Witam
Mam mały problem z iTunes Gift Certificates. Właściwie to chodzi o to, że nie do końca rozumiem o co z tym chodzi...
Czy jest to dokładnie to samo co iTunes Gift Card tylko, że kod jest przesyłany e-mailem?
Znajomy poprosił mnie żebym kupił mu iTunes Gift Card (mogę to zrobić tylko przez neta, nie mam czasu wybrać się do sklepu), ale karta dojdzie w ciągu pięciu dni. Jak łatwo się domyślić zależy mi (i znajomemu) na czasie:) Dlatego najlepiej, żeby kod przeychodził właśnie na maila.
Jeśli kupię coś takiemu znajomemu, to będzie to miało identyczną funkcjonalność jak iTunes Gift Card?
Dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
iTunes Gift Certificates
Started by
ratownik-dcf097708f
, 01 Apr 2008 21:50
11 replies to this topic
Posted 01 April 2008 - 21:50
Posted 01 April 2008 - 23:30
Dokładnie - certyfikat, to jest karta, tylko że wysyłana mailem, niefizyczna. Tak samo, masz kod.
P.S. Oczywiście trzeba mieć kartę z adresem w USA.
Posted 02 April 2008 - 07:23
Chodzi o kartę kredytową? Z tym nie ma problemu?
Czy używanie tej karty wygląda dokładnie tak samo jak iTunes Gift Card? Chdzi mi o to czy wystarczy wklepać ten numer w odpowiednie miejsce i gotowe bez żadnego dodatkowego kombinowania?
Posted 02 April 2008 - 08:30
Będziesz musiał stworzyć konto i podać jakiś adres w US, ale karty kredytowej nie trzeba mieć, jest opcja "none" do zaznaczenia gdy korzystasz z giftcarda.
Posted 02 April 2008 - 08:34
beyboss, nie w tym jest problem, ale dziękuję za pomoc.
Posted 02 April 2008 - 08:39
Kup na ebayu, kody przychodzcą zawsze max do 2 godzin uwzględniając zmianę czas, a nawet czasem mniej niż godzinę i nie ma z tym większych problemów.
Posted 02 April 2008 - 08:44
Ale ja sam mogę kupić, nie potrzebuję żadnych pośredników. Cały problem opisałem w pierwszym poście. Interesuje mnie tylko jak działa iTunes Gift Certificate.
Posted 02 April 2008 - 08:47
Normalnie, tak to się ładnie nazywa a kod dostajesz na swoją skrzynkę.
Posted 02 April 2008 - 10:55
Czy za iTunes Gift Certificate można zapłacić Gift Card (do sklepu) ???
(Są 2 rodzaje kart iTunes Gift i Gift Card do sklepu.)
Posted 02 April 2008 - 14:30
Nie rozumiem pytania Artura, ale na pytanie ratownika już odpowiedziałem - możesz bez problemu kupić certyfikat - działa tak samo jak karta!!
(bee... żeby kupić certyfikat musisz miec karte z USA, żeby zalozyc konto iTS jest opcja none)
Posted 02 April 2008 - 22:09
OK, Może źle zadałem to pytanie i spróbuję jeszcze raz:
Mam Gift Card do sklepu Apple w USA
i czy za pomocą tej karty mogę kupić Gift Certificate żeby zasilić moje konto w iTunes?
Posted 03 April 2008 - 15:48
Już rozumiem o co pytasz, ale obawiam się, że w Polsce nie da rady
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users