Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#226 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 09 września 2008 - 23:32

zapewne maja taki balagan ze sie pomylili i wyslali :D nic tylko sie cieszyc

---- Dodano 09-09-2008 o godzinie 18:32 ----

a takie pytanie czy aby napewno zaznaczyles IS do 3g ? ja przyznam za pierwszym razem jak sprawdzalem cene ile na PLN wyjdzie to sie zdziwilem bo dopiero pozniej po czasie zobaczylem ze to do 2g a nie 3G moze nie zwrociles uwagi na to ?

Tak sprawdziłem - w mailu mam potwierdzenie, że zamówienie dotyczyło iP 3G, na rachunku dołączonym do przesyłki również jest napisane, że jest ona do 3G.

Dostałem odpowiedź na maila, dzisiaj mieli mi wysłać dobrą folię, ale niestety nie w formie przesyłki za którą zapłaciłem, lecz normalną przesyłką, która ma iść max 3 tygodnie.

Poprosili żebym odesłał tą, którą dostałem, aby otrzymać dożywotnią gwarancję i przesłał numer przesyłki z rachunku żeby mogli opieprzyć gościa, który pakował folię.

Myślicie, że jest sens, żeby odsyłać folię, czy po prostu sprzedać na allegro?

---- Dodano 10-09-2008 o godzinie 00:35 ----
Dodaje treść maila, który otrzymałem:

Hello Dominik,

Thank you for contacting ZAGG, home of the invisibleSHIELD! My name is Karla and I appreciate the opportunity to assist you.

I'm sorry to hear that the shipment you received contained the wrong item. Our goal is for you to be satisfied with our service and our product. I have put in a request to have the invisibleSHIELD for the Apple iPhone 3G (Full Body) to be reshipped to the following address:

..............

This is scheduled to ship out in the next business day via USPS Standard. Orders shipped using this service can take 3 weeks to be delivered.

Please send the incorrect product you received back to our office, at the following address:

ZAGG Inc.
C/O: (order#)EU525445
3855 S. 500 W. Suite B
Salt Lake City, UT 84115

Sending back the original invisibleSHIELD will ensure your lifetime replacement guarantee.

We apologize for the error in shipping, and for the inconvenience. Thank you for your patience as we get this corrected for you.

Also, we are concerned with this shipping issue you have experienced. In a constant effort to improve our customer service we need to know the employee numbers of who filled and checked your order. You can find this information at the bottom of the packing slip that was sent with your order. If you could please provide us with this information, it will help us improve our service and implement changes so less instances like this happen in the future.

Thank you for choosing the invisibleSHIELD. We appreciate your business!

All the best,

KARLA R.

#227 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 10 września 2008 - 18:11

Jak śledzić paczkę? Mam numer zamówienia, dopłaciłem za przesyłke.

#228 andreas_k

andreas_k
  • 101 postów

Napisano 10 września 2008 - 18:36

Troszkę dużo stron, więc nie czytałem wszystkiego ale z mojej strony nie polecam IS na białego iphona... 1. przy krawedziach osadza się brud i można się zaczyścić ( czasami przez to się podwadza folię) 2. iphone już nie jest biały tylko żółtawy :( Wyprzedzając posty, tak to jest oryginalna folia dla 3G ( zaufane źródło)... Zastanawiam się teraz czy tyłu nie odkleić, a zostawić tylko sam przód...

#229 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 10 września 2008 - 19:05

coz niestety mi nie dane bylo skorzystac z jakichs no ale mam nadzieje ze komus sie przyda ;) r5pb2s tcp4y0

#230 Kobe

Kobe
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 września 2008 - 00:20

Jak śledzić paczkę?

USPS - Track & Confirm - Put our delivery information to work for you
lub
ZAGG | Track your UPS order
ale nie wiem dokładnie pod którym ponieważ nie mam numeru

Edit: numer zamówienia to nie to co numer przesyłki, za 6$ na pewno nie da się śledzić przesyłki

#231 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 11 września 2008 - 07:08

USPS - Track & Confirm - Put our delivery information to work for you
lub
ZAGG | Track your UPS order
ale nie wiem dokładnie pod którym ponieważ nie mam numeru

Edit: numer zamówienia to nie to co numer przesyłki, za 6$ na pewno nie da się śledzić przesyłki

jak to?W mailu pisze,ze nie da sie sledzic tylko tych darmowych przesylek.
Skąd wziąć nr przesyłki?

#232 Kobe

Kobe
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 września 2008 - 07:26

Z tego co mówisz wnioskuje że nie dostałeś potwierdzenia nadania, w którym to powinien znajdować się numer listu przewozowego. Śledzenie jest dostępne prawdopodobnie tylko dla najdroższych przesyłek (6$ to po prostu priorytet). Gdy kontaktowałem się z Zagg po dwóch tygodniach (od 21.08 IS jeszcze do mnie nie dotarły - przesyłka 6$) w odpowiedzi było "Unfortunately, after we ship the product we lose our ability to control the package" z czego właśnie wynika, że nie ma usługi śledzenia za tą cenę

#233 sigurowski

sigurowski
  • 80 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 września 2008 - 17:41

ja zupełnie z innej beczki kupiłem i założyłem. trwało to całą wieczność. warto obejrzeć filmy na youtubie jak to zrobić i jakie problemy mieli inni. ale działa, brzęczy i błyszczy. na obłych bokach nie za bardzo same końcóweczki chciały się przykleić ale pewnie wynika to z braku cierpliwości. polecam. w ogole nie widać żeby coś na nim było.

#234 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 12 września 2008 - 21:04

yhqc6t - moj kod :) z 74 dolkow za 3 obudowy i gratis zaplacilem 50 :)

#235 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 12 września 2008 - 23:45

Melduję,że założyłam.. Zła byłam, bo mi celnicy rozbebeszyli przesyłkę i obie folie jakimś cudem skleiły się razem(te papierki, nie szło tego rozłożyć). Założenie zajęło mi troszkę ponad godzinę, ale miałam wrażenie, że ślęczę nad tym parę godzin. Razy kiedy myślałam,że zaraz zwariuję, chyba nie da się policzyć - nawet zgniotłam całą przednią folię i rzuciłam w kąt (po chwili już ją rozprostowywałam a potem myłam pod wodą, co by kłaki kota jakoś zmyć;)) ). Po całej batalii, kiedy wreszcie wszystko przylega i pasuje, stwierdzam, że wspaniała sprawa - lepszy chwyt, mniej odcisków, próbowałam nawet drapać - bez śladu. Ale jeśli ktoś nie grzeszy cierpliwością to radzę zlecić zadanie komuś bardziej opanowanemu ;)

#236 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 13 września 2008 - 12:43

Po całej batalii, kiedy wreszcie wszystko przylega i pasuje, stwierdzam, że wspaniała sprawa - lepszy chwyt, mniej odcisków, próbowałam nawet drapać - bez śladu.

Z tym drapaniem to nie przesadzaj. IS jest mocna, ale nie tak mocna jak ją reklamują. Ja spokojnie podrapałem paznokciem. Oczywiście wysmarowałem im maila że mam wieczystą gwarancję i chcę wymiany, bo się podrapała. Wysłali mi RE żebym do nich zadzwonił i podali numer kontaktowy. Po kalkulacji kosztów - olałem sprawę. Tak wygląda wieczysta gwarancja w polskich realiach jakby ktoś nie wiedział. Zamówiłem na Alledrogo nowy front i już go nie drapię celowo. ;)

#237 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 13 września 2008 - 12:51

Zamówiłem na Alledrogo nowy front i już go nie drapię celowo.

Jest na allegro sam front IS'a? bo nie widzialem... Moglbys podac link, albo sprzedawce? Bylbym wdzieczny ;)

#238 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:31

Jest na allegro sam front IS'a? bo nie widzialem... Moglbys podac link, albo sprzedawce? Bylbym wdzieczny ;)

Były. Nie wiem jak jest teraz, ale zamówiłem sam front, dostałem full body ( niestety 2g).
Poszukaj, na pewno znajdziesz.

#239 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:38

@Sgt Pepper - Dziwne, moimi paznokciami nie umiem jej podrapać :> widać ślady, ale po przetarciu ściereczką nic nie ma.. hm, może ja mam jakieś gorsze pazury? :P

#240 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 13 września 2008 - 15:17

@Sgt Pepper - Dziwne, moimi paznokciami nie umiem jej podrapać :> widać ślady, ale po przetarciu ściereczką nic nie ma.. hm, może ja mam jakieś gorsze pazury? :P

Najwyraźniej tak :)

#241 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 13 września 2008 - 18:03

Najwyraźniej tak :)

Coś w tym jest, nigdy nie były takie twarde jak bym chciała:grin:

#242 skorpion

skorpion
  • 29 postów

Napisano 15 września 2008 - 13:47

To ciekawe, co piszecie o kosztach przesyłki. Ja wybrałem za free i otrzymałem ją po 11 dniach bez żadnego problemu. Okazało się przy tym, że Zagg wysyła nie z USA, lecz UK i wtedy nie ma problemów z cłem itd. Oczywiście, celnicy i tak "sprawdzali" bo w środku opakowanie było otwarte.

#243 Czareq

Czareq
  • 26 postów
  • SkądZabrze

Napisano 15 września 2008 - 14:07

Witam ludziska. Ja mam pytanie , czy byłby ktoś w stanie zapłacić za mnie swoją kartą za ten "pokrowiec" oczywiście ja przeslę odpowiednią kwotę z mojego konta :P ech bo konto na zaggu mam ale niestety karty odpowiedniej nie posiadam, a zalezy mi na tej ochronie :)

#244 garrett

garrett
  • 29 postów

Napisano 15 września 2008 - 15:40

łoj... IS z Manchesteru, juz na miejscu. Zwyczajna koperta, nawet nie polecony:/ Faktycznie, celnicy czy ktoś tam towar obmacali, no ale... Teraz tylko montaż:) Serdecznie dziękuję forumowiczom, bo zakup wyniósł mnie 50 zl:)

#245 Kobe

Kobe
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2008 - 16:41

Jeżeli wysyłają z UK to tylko mnie to utwierdza w przekonaniu że ktoś sobie moją przesyłkę przywłaszczył. Czy możecie mi napisać (najlepiej osoby mieszkające w Świętokrzyskim ale nie koniecznie) jaki urząd celny wystawiał dokumenty celne?

#246 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 15 września 2008 - 17:46

@Czareq - moge Ci zamowic ta folie jesli chcesz, ale wplata z gory na moje konto. Kontakt na priv.

---- Dodano 15-09-2008 o godzinie 18:47 ----
IS chyba nie jest wysylane zwyklym listem, bo ma numer, np. moja EU523387.... ;)

#247 kmbartkowiak

kmbartkowiak
  • 41 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2008 - 18:56

IS chyba nie jest wysylane zwyklym listem, bo ma numer, np. moja EU523387.... ;)

To nie jest numer przesyłki, a numer zamówienia;)

#248 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 15 września 2008 - 19:11

To nie jest numer przesyłki, a numer zamówienia;)

a to zwracam honor ! :)

#249 Sleepwalker74

Sleepwalker74
  • 12 postów

Napisano 15 września 2008 - 22:00

Naklejona :) Aż się dziwię, że tak łatwo poszło bo do cierpliwych to raczej nie należę - potrafię zgrzytać zębami na przejściu dla pieszych jeśli zbyt długo mam czerwone światło :) Obeszło się bez żadnich suszarek. Faktycznie, wystarczy - jak już było napisane gdzieś wcześniej - nie skąpić dołączonego sprayu i nie przejmować się odklejającymi się rogami. Docisnąć paluchami jeden, potrzymać kilka minut, potem zająć się drugim i tak dalej. Cała operacja zajęła mi coś ponad godzinkę, w tym 2 razy odklejałem delikatnie brzegi na tylnej części. Dokładność wykonania eksperymentu oceniam na jakieś 95% :) Fonik po zapakowaniu w IS wydaje się jakby "lepki", dobrze trzyma się w dłoni. Producent zaleca nie włączać go po wszystkim przez 12 do 24 dodzin i nie chodzi tu tylko o dobre przyklejenie się osłony - telefon musi odparować wilgoć po sprayu którym pryskaliśmy folię i sam aparat, zbyt wczesne włączenie może zafundować nam małą zwarkę.

#250 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 15 września 2008 - 22:54

telefon musi odparować wilgoć po sprayu którym pryskaliśmy folię i sam aparat, zbyt wczesne włączenie może zafundować nam małą zwarkę.

Sprostuje, zeby nikogo nie wprowadzać w błąd. Sam producent IS pisze, żeby NIE PRYSKAĆ aparatu (patrz np. opakowanie od IS, instrukcja wewnątrz, krok 3, cytuje: " spray the shield, NOT your device")

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych