Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#301 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 10 października 2008 - 22:36

Fakt... telefon jest do używania i na dobrą sprawę powinno się go nosić bez żadnego ubranka, jednak wtedy jest dużo większe prawdopodobieństwo uszkodzenia "słuchawki". @thomson ja jestem troszkę niecierpliwą osobą i dzisiaj aplikacja tylnej części IS mi nie poszła za bardzo. Dlatego postanowiłem zostawić naklejony przód (paprochy widać najbardziej przy mocnym świetle słonecznym, co estetów na pewno będzie drażnić) i dokupić silikon na tył za ok. 30 zł.

#302 mkrajewski

mkrajewski
  • 29 postów

Napisano 11 października 2008 - 18:58

Witam, wiele osób obawia się podrabianych IS - wystarczy wystąpić do sprzedającego o numer zamówienia lub gwaranję pisemną. Sam sprowadzam do polski jako firma IS i wiem, że obecnie w sprzedaży są 2 rodzaje pudełek - obecnie pudełko posiada pasek zabezpieczający i na życzenie można poprosić o gwarancje pisemną oraz nr zamówienia. Wiec w razie obaw występujcie o taki dowód. Pozdrawiam

#303 oberon

oberon
  • 7 postów

Napisano 15 października 2008 - 22:53

Mak ktoś świeży kod rabatowy do ZAGG.

#304 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 16 października 2008 - 17:21

Jeżeli bierzecie standardowa wysyłkę to idzie dlugo ja zamówiłem i po 3 tygodniach nie było , to wysłali mi airmailem druga i za 2 dni miałem , lepsze zdziwienie było gdy się okazało ze w szkrzynce mam 2 folie :) P.s poszukuje kogoś miłego z warszawy aby nakleił mi folie odwdzięczę się :) bo już zmarnowałem parę foli :(

#305 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 16 października 2008 - 20:11

Chciałbym bardzo podziękować za okazaną pomoc, górny chrom nareszcie porysował się dostatecznie. Z niebios dziękuję, Simborek :*

#306 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 17 października 2008 - 17:13

Jakość materiałów z jakich wykonany jest iPhone to jakaś pomyłka - typowa chińszczyzna na całej linii. Używam go od ok. tygodnia z naklejoną folią Invisible Shield przy czym chrom pokryty jest tylko w małej części. Odsłonięta powierzchnia mimo przesadnej ostrożności z mojej strony strasznie się porysowała (w niektórych miejscach zmatowiała konkretnie). To bardzo przykre, że mój wcześniejszy telefon - SE k510i - mimo ostrego używania przez ostatnie 2 lata wygląda lepiej niż iPhone używany przez tydzień.

#307 Koko35

Koko35
  • 39 postów

Napisano 21 października 2008 - 22:46

Czy jest jakaś folia, nie wiem może się od siebie czymś różnią, która dokładnie przykryje chromowaną ramkę? Widziałem na zdjęciach kilka wersji folii do 3G, w tej wyglądającej niejciekawiej były takie cienkie paseczki na chromowaną ramkę. I jeszcze jedno pytanko: mój IP ma takie niewielkie nieszczelności między ramką a samym wyświetlaczem, przez nie widać wyświetlacz, czy spray załączony do zestawu jest bezpieczny i czy może się dostać do środka IP ?

#308 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 października 2008 - 16:38

Ja psikałem ostro po moim iPhonie.. Na głośniczek itp też i wszystko śmiga. To samo z tą szczeliną ;D Jeżeli nie wsadzisz iPhona do miski z tą cieczą to będzie działać :D

#309 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 24 października 2008 - 21:48

Nie rozumiem niektórych - jeżeli po naklejeniu stwierdzacie, że iPhone wygląda gorzej to znaczy, że coś źle zrobiliście. Ja naklejałem dwie folie. Doświadczenie się przydaje - drugą przykleiłem tak, że nie widać w ogóle, ze coś jest. Oczywiście, dotyk się zmienia, ale nie ma problemu. Żona ciągle gra w zręcznościówki wymagające precyzyjnego touchu i jest ok. Jeżeli po naklejeniu przodu stwierdzacie, że folia nie pokrywa w całości ekranu, to macie folię na pierwszego iPhona. Ja tak miałem za pierwszym razem - z wymianą nie było problemu.

#310 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 24 października 2008 - 22:22

Folia świetnie chroni telefon. Tylko jak wczoraj po miesiący użytkowania foli, sciagnalem ja, okazalo sie, ze cala zżółkła. Gdy była na telefonie nie widzialem tego. Ale po sciagnieciu widac bylo duza roznice w wygladzie telefonu. Pewnie jeszcze kiedys nagleje kolejna. Ale nie bede jednej trzymal dluzej niz miesiac. Bo po tym czasie strasznie szpeci telefon, chociaz tego nie widac, bo jest sie przyzwyczajonym.

#311 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 24 października 2008 - 22:57

Mój telefon jest czarny i nie widać żadnego żółknięcia. Jeżeli ktoś ma biały, może być to rzeczywiście widoczne. Natomiast folia nadaje z tyłu połysk, który w przypadku braku folii zanika w wyniku stopniowego rysowania się i matowienia plastiku.

#312 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 25 października 2008 - 15:32

Ja psikałem ostro po moim iPhonie..

Jeszcze raz - nie psikać po telefonie tylko po folii!

Może i działa ale nie zapominaj, że w środku są czujniki zalania - jak ciecz się tam wdostała to pożegnaj się z gwarancją.
Czujnik jest także w jacku i z uwagi na to warto na czas naklejania czymś go zabezpieczyć.
(nie polecam chusteczek czy waty - jak się przyklei do folii to zostają takie białawe kłaczki... ble ;))

#313 Koko35

Koko35
  • 39 postów

Napisano 25 października 2008 - 22:04

Folia świetnie chroni telefon. Tylko jak wczoraj po miesiący użytkowania foli, sciagnalem ja, okazalo sie, ze cala zżółkła. Gdy była na telefonie nie widzialem tego. Ale po sciagnieciu widac bylo duza roznice w wygladzie telefonu.
Pewnie jeszcze kiedys nagleje kolejna. Ale nie bede jednej trzymal dluzej niz miesiac. Bo po tym czasie strasznie szpeci telefon, chociaz tego nie widac, bo jest sie przyzwyczajonym.

Jakie różnice w wyglądzie telefonu były, napisz proszę?!

#314 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 25 października 2008 - 22:09

'Wnioskuj, Koko35 rymuje po polsku!' Po prostu był przyzwyczajony do tego, że telefon był w brudnej folii, a jak zdjął to dopiero zauważył jak 'brudno w niej wyglądał'. ;)

#315 dadaista

dadaista
  • 9 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 15:20

Poniżej zamieszczam dwa kody dające po 20% zniżki na folie invisible shield. Kody powinny działać jeszcze przez tydzień. 926hkt r1b4sp

#316 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2008 - 16:03

czy ktoś zakładał shielda na ip z lekko porysowanym/ zmatowionym tyłem ?

#317 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 16:25

Rysy powinny zniknąć(być niewidoczne) jeżeli są "lekkie" jak to powiedziałeś.

#318 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 listopada 2008 - 23:09

Rysy na jabłuszku są całkowicie widoczne i te delikatne i te mocniejsze.
Pozdro!

NAJTANIEJ! InvisibleShield na Iphone 3G ory! ZAGG! (475032953) - Aukcje internetowe Allegro

#319 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2008 - 23:16

@Panicz dzięki za info, właśnie kombinuje preparat który podobno b. dobrze radzi sobie z rysami na iP PS ta aukcja "najtaniej" ? w Cortlandzie jest taniej (88zł)

#320 dadaista

dadaista
  • 9 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 00:36

Najtaniej jest na stronie [URL="http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-3g-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php"]producenta[/URL]. Wysyłka do Polski gratis. Mając kod rabatowy można jeszcze bardziej oszczędzić.

#321 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 11:59

@Panicz zagg nakręcił film o InvisibleShield jak maskuje / zakrywa(jak kto woli) rysy.

#322 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2008 - 12:49

@dymex jak byś mógł wrzucić link do tego filmiku ? bo na stronie Zagg'a nie ma go.

#323 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 listopada 2008 - 14:10

Hmm... zamieścił nie zamieścił, ja miałem porysowane jabłuszko i chrom, i nakleiłem na to InvisibleShield, nie wiem co mówią w ZAGG ale nic nie maskuje:P może na czarnym plastiku? nie wiem bo tego nie miałem porysowanego:P Tak więc lepiej się wzorować na czyimś doświadczeniu, a nie marketingu:O Swoją drogą i tak uważam że InvisibleShield to na razie najlepsze co wymyślili na iPhone 3g:) Polecam i pozdrawiam!

#324 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 16:18

@Greg_1 najpierw był film jak rysowali jednego AjFona bez IS, potem drugiego z IS, i potem zrobili film jak ścigają folie z tego pierwszego porysowanego(po teście z rysowaniem założyli na niego IS). Może zrozumiałeś co napisałem, zresztąto nie ważne. Obejrzyj w kolejności to skapniesz się o chodzi:
YouTube - iPhone 3G Scratch Test
YouTube - invisibleSHIELD Hides Scratches
Tytuł drugiego filmu mówi sam za siebie.

#325 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2008 - 19:23

Zrozumiałem ;) Pierwszy filmik widziałem, na drugim widać wyraźnie że ukrywa nawet takie średnie rysy, ale żeby to jednoznacznie stwierdzić przydałby się filmik HD ;) Jednak najpierw spróbuje usunąć te ryski.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych