Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Please log in to reply
493 replies to this topic

#201 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 03 September 2008 - 20:59

Witam wszystkich
...powiem ze przesyłki do cenrum(urzad celny warszawa) do wartśc 60-65$ dochodzą bez żadnych problemów czytaj vatu i opłat urzędowych. Podobnie jest w małopolsce. Jeśli natomiast ktoś pokusi sie o większą ilość mogą być problemy.Słyszałem że osobom z wielkopolskiego czasami się udaje nie dostac cła nawet przy 100-150$ nie wiem od czego to zależy(może leniwości urzędników). C do amego cła i opłata nie znam stawek na folie, ale gdyby podpiąc to pod modele redukcjne lub zabawki jest 0% i wtedy płacimy około 25% opłat dodatkiwych w tym 22% vatu i te mniej wiecej 3% nie wiem czego. pozdrawiam

Przesyłki spoza Uni Europejskiej o wartości celnej (czyli wartości "no powiedzmy deklarowanej" + koszt przesyłki) mniejszej niż 45 euro są zwolnione z cła i vatu o ile pochodzą od osoby fizycznej i są oznaczone jako gift.
Analogicznie zwolnione z opłat dodatkowych są przesyłki o wartości celnej mniejszej niż 25 Euro o ile pochodzą od osoby prawnej.
Powyższe wynika z przepisów unijnych, nie ma tu żadnej dowolności.
Obrót towarami w ramach Uni jest natomiast bezcłowy i bezpodatkowy.

#202 marleyo

marleyo
  • 99 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 03 September 2008 - 21:18

Dzisiaj zamówiłem i dzielę się tym co najlepsze: h9xngb yfrj5w

#203 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 04 September 2008 - 21:39

Mam pytanie do użytkowników iphonea 3G...
Czy iphone w folii wchodzi bez problemów w oryginalną stację dokującą?
W przypadku 2G można go było wcisnąć, a jak jest w przypadku 3G?
Pytam bo chciałem kupić sobie taką stację i teraz nie wiem... brać oryginał od applea czy może szukać czegoś z większym luzem wokół gniazda (pewnie jakaś chińska podróbka)?

#204 Canibal

Canibal
  • 155 posts

Posted 04 September 2008 - 22:26

Witam tak sie dzis zastanawialem planuje zakupic Invisible Shield firmy ZAGG i jak to sie ima do iP i uzytkowania go z ta folia ? wiem ze znajomy ma ta folie na iP2g i mnie takie cos zastanawia jak to dziala ? Dzis w pracy mialem zalozona piankowa rekawice i gdy chcialem menu przezucic w iP to on nic nie robil wogole nie reagowal (rekawica dosc cienka) wiec jak to jest dotykowy ekran to jak to jest z ta folia ? ktos moglby to wytlumaczyc ?

#205 kodermaster

kodermaster
  • 14 posts

Posted 05 September 2008 - 08:54

Wczoraj założyłem Invisible Shield na iPhone'a 3G. Czy jak w przyszłości ją odkleję, to będę mógł z powrotem ją przykleić np. za parę dni?

#206 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 posts

Posted 05 September 2008 - 09:12

Kodermaster - nie. Na stronie producenta napisane jest, ze odklejona folia nie nadaje się do ponownego przyklejenia. Natomiast jeśli będziesz zmuszony zdjąć ją (np. oddając tel. do serwisu) to mozesz się z nimi skontaktować, wysłać do nich Invisible shield a oni Ci odeślą nową w zamian za pokrycie kosztów wysyłki (3.99$ o ile pamiętam)

#207 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 05 September 2008 - 09:48

A co z odciskami palców? Czy na invisibleshield zostają odciski? Jeśli tak, to czy można połączyć invisibleshield back cover z przednią naklejką Power Support Anti-Glare Film Set for iPhone ? I jeszcze jedno pytanie: Czy Power Support Anti-Glare Film Set for iPhone dobrze chroni przed zarysowaniami ?

#208 marleyo

marleyo
  • 99 posts

Posted 05 September 2008 - 11:09

Ja mam następujące pytanie: 03.09 o ok. 22.00 zamówiłem IS'a, dostałem potwierdzenie zamówienia "EU.....", wybrałem 6$ za przesyłkę, a z maila wynika, że powinienem dostać mailowo potwierdzenie shipping'u a nie tylko zamówienia razem z numerem przesyłki do śledzenie. Czy ktoś z uzytkowników zamówił z płatną przesyłką i dostał numer przewozowy?

#209 piter.23

piter.23
  • 45 posts
  • SkądKraków

Posted 05 September 2008 - 16:05

ja również dziele się tym co najlepsze, czyli 20% zniżką na produkty z serii InvisibleShield: 1. n8d5zt 2. 9qkby6

#210 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2008 - 18:26

Sprzedam nowy, nieużywany Invisible Shield by ZAGG dla iPhone 2G. Przez perturbacje mam 2 sztuki :P Jedna dla mnie druga na sprzedanie. Moja cena? 75zł z przesyłką (na allegro są po 80zł +10zł przesyłka czyli po 90). Jak ktoś jest w Wwie może być odbiór osobisty. Mogę również przez allegro puścić. p.s. Uprzedzam, opakowanie było otwarte przez głupi urząd celny (ale nic nie jest tknięte).

#211 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 06 September 2008 - 19:18

Zamowilem tylko przod, przyslali razem z tylem, ale marna pociecha z tego, bo tylu nie potrafilem nakleic, po prostu impossible

#212 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 06 September 2008 - 23:57

Zamówione, a dla chętnych: 4zj7f8 x9pmz8

#213 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 07 September 2008 - 12:44

Nie macie poczucia że wam Iphone 3g przytył ostro po założeniu folii na tył?

#214 loon

loon
  • 173 posts
  • SkądLubon, Poland

Posted 07 September 2008 - 16:35

A ja mam pytanie czy ta folia powstrzyma ewentualne mikropęknięcia ?

#215 Canibal

Canibal
  • 155 posts

Posted 07 September 2008 - 19:25

A ja mam pytanie czy ta folia powstrzyma ewentualne mikropęknięcia ?

zalezy czy rzucasz telefonem czy nie ;) ale mysle ze jak ja nakleisz i dobrze to zrobisz to powinno powstrzymac ;)

---- Dodano 07-09-2008 o godzinie 20:38 ----
taki dylemacik ogladajac na allegro niby mozna IS kupic juz u nas tylko pytanie czy to nie kolejne "oryginały" na miare polski ;)

#216 wunibald

wunibald
  • 26 posts

Posted 08 September 2008 - 13:18

TYL FOLII JEST IMPOSSIBLE !!!!!!!!!!!!!!!!! nie da sie założyc prawidłowo nie ma szans , sam zerwalem tyl bo wygladal tragicznie a boki odchodza , na wyswietlacz jak najbardziej okej. powodzenia

#217 Canibal

Canibal
  • 155 posts

Posted 08 September 2008 - 20:17

Ok a czy ktokolwiek kto naklejal tyl to zrobil to dobrze i wszystko ladnie przylega i trzyma ? Ilu osobom sie to udało ?

#218 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 September 2008 - 21:43

Sadze , ze to zalezy od montujacego . Wymaga to czasu , starannosci i pewnego drygu - brak drewnianych rak lol Zakladanie trwa nawet godzine wg niektorych opini na necie , po zalozeniu niech sobie lezy 12 godzin zeby folia "zastygla" Wtedy nic nie powinno odchodzic .Robiac to szybko ,na sle - byle bylo zawsze beda jakies niedociagniecia - przerabialem robienie na szybko i na spokojnie w przypadku folii na psp czy uzywanie past polerskich na zegarkach telefonach - przy pascie bylo widac roznice . Polerujac powoli , dokladnie rownie ekran byl jak nowy , a robiac szybko , bo mi sie spieszylo , ekran byl "nierowny" bylo widac gdzie mocniej dociskalem , a gdzie slabiej . Mysle ,ze tu jest podobnie . A jak mam wydac 100zl zeby miec folie z przodu , to dam se spokoj - interesuje mnie tyle , ale nie wiem czy sie na to rzucic . Na allegro widzlem nowa obudowe czarna od 3G za 600zl :/ Jakby bylo za 200zl to bym sobie darowal folie , silikony i inne wynalazki .

#219 Canibal

Canibal
  • 155 posts

Posted 08 September 2008 - 22:02

coz ja zamawiam IS i jeszcze jedna podawana byla na forum lacnzie miwyjdzie jakies 160zl Procz tego mam jeszcze obudowe na iP zakupiona w reseller razem z IP ale ja odstawie i bede przy IS i tej drugiej obudowie i mi styka mysle ze w IS warto zainwestowac ;)

#220 marleyo

marleyo
  • 99 posts

Posted 09 September 2008 - 00:22

Doszła dzisiaj do mnie moja IS ale....na iPhone'a 2G zamiast 3G!!!! Czy ktoś mial juz do czynienia z taką spawą? Jak następuje wymiana? Trzeba folię odesłać (na nasz czy zagg'a koszt) czy może od razu przyślą właściwą folię po poinformowaniu mailem? (dziś wysłałem maila.. )

#221 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 September 2008 - 13:11

Hmm dziwna sprawa. Mam swojego shielda na iphonie juz z 2 tygodnie ii.. Dzisiaj zapukał listonosz z drugą tarczą. Najlepsze, że nie płaciłem za nią (napisane ze placone pay palem 30 $). Tyle płaciłem za pierwszą tarczę. Z tego co widzę druga ma inny krój. Wygląda, że teraz zakkrywa w całości chromowane elementy i inaczej zbudowane rogi (łatwiejszy montaż?) Może to jakaś promocja? Nowa wersja tarczy, ja niedawno kupiłem starą więc wysłali nowke za free?

#222 Canibal

Canibal
  • 155 posts

Posted 09 September 2008 - 17:27

zapewne maja taki balagan ze sie pomylili i wyslali :D nic tylko sie cieszyc

---- Dodano 09-09-2008 o godzinie 18:32 ----

Doszła dzisiaj do mnie moja IS ale....na iPhone'a 2G zamiast 3G!!!! Czy ktoś mial juz do czynienia z taką spawą? Jak następuje wymiana? Trzeba folię odesłać (na nasz czy zagg'a koszt) czy może od razu przyślą właściwą folię po poinformowaniu mailem? (dziś wysłałem maila.. )

a takie pytanie czy aby napewno zaznaczyles IS do 3g ? ja przyznam za pierwszym razem jak sprawdzalem cene ile na PLN wyjdzie to sie zdziwilem bo dopiero pozniej po czasie zobaczylem ze to do 2g a nie 3G moze nie zwrociles uwagi na to ?

#223 garrett

garrett
  • 29 posts

Posted 09 September 2008 - 21:40

uff, zamówione... przez znajomą z UK;) ale z przesyłką do polski- z użyciem jednego z podanych tu kodów 11,6 funta... Jak długo czeka się na przesyłkę?

#224 kmbartkowiak

kmbartkowiak
  • 41 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 September 2008 - 21:53

Folia zamówiona, dziękuję poprzednikom za kod, w zamian udostępniam moje innym ;) Miłych zakupów:)
912kz6
b17v3w

garrett: na stronie ZAGG jest informacja, że do Europy wysyłka trwa 7-10dni...

#225 Kobe

Kobe
  • 54 posts
  • SkądKraków

Posted 09 September 2008 - 23:29

Nie cieszcie się tak na te 7-10 dni (od 21.08), ja czekam już trzeci tydzień i nic - przesyłka za 6$. Nie jest to wina Zagg ale naszej "kochanej" poczty lub celników (ciekawe czy leży gdzieś na magazynie czy już ukradli). Musze zadzwonić do urzędu celnego i zobaczę czy da się uzyskać informacje czy przesyłka przez nich przeszła. Miał ktoś taki problem czy ja tylko mam takie parszywe szczęście?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users