Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#176 dj.geo

dj.geo
  • 12 postów
  • Skądszczecin

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:25

ja w zestawie plynu nie mialem. ale zapewne wlasnie do wyczyszczenia i odtłuszczenia wyświetlacza

#177 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 30 sierpnia 2008 - 13:37

Zagg zawsze dołącza płyn do zestawu!

#178 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 13:41

ja w zestawie plynu nie mialem. ale zapewne wlasnie do wyczyszczenia i odtłuszczenia wyświetlacza

To nie masz IS od Zagg'a ;) . Plyn jest do tego, zeby spryskac sobie rece (a raczej koniuszki palcow), zeby po oderwaniu nie zostaly slady, oraz do spryskania foli, zeby sie trzymala ;d

#179 dj.geo

dj.geo
  • 12 postów
  • Skądszczecin

Napisano 30 sierpnia 2008 - 15:21

fakt mam folie innej japońskiej firmy TLH czy jakos tak. ps. sprawdza sie super jest wytrzymala- zero rys...

#180 Slavasek

Slavasek
  • 2 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 20:49

Ponizej dwa świeże kody dajace 20% znizki na zakupy bezpośrednio u producenta Invisible Shield do 3G na zagg.com: p2ygdn m9d250

#181 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2008 - 21:06

Zaraz się doczepi Davvido... ;)

#182 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 21:24

Ze niby za co? :lol:

#183 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2008 - 21:25

no takich kodów chyba nie wolno podawac... chyba...

#184 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 21:30

A co te kody robia? Pozwalaja instalowac scrackowane aplikacje? Czy sa nie legalne? Wczesniej byly podawane i nikt nie mial nic przeciwko...

#185 Slavasek

Slavasek
  • 2 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 09:44

Wszystko jest legal: cytat z potwierdzenia zamówienia z Zagg: "Below are two 20% off one-time-use discount codes to share with two very special people in your life, whether they are your friends, coworkers, boss, family or yourself. Just copy the content below and paste it into your email. This is a limited time offer so notify your friends today... oh, and choose wisely, you only have two!"

#186 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 16:41

a nie lepiej [url=http://www.bestskinsever.com/servlet/the-88/iPhone-3G-Skin/Detail]iPhone 3G Skin[/url]
to praktycznie to samo

[url=http://www.gamershell.com/articles/1010.html]BestSkinsEver vs invisibleSHIELD DS Lite Skin Review - ( Review, Preview, Article, Interview, Q&A ) - GamersHell.com[/url]

#187 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 21:05

A czy po naklejeniu takiej folii można wyjąć bezproblemowo kartę SIM?

---- Dodano 31-08-2008 o godzinie 22:17 ----
Aha - jeszcze chciałem zauważyć, że Cortland ma to w dość przystępnej cenie:
invisibleSHIELD Full Case for iPhone

#188 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 sierpnia 2008 - 21:39

A czy po naklejeniu takiej folii można wyjąć bezproblemowo kartę SIM?

Bez najmniejszych problemów ;)

#189 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:00

Tak dla ścisłości. Folie zamówione 21. oraz 23. sierpnia 2008. Folia z 21-go ma zły kod (wiem wiem jestem genialny... teraz sobie poczekam albo ze 2 tyg. nim poczta dzięki uprzejmej pani paczkę przekieruje, albo odeślą do Zagg a ci znów za 2-5$ wyślą lub oddadzą kasę). Druga folia 23. zamówiona - nadal czekam. Myślę że w między 1-6 września może dojść.

#190 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:27

Jeżeli w Cortlandzie już będą mieli, to chyba wolę dołożyć te paręnaście złotych i mniej czekać. Poza tym ta "dożywotnia gwarancja" będzie łatwiej obsłużona w razie czego..

#191 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 14:29

moja doszla w tydzien. przód banalnie sie nakłada, pieknie leży. Jedynie pyłek sie dostał i mam taki mało widoczny bombelek :/ Zakładanie tyłu w 3g to koszmar :/ mam troche malusich bombelków których już nie wycisne- zajmowałem się w tym czasie jak to schło rogami ... Bez użycia suszarki wątpię żebym rogi założył. Było bardzo trudno ale efekt osiągnięty ;) rogi ładnie leżą, reszta też tylko kilka bombelków jest :/ jak się sprawdzi w użytkowaniu kupię za kilka miesięcy drugą- juz mam doswiadczenie w zakładaniu więc pójdzie lżej. Folia jest bardzo miła w dotyku i ma idealną przyczepność. Najlepiej płacić paypalem- ja za pierwszym razem nie miałem problemów. Radzę też wybrać tą przesyłke za chyba 6 $ bo za free shipping sobie troche poczekacie. No i niestety- moje pudełeczko dostałem otwarte, niechlujnie złożone i folia tylnia zagięta! Wszystko przez te wścibskie służby celne czy kto tam to sprawdza.. Naszczęście na iphonie zagięcia nie widać. Ogólnie- folia bardzo fajna, warta zakupu.

#192 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 15:41

No o dziwo, ja też dostałem dzisiaj obie folie. Uprzejma Pani z poczty w Płońsku przesłała na kod Warszawy i doszło :) Dostałem dwie paczuszki, nic nie pogięte... ale ... sku...yny otwierały obie paczki - choć szły niezależnie. Nic nie było pogiętego, ale no bez jaj. Zamawiasz coś np. na prezent, a ci idiota jeden z drugim to otwierają i rozpierdzielają lub przypadkowo niszczą. Jestem zdegustowany, no ale taka nasza rzeczywistość - chcesz bezpieczniej i elegancko - płać w EU 20-50% więcej. Tak czy siak polecam ZAGG Shop :)

#193 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 01 września 2008 - 21:59

A w jaki sposób przyklejacie ten tył? Rozumiem, że zaczyna się od środka i rogi zostawia na koniec. Widziałem gdzieś na filmie, że rogi ugniata się środkiem dłoni. No tak... tylko jak ugniatam jeden róg to odklei się drugi i tak dalej. Jak się z tym uparać i nie wylądować w wariatkowie? I jak używacie suszarki, kładziecie na boku włączoną suszarkę i podsuwacie w strumień powietrza obklejany telefon? A może używacie dolnych kończyn (żart - czasami w takich sytuacjach zazdroszczę szympansom) ? Czy może po ułożeniu centralnej części odczekujecie jakiś czas, aż klej zaczyna łapać? Jeśli tak to jaki to jest czas, lepiej hehe nie przegapić momentu kiedy zaczyna wiązać, nie? Co jeśli prysnę tym płynem na soczewkę aparatu, czy w ogóle pryskać na aparat czy poprzestać na folii? Wszelkie "sposoby" mile widziane!!

#194 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 01 września 2008 - 22:22

Dołączam się do pytań Piotrexa i jednocześnie zapytuję, czy ktoś nie nosi się z zamiarem złożenia zamówienia. Ja nie mam karty kredytowej, i nie chce mi się robić tylko po to. W Cortlandzie mają, ale chyba to jest na pierwszą wersję (?) - jutro się upewnię. Dziwne to, bo trafiłem u nich na to po kliknięciu na baner "iPhone 3g - akcesoria".

#195 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 22:34

w cortlandzie jest na pierwszego iphona. Ja suszarka rozgrzewalem te rogi do gorąca( dzięki czemu plastik był bardziej elastyczny bo się powoli topil) i na minutke przykladalem ręką jak na filmie. Ja na swojego wylalem prawie cała butelkę tego (z czego 2 psiki na soczewke) i wszystko działa ;)

#196 wunibald

wunibald
  • 26 postów

Napisano 02 września 2008 - 09:23

Witam a ja mam pytanie odnośnie pryskania tym specyfikiem ( spray) na ekran iphona a jaesli prysne na glosnik to nic nie zaszkodzi ? jesli to schnie jak klej ? jesli bedzie bardzo mokro od psikania to czy napewno jest to bezpieczne ( takie zawilgocenie ) dla telefonu ?

---- Dodano 02-09-2008 o godzinie 14:49 ----
a jeszcze mam jedno pytanie czy ta folia ( jakkolwiek chroni ) przed upadkiem wyświetlacz ? ( chodzi mi o pekniecie )

#197 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 02 września 2008 - 15:10

@wunibald - na stronie Zagg jest napisane, ze chroni tylko przed rysami, przed peknieciem - nie Co do problemow z placeniem kartą - ja zamawialam wczoraj, platnosc karta visa z bzwbk. Poszlo bez najmniejszych problemow, mam potwierdzenie zlozonego zamowienia w skrzynce @. Dostalam tez 2 x -20% znizki na nastepne zakupy. Czyli chyba juz nie dostane,zadnego maila, ze anulowano?

#198 zieluch

zieluch
  • 18 postów
  • SkądPlońsk/Kraków

Napisano 02 września 2008 - 17:48

Witam wszystkich Właśnie zamowiłem folie na ZAGG.com Skorzystałem z paypal zero problemów za folie na iphona 3G i macbooka pro wyszlo mnie 158.44zł przy dzisiejszym kursie.Jako że mam nieco doswiadeczenia w zamawianiu z zagranicy powiem ze przesyłki do cenrum(urzad celny warszawa) do wartśc 60-65$ dochodzą bez żadnych problemów czytaj vatu i opłat urzędowych. Podobnie jest w małopolsce. Jeśli natomiast ktoś pokusi sie o większą ilość mogą być problemy.Słyszałem że osobom z wielkopolskiego czasami się udaje nie dostac cła nawet przy 100-150$ nie wiem od czego to zależy(może leniwości urzędników). C do amego cła i opłata nie znam stawek na folie, ale gdyby podpiąc to pod modele redukcjne lub zabawki jest 0% i wtedy płacimy około 25% opłat dodatkiwych w tym 22% vatu i te mniej wiecej 3% nie wiem czego. pozdrawiam

#199 Kobe

Kobe
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 września 2008 - 19:56

Mnie powoli szlak zaczyna trafiać. Zamówiłem 21.08 od producenta i jeszcze jej nie ma (zapłaciłem za przesyłkę). Pewnie skarbówka albo poczta przetrzymuje. Mam nadzieje że nie będą chcieli cła ani vatu. Macie tutaj kody zniżkowe, pewnie komuś się przydadzą: c8qy3x vvyjc3

#200 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 03 września 2008 - 16:56

dzis otrzymalem swojego IS ;D . Po walce z szuarka i obklejaniem tylnej czesci obudowy w koncu udalo mi sie przykleic rogi :lol: . Jak na razie jestem zadowolony, tylko panowie z zagg'a chyba zle docieli folie ktora ja aktualnie posiadam, jest "mały" odstep miedzy chromowa obramowka a poczatkiem foli w gornej czesci telefonu po lewej stronie, mimo iz dol i prawa strona graja idealnie ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych