Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#251 kmbartkowiak

kmbartkowiak
  • 41 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 września 2008 - 00:04

paniszprottka jak zwykle czuwa;)
Dobrze jest mieć na forum kogoś takiego, kto zadba żebyś wszystko zrobił jak należy:D

#252 Damineo

Damineo
  • 4 postów
  • SkądZory/Limerick

Napisano 16 września 2008 - 01:04

...no to Ja chyba tez sie skusze na tą "gumke" ;)

#253 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 16 września 2008 - 09:39

paniszprottka jak zwykle czuwa;)

ktoś musi ;)

Dobrze jest mieć na forum kogoś takiego, kto zadba żebyś wszystko zrobił jak należy:D

hehehe;)

#254 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 16 września 2008 - 09:46

Wczoraj nałożyłem InvisibleShield i powiem wam, że iPhone wygląda jakby był już używany z dwa lata. Nie dajcie się zwieść, oczywiście, że ta folia jest widoczna - zwłaszcza na rogach - a to, moim zdaniem,powoduje, że iphone staje się ohydny. Folię zdjąłem i niczego więcej nie założe na mojego iPhone'a (chyba, że będę jechał w miejsce gdzie będę wiedział, że telefon będzie narażony na jakieś większe niebezpieczeństwo - wtedy nałoże mu najtańszego kondoma). Nie po to kupuję telefon, który bardzo mi się podoba aby go oszpecać. Nie mam zamiaru go chronić przed niczym z myślą o późniejszej sprzedaży - nie będę użytkował iphone'a przez "szybę" aby nowy właściciel cieszył się nowo-wyglądającym telefonem. iPhone jest dla mnie i ja będę się nim cieszył :) A jak się porysuje, zacznie nosić ślady użytkowania - trudno - wtedy MOŻE wsadze go w jakiś case, ale po co już teraz ma wyglądać jakby miał 2 lata? Niektórzy kupują nowe auto całe w skórze, na którą nakładają pokrowce...aby nie zużyć skóry, żeby łatwiej potem sprzedać auto....ale syf, przecież po to się kupuje auto w skórze, aby to właściciel woził pupcie na niej. iPhone jest piękny i mój nie będzie nosił ubranka :) Jak się porysuje to pewnie dostanie jakąś gumkę na tył - ale musiałby się b. mocno porysować. Pozdrawiam. PS.InvisibleShield wylądował w śmietniku :)

#255 Zildjian

Zildjian
  • 23 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 września 2008 - 18:53

Ja swoją folię dostałem po 9 dniach (dopłaciłem 6$ żeby było w 3-7dni). Od razu zabrałem się do zakładania. Męczyłem się 1h i 20min ale uważam, że warto - nie zaprzeczam przedmówcy, że tej folii nie widać, ale nie ma żadnego innego pokrowca/folii mniej widocznej... Miałem problem z rogami i z górnym fragmentem przedniej części, lecz postanowiłem to i owo odciąć i przykleić jako osobny fragment - wyszło prawie tak jak całość, a łatwiej :) Ogólnie rzecz biorąc polecam wszystkim, którzy lubią dbać o rzeczy - teraz mniejszy stres o iP :) Jak ktoś będzie chciał to mogę dać zdjęcia po założeniu folii Pozdrawiam

#256 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2008 - 19:08

Wczoraj nałożyłem InvisibleShield i powiem wam, że iPhone wygląda jakby był już używany z dwa lata.

Wiesz, może coś Ci się dostało pod tą folię. ;)
Miałem przez kilka dni w "warsztacie" iPhone'a w folii BodyGuardz i muszę powiedzieć, że wygląda świetnie i świetnie leży w dłoni.

#257 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2008 - 19:11

Zgadzam sie z reaperem :D Srac nad spuszczaniem sie ;) Wiem ,ze to jest drogie, ale drazni mnie te latanie , ogladanie , wycieranie - telefon jest do uzywania , od uzywania sie rysuje , sciera - wszystko . Przeciez tego sie uzywa ;) Dosyc z jakimis bzdetami ,wyciagacze kasy. Tylniej obudowy nie widze , przedni ekran PODOBNO ciezko zajechac wiec ...... co mi wiecej do szczescie potrzebne.

#258 Sleepwalker74

Sleepwalker74
  • 12 postów

Napisano 16 września 2008 - 22:14

Sprostuje, zeby nikogo nie wprowadzać w błąd. Sam producent IS pisze, żeby NIE PRYSKAĆ aparatu (patrz np. opakowanie od IS, instrukcja wewnątrz, krok 3, cytuje: " spray the shield, NOT your device")

Owszem, ale folię przed założeniem należy spryskać bardzo obficie, więc trochę tej wilgoci jest - jakby nie patrzeć.

#259 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 16 września 2008 - 22:25

Owszem, ale folię przed założeniem należy spryskać bardzo obficie, więc trochę tej wilgoci jest - jakby nie patrzeć.

jest jest, dlatego pryskanie jeszcze z osobna telefonu zakrawa na hardcore :D

#260 kmbartkowiak

kmbartkowiak
  • 41 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 września 2008 - 22:31

@paniszprottka:
Wiem, że jużod kilku dni masz IS zalożoną. Ja dzisiaj swoją dostałem i mam zamiar jutro na spokojnie zabrać się za zakładanie.
Jak tam to wygląda po kilku dniach? Zniknęły te pozostałe bąbelki itp? Nie odchodzą narożniki?

#261 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 16 września 2008 - 22:46

@kmbartkowiak - jeśli zostawisz jakiekolwiek bąbelki, to nie łudź się,że same znikną ;) Proponuję zrobić tak, jak już ktoś pisał - spryskać folię, nałożyć a bokami się nie przejmować. Dopiero jak Ci się dobrze przyklei i nie będzie się nic przesuwać to zajmij się bokami (jeśli wyschną w tym czasie, to najwyżej weźmiesz trochę sprayu na palec i je posmarujesz. Po kilku dniach użytkowania - bąbelków nie ma żadnych (ale też pozbyłam się ich od razu, zanim jeszcze wyschło). Narożniki nie odchodzą, aczkolwiek to właśnie przez nie widać, że jest folia nałożona (obrzeża folii + troche kurzu = kontrast) - ale to trzeba się przyjrzeć, nie jestem na tyle pedantyczna, żeby mi to przeszkadzało - przez kilka dni noszenia w osobnej, wyłożonej materialem kieszeni torebki i moj IP załapał kilka rys - to już wolę, żeby na narożnikach było widać, że ma założone ubranko ;) ' Powodzenia ! :)

#262 Slyfter

Slyfter
  • 42 postów

Napisano 17 września 2008 - 10:19

Wczoraj doszły do mnie dwa is'y - na nano 3g (full body) i iphone 3g. Na ipodziku nie widać ani trochę folii, za to na iphone boki tylnego kawałka folii wystawały z przodu na chromach, wziąłem nożyczki i równiutko je uciąłem :) Później, zauważyłem że ten mały kawałeczek na chrom odstaje, zdjąłem go. I dzięki temu praktycznie nie widać, że jest założona folia :) Narożniki nie odstają, umyłem oba sprzęty sprayem do mycia lcd, wytarłem do sucha, i wszystko zakładałem nad parującą wodą (brak pyłków itp.). Najważniejsze jest to, że te teraz oba sprzęty, bardzo podatne na zostawianie na nich tłustych paluchów, wcale się nie brudzą! Koniec z pedantycznym czyszczeniem ściereczką co 5 minut :) Po ekranie przyjemniej przesuwa się palec, nie mówiąc już o tym, że znacznie lepiej leży w dłoni.

#263 Czareq

Czareq
  • 26 postów
  • SkądZabrze

Napisano 17 września 2008 - 10:51

o cholernik, trochę jestem gapa, ale dopiero teraz zczaiłem , że przecież w mailu potwierdzającym są kody zniżkowe :D mail przyszedł 15h temu , więc mam nadzieje jeszcze wam się przydadzą :D b381wy tmh2f6

#264 Wąsik

Wąsik
  • 38 postów
  • SkądDabrowa Gornicza, Poland

Napisano 17 września 2008 - 12:39

Witam mam następujące pytanie czy to jest orginalna folia firmy zagg
InvisibleSHIELD Full Case for iPhone 3G

#265 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2008 - 12:46

Witam mam następujące pytanie czy to jest orginalna folia firmy zagg
InvisibleSHIELD Full Case for iPhone 3G

Tak

#266 Wąsik

Wąsik
  • 38 postów
  • SkądDabrowa Gornicza, Poland

Napisano 17 września 2008 - 12:54

dzięki za szybka odpowiedz

#267 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 18 września 2008 - 07:36

yhqc6t - moj kod :)

Zakupilem shield do 3G płacąc PayPal - bezbolesnie i błyskawicznie (znaczy błyskawicznie pozbyłem sie $19.96) :roll:
Dzieki za kod. Było o $5 taniej.
Stawiam piwo - gdzie tu mozna kupic?
Kurcze, nieczynne jeszcze, no dobra - :idea: mam pomysł - podziele sie kodem:
70htvm

Pozdrawiam forum
Kuba

#268 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 18 września 2008 - 21:34

Dzis doszedl do mnie IS :D zakupiony 10-09-08 a dzis juz u mnie :D teraz to trzeba juz tylko zalozyc ;)

---- Dodano 19-09-2008 o godzinie 00:11 ----
no i załozone szczerze to myslalem ze bedzie łątwiej niestety tak jak inni pisali dobrze zlozyc krawedzie to mistrzostwo swiata ;) no ale najgorzej nie jest moj iP nie jest na pokaz ani na zawody wiec tak jak to zrobilem mi pasi:) zycze powodzenia innym przy zakladaniu ;) i takie przemyslenie jakbym mial jeszcze kiedys kupic cos takiego na iP 3G to bym wycial z tej foli narozniki i nakleil je na samym koncu osobno tak by bylo latwiej

#269 Tralien

Tralien
  • 14 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2008 - 08:52

Mam dosyć dziwne pytanie... Czy to normlane, że przed naklejeniem folia (razem z tym papierem do ktorego jest przyklejona) nie pokrywa idealnie calego ekranu iPhona 3G ? I moze jeszcze jedno dziwniejsze? Czy ktos z Was przyklejał naklejke również na aparat :) ?

#270 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 19 września 2008 - 11:24

Niestety tak jest ze przednia folia na ekran jest minimalnie mniejsza :( a szkoda i nie chyba nikt nie byl taki "madry" aby obkleic aparat pomysl :) obkleisz i chcesz robic foto a tu obraz zamazany lub jeszcze co innego od tej foli ;)

#271 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 19 września 2008 - 11:36

ja kupiłem folię brando na przedni wyświetlacz i oprócz ochrony, to jeszcze zrobił się matowy - 100% lepszy i fajniejszy w dotyku jak wcześniej. I nie zostawia palców.

#272 Tralien

Tralien
  • 14 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2008 - 11:58

Instalacja zajela mi 1:30 godziny :P Nie ślizga się, nie pozsotalą odciski palców. Ale iPhone nie wyglada juz tak ładnie jak wczesniej :/ Moja folia ma jeszcze troszke pęcherzyków powietrze taki malusieńkie a niektórych miejscach widoczne z bliska :P

#273 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 19 września 2008 - 12:48

A ja niestety znowu dostałem złą przesyłkę:/

Przednia dolia jest ok, ale tylnia jest od starego iPhone'a :-(

Wkurzony jestem, napisałem żeby mi w końcu przesłali właściwą folię:[

Przód miodzio:-)

---- Dodano 19-09-2008 o godzinie 14:41 ----
Czy wy dostaliście osłonę na tył która nie sięga jacka i szufladki na sim? Ja właśnie taką dostałem (tak było w iPhonie 2G) ale patrzę na stronę zagga, i widzę, że teraz jest właśnie taka foli na tył (nie obejmuje całości) jaką mi przysłali. Czyżby nowy tył I'm confused...

#274 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 19 września 2008 - 14:34

Kurcze, wszyscy wydaliście po 100 zł na tę folię? A nie lepiej było kupić jak ja - folię BRANDO?

#275 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2008 - 14:37

100zł? Przy aktualnym kursie jest to ok. 57zł, przy czym jeszcze wiele osób ma zniżki z jakichś kodów. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych