Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nie moge zainstalowac zadnej aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fakro

Fakro
  • 103 postów
  • SkądAustralia

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:13

czesc wszystkim. Mam taki problem - poprostu nie moge zainstalowac wielu aplikacji ktore wczesniej bez problemu instalowalem miedzy innymi Corel Draw na ktorym mi naprawde zalezy. Jestem swierzo po przeinstalowaniu systemu i pokolei instaluje aplikacje ktore uzywam na co dzien. Instalator Corela kiedy klikne na niego dwa razy odpala ikone instalatora w docku - chwile cos robi i poprostu ikona instalatora znika z docka , nic wiecej sie juz nie pojawia. to samo dzieje sie z root kit hunter chce go uruchomic ikona w docku na chwile i znika. chcialem uruchomic huntera bo myslalem ze moze mam jakies robaki ale sie nie da. Naprawilem przywileje i nic to nie zmienilo. Mac OSX Tiger z gory dzieki

#2 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:16

Jeśli instalujesz na koncie zwykłego użytkownika to spróbuj może na koncie z prawami administratora.

#3 Fakro

Fakro
  • 103 postów
  • SkądAustralia

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:19

mam tylko jedno konto moje. I przed instalacja pyta sie o haslo ktore mu podaje.

---- Dodano 02-04-2008 o godzinie 13:40 ----
szukam caly czas na forum ale wszystkie podobne problemy dotycza iphon'a

co to moze byc ? bardzo dziwny problem - bo poza tym komputer dziala poprawnie

---- Dodano 02-04-2008 o godzinie 14:05 ----
Mysle ze to wirus. wiem ze to zadko sie zdaza moze wcale ale mysle ze to to. Uzywam jednej aplikacji uruchamianej przez VMware Fusion i ostatnio po uruchomieniu emulatora w oknie windowsa wyskoczyl problem - ZNALAZL TROJANY i od razu automatycznie zaczal odpalac jakies programy "ratunkowe" firmy Microsoft :) nie pamietam jakie ale nie darmowe oczywiscie :) co chwile jakis nowy. Poniewaz bylem podlaczony do netu bezposrednio. programy skanowaly zekomo wszystko, pozniej trzeba tylko sie zarejestrowac zaplacic 80$ i juz po krzyku :) wiec usunalem wszystko co z tym zwiazane czyli cale partycje wirtualne + VMware Fusion + program.

Mysle ze to mialo wplyw na to co sie teraz dzieje bo np teraz nie moge otworzyc Disc Utility zawiesza sie na tym.

Przeinstalowuje wiec system jescze raz uzywajac funkcji archive and instal. nie wiem czy to pomoze czy nie zostana wszystkie smieci przez to ze to bedzie "archive z zatrzymaniem Users Setting"

ale probuje.

---- Dodano 02-04-2008 o godzinie 14:47 ----
nic nie pomoglo dalej nie moge zainstalowac Corela Draw.

#4 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 02 kwietnia 2008 - 14:22

musisz przeinstalować system bez opcji archive and instal . bo caly czas kopjujesz ten sam błąd kiedyś*też to miałem działo sie to przez zle wywalanie triala photoshopa jedynie czysta nowa instalacja dawala dobre rezultaty wiec polecam ibackup troche czasu i cierpliwosci :) i nowa czysta instalka ...

#5 Fakro

Fakro
  • 103 postów
  • SkądAustralia

Napisano 02 kwietnia 2008 - 14:40

mam wlasnie zainstalowanego photoshopa cs3
ale zainstalowalem go dopiero po przeistalowaniu systemu wlasnie na czysto swierzego pare dni temu bo mialem gorsze problemy z systemem. wiec myslalem ze teraz bedzie ok.
wszystko szlo gladko tzn. po zainstalowaniu sie swierzego systemu zainstalowalem aplikacje ktore uzywam na co dzien - potem photoshop no i zaraz po photoshopie chcialem zainstalowac Corela ale juz sie nie da. Nie grzebe nie kombinuje z systemem instaluje tylko to na czym pracuje , zawsze czytam zanim cos zainstaluje - co to jest , czy warto i powiem ze moj mac nie nalezy do najstabilniejszych. Ciagle zdazaja sie unexpected quit itp.

Co robic - moze to jakas wada MacPro ;)

---- Dodano 02-04-2008 o godzinie 15:42 ----
aha ale ostanio to tez w sumie uzylem opcji archive and instal tylko ze bez zaznaczenia users setting.
czyli tez moglem skopiowac blad ? ale po przeinstalowaniu mialem wlasciwie goly system przynajmniej tak wygladal.

#6 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 04 kwietnia 2008 - 08:24

no i tylko tak wyglądał ;) sprawdż czystą instalacje.

#7 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:34

To ja widzą, że z tym OSX to jak z Vistą ;) A tak na poważnie. napisz dokładnie którą wersje Tigera masz i czy robisz uaktualnienie. Ja miałem podobny problem, ale już nie pamiętam z którym programem. Tam gdzie była starsza wersja systemu. Było wszystko ok. Jak instalowaliśmy to samo na nowym maczku, gdzie system był po aktualizacji to występował ten problem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych