi iPhone raz upadl na podloge odkad go mam. siedzac przy komputerze wyslizgnal mi sie z polarowych spodni na wykladzine. na szczescie spadl z niskiej wysokosci na miekka nawierzchnie, ale nalezy z tym uwazac. wyswietlacz od przyciskania palcem nie ma prawa sie zepsuc ale nalezy na to cacko uwazac. to jest zbyt delikatny sptrzet zeby robic sobie na nim Crash Testy ;)

edit: na przyklad cos takiego: YouTube - iPhone Crash Test

#7 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 kwietnia 2008 - 23:05

Mi na początku iPod wypadł jak biegłem do autobusu i nic. Ostatnio zrobiłem crash testy ekran - kant biurka... iPod jest nienaruszonym stanie (tzn. po upadku w biegu zadrapałem sobie ramkę:/).

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 14:12

Mi też spadał kilka razy. Po ostatnim upadku mam wgniecenie w obudowie. :lol: Oczywiście iPhone w pełni sprawny. :D

#9 Strusio

Strusio
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 14:26

Potwierdzam Mój sprzęcior dwa razy lądował na betonie - efekt - pognieciona i porysowana obudowa ale wszytkie funkcje OK.

#10 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 15:23

Mi raz spadl jak zasnolem sluchajac muzyki, z malej wysokosci i do tego w pokrowcu.

#11 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 kwietnia 2008 - 15:47

kamilps3 to się nie liczy:P

#12 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 13:13

HEH... Ja swojego uratowalem, po tym jak wypadl mi z kielni, i omalo co nie wpadl pod samochod. xD ale lcd dziala, tylko obudowa. PS. Taki offtop, spacja mi sie tnie i skrzypi co robic?

#13 lolwader

lolwader
  • 26 postów

Napisano 16 marca 2009 - 00:23

ImageShack - Image Hosting :: wallpaperyns.pngNo to odkopie temat! Moj kochany iPhone zaliczyl o jedna glebe za duzo... dolna czesc ekranu (doslownie pol cm - pasek) przestal reagowac na dotyk. Tego samego dnia (w sobote) zjawilem sie w salonie Orange, zeby dopytac sie o gwarancje. Powiedziano mi, ze to oczywiscie podchodzi pod gwarancje i zebym spokojnie przyniosl cudenko w najblizszym czasie.

Jutro sie tam zjawie - wierzacy, pomodlcie sie za mnie, niewierzacy - trzymac kciuki!:)

---- Dodano 17-03-2009 o godzinie 01:43 ----
przyjeli.... teraz 14 dni czekania na reakcje apple...

a tutaj tapeta, ktora ustawilem przed oddaniem. myslicie, ze pomoze?:D
Dołączona grafika

#14 misiekmw

misiekmw
  • 24 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2009 - 13:21

Czy komuś udało się załatwić taki problem pozytywnie (tzn. naprawa gwarancyjna w polskim serwisie regenersis)??? Niestety mi również przytrafiło się takie nieszczęcie tylko w przeciwieństwie do kolegów mi telefon nie upadł! Problem pojawił się po podróży samochodem z włączonym GPS - telefon nie był co prawda umocowany więc mógł się trochę poobijać w schowku przy bardziej gwałtownym skręcie czy hamowaniu ale to były na prawdę delikatne wstrząsy jak przy normalnym użytkowaniu! Jestem lekko zirytowany i w poniedziałek prawdopodobnie odeślę telefon do serwisu. Dam znać jaki będzie finał tej historii. Strasznie delikatne to gówno!

#15 misiekmw

misiekmw
  • 24 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 października 2009 - 15:43

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony reakcją firmy regenersis. W poniedziałek wysłałem kurierem telefon a dzisiaj (tj. w piątek) otrzymałem NOWY. Serwis potwierdził występowanie usterki i tyle... Przesyłki kurierskie też na koszt regenersis. Jest pod wrażeniem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych