Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Please log in to reply
1266 replies to this topic

#926 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 23 November 2010 - 11:02

W zeszłym tygodniu jechałem brata A6-stką (C6) 2.4 V6 i spalił mi średnio 11l/100km - trasa ok. 250km - bez szaleństw, bo pogoda nie sprzyjała. Także Twój jak na diesla 2.0 dużo chleje ;)

Wydawało mi się, że te ałdiczki są bardziej oszczędne ale V6 + zapewne automat robi swoje. Tak z ciekawości ile waży? Jechałeś załadowany? Combi czy sedan?

tyle ze ja mam caly czas autostrade, wrzucam na tempomat 200km/h to pokazuje mi srednie wtedy cos ok 17-18 litrów.

Nawet jeżeli to jest chwilowe spalanie to dużo, wręcz bardzo dużo :o Nawet biorąc pod uwagę, że na tempomacie pali mniej... Może masz coś z turbiną?
Ostatnio jechałem Gdańsk - Gliwice ojca MB Gl'em. Spalanie końcowe : 10,8l średnia prędkość : 83km/h , także aż mi się nie chce zbytnio wierzyć ze Twój malynowsky mitsu aż tak dużo pali. Niech waży ok tych 2ton to i tak różnica jest kolosalna :o

// Ok godziny 9 rozmawiam z tatą, rozmowa kończy się normalnie, potem dzwoni ponownie, że po rozmowie ze mną wjechał facetowi "w dupę". "Nadział się" na hak, facet szybko ruszył i wyrwał cały przedni zderzak. Co najlepsze, że patrząc na zdjęcia to nie połamał się tylko jakby pokruszył :(

#927 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 23 November 2010 - 11:44

moze maly offtop ,instalowal ktos z was moze jaki ipod/iphone kit w swoim aucie?Tutaj zalozylem temat odnosnie uzywania swojego ipod/iphone w aucie
http://myapple.pl/dy...-inne-auto.html

#928 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 23 November 2010 - 11:56

Spalanie na autostradzie 17-18 jest możliwe, zwłaszcza dużym Outlanderem. Honda Civic najnowsza (UFO :) ) 1.8 na autostradzie cały czas 200 km/h pali 12-13

#929 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 23 November 2010 - 12:10

Wydawało mi się, że te ałdiczki są bardziej oszczędne ale V6 + zapewne automat robi swoje. Tak z ciekawości ile waży? Jechałeś załadowany? Combi czy sedan?

V6 w benzynie i w manualu. Waży dokładnie 1600kg (sedan) + 3 osoby czyli jakieś 1860kg.

---------- Wpis dodano o 12:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:09 ----------

tyle ze ja mam caly czas autostrade, wrzucam na tempomat 200km/h to pokazuje mi srednie wtedy cos ok 17-18 litrów.

No chyba, że tak. Podejrzewam, że to była granica prędkości maksymalne, więc takie spalanie się zgadza ;)

#930 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 November 2010 - 12:22

Nawet jeżeli to jest chwilowe spalanie to dużo, wręcz bardzo dużo :o Nawet biorąc pod uwagę, że na tempomacie pali mniej... Może masz coś z turbiną?
Ostatnio jechałem Gdańsk - Gliwice ojca MB Gl'em. Spalanie końcowe : 10,8l średnia prędkość : 83km/h , także aż mi się nie chce zbytnio wierzyć ze Twój malynowsky mitsu aż tak dużo pali. Niech waży ok tych 2ton to i tak różnica jest kolosalna :o

uwierz mi ze nie wymyslam, pokaze Ci filmik, spalanie poczatkowe 15.9 jest dlatego ze wczesniej jechalem przez pewien czas 160km/h i zerowalem srednią predkosc i spalanie, po czym dalem pedal w podloge i na 200km/h wlaczylem tempomat, spalanie skoczylo do 17litrów i jeszcze by troche uroslo,ale nie zerowalem i troche by potrwalo zanim by uroslo (masz pokazana kreske miedzy 10 do 20 litrem to zobacz jakie jest chwilowe spalanie). Nastepnym razem jak bede robil tą trase to od samego poczatku wrzuce 200km/h i wyzeruje spalanie,zobaczysz ze jest 17-18 litrow na tempomacie, z wylaczonym tempomatem pali wiecej.
Nie mam zepsutej turbiny,tym autem jezdze juz 2 lata,wyjechalo nowka z salonu i od zawsze tyle pali, poprostu jest maly silnik jak na tą wage. Pewnie mi napiszecie ze jednak mam cos zepsutego bo jest kontrolka silnika, wyskoczyla mi pare dni temu,jednak nie ma to zadnego wplywu na spalanie. Od zawsze takie bylo.
http://www.youtube.com/watch?v=aBXdYLho_b8

a tutaj nowa E350, w srodku nawet przy duzych predkosciach panuje cisza i przyjemny dzwiek,wiec naprawde - nowe diesle z traktorami maja malo wspolnego:)
http://www.youtube.com/watch?v=OINioFpn5Tk

#931 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 23 November 2010 - 16:12

moze maly offtop ,instalowal ktos z was moze jaki ipod/iphone kit w swoim aucie?Tutaj zalozylem temat odnosnie uzywania swojego ipod/iphone w aucie
http://myapple.pl/dy...-inne-auto.html

Instalowałem w MB C-Klasa W203. Wcześniej miałem radio 1DIN wraz z półką, a wymieniłem na dotykowego pioneer'a 2DIN. Modelu nie pamiętam, ale ma wbudowany bt + podłączenie ipod/iphone. Po bt synchronizuje kontakty. Odtwarza okładki, dużo by wymieniać. Bodajże wzmacniacz jest mocniejszy, bo 4x60W ale nie jestem tego pewien. Dodatkowo musiałem kupić ramkę. Koszt : 1250 radio , 100 kabel , 30 ramka. Jedyny minus, że nie posiada nawigacji - trzeba dokupić pamięć, której kupno się w ogóle nie kalkuluje (1000zł) za co teraz można kupić osobną nawigację. Chociaż z takim podejściem można mieć deskę rozdzielczą jak w taxi ;D Uchwyt do iPka 4 mam firmy JustMobile model Xtand Pro. Niby jest dedykowany do 3G/3GS ale dobrze leży, ani razu mi nie wypadł itp. Jeżeli chcesz to mogę później podesłać zdjęcia jak to się prezentuje.

Malynowsky
Pierwszy link wystarczy w zupełności. Zwracam honor, po prostu wydawało mi się niezbyt realne porównując z innym samochodem.
A tak z ciekawości ta E-czka to w coupe? Na przyszłość jak nagrywasz dźwięk silnika, to zdecydowanie lepiej brzmi po przejechaniu kilku km ;)

#932 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 November 2010 - 18:59

Malynowsky
Pierwszy link wystarczy w zupełności. Zwracam honor, po prostu wydawało mi się niezbyt realne porównując z innym samochodem.
A tak z ciekawości ta E-czka to w coupe? Na przyszłość jak nagrywasz dźwięk silnika, to zdecydowanie lepiej brzmi po przejechaniu kilku km ;)

no dlatego mowie ze pali duzo. Moze w przyszlym roku uda mi sie zmienic auto.
a E-klasa jest coupe. Bardzo ladnie chodzi,jednak straszne problemy z trakcją są, jak popada to zapomnij o gwaltownym przyspieszaniu, dupe rzuca na boki. W zimie tez ciezko tym autem sie jezdzi. Wiem, ale filmik byl tak na szybko, jednak nawet na zimnym nie brzmi jak diesel o ktorym kolega z poprzedniej strony mowil ze diesle to traktory. Nowe diesle to juz zupelnie inne diesle:)

#933 Gryniu

Gryniu
  • 207 posts
  • SkądChojnice / Gdańsk

Posted 23 November 2010 - 20:16

Nowe diesle to juz zupelnie inne diesle:)

W 100% zgadzam się z tym stwierdzeniem ;) dla mnie najpiękniejszy jest dźwięk V8.

Odn E-klasy nie ma czasem możliwości z 4Matic?

#934 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 24 November 2010 - 11:44

[/COLOR]

Instalowałem w MB C-Klasa W203. Wcześniej miałem radio 1DIN wraz z półką, a wymieniłem na dotykowego pioneer'a 2DIN. Modelu nie pamiętam, ale ma wbudowany bt + podłączenie ipod/iphone. Po bt synchronizuje kontakty. Odtwarza okładki, dużo by wymieniać. Bodajże wzmacniacz jest mocniejszy, bo 4x60W ale nie jestem tego pewien. Dodatkowo musiałem kupić ramkę. Koszt : 1250 radio , 100 kabel , 30 ramka. Jedyny minus, że nie posiada nawigacji - trzeba dokupić pamięć, której kupno się w ogóle nie kalkuluje (1000zł) za co teraz można kupić osobną nawigację. Chociaż z takim podejściem można mieć deskę rozdzielczą jak w taxi ;D Uchwyt do iPka 4 mam firmy JustMobile model Xtand Pro. Niby jest dedykowany do 3G/3GS ale dobrze leży, ani razu mi nie wypadł itp. Jeżeli chcesz to mogę później podesłać zdjęcia jak to się prezentuje.

Malynowsky

Bardzo chetnie bym zobaczyl jesli mozesz to wklej tutaj jakas fotke.Znalazlem w sieci cos takiego:
BMW E46 iPod Kit by DICE | BSW
Mysle ze to jest tansze rozwiazanie niz kupowanie nowego radia za ponad 1000zl.NIe moglem znalezc na allegro tylko na ebuy jest za 440zl+koszty wysylki.

---------- Wpis dodano o 11:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:38 ----------

a zapomnialem wkleic fotki swojej Beatki:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
http://img822.images...822/769/pict003

#935 Ibrachim

Ibrachim
  • 177 posts

Posted 24 November 2010 - 16:58

Beatki? OMG! Myślałem, że tylko kobiety nazywają swoje samochody :- P

#936 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2010 - 17:04

Ja u siebie mam tak:
Dołączona grafika
Tylko, że ja nie kupowałem żadnego kita, podłączyłem do Aux w radiu i schowałem w desce ładowarkę USB.

#937 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 24 November 2010 - 18:32

ale kabel skad miales?Kupowales chyba?AUX-Iphone

#938 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 24 November 2010 - 18:39

Na BMW mówi się "Beatka" tak samo jak na Renault "Renatka" :P

#939 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2010 - 22:00

ale kabel skad miales?Kupowales chyba?AUX-Iphone

Kupiłem taki i podłączyłem to do auxa w oryginalnym docku do iPhone 3G.

#940 Czyluk

Czyluk
  • 540 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 November 2010 - 19:28

No co ty ja mam mazdę i mówię na nią Madzia / Magdalena :P

#941 SavvaS

SavvaS
  • 277 posts
  • SkądOlsztyn, Poland

Posted 25 November 2010 - 23:06

No co ty ja mam mazdę i mówię na nią Madzia / Magdalena :P

Czyli nie jestem jakims dziwakiem?:D

#942 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 November 2010 - 23:07

Ja na swoją mówię Ala :)

#943 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 25 November 2010 - 23:38

Świetnie jakie to słotaśśśśne :) a teraz miasta :)

#944 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 November 2010 - 00:27

Świetnie jakie to słotaśśśśne :) a teraz miasta :)

hahahahahhaahahhaha

#945 BeeMiX

BeeMiX
  • 43 posts
  • SkądNYC / Choszczno

Posted 26 November 2010 - 07:05

a tutaj nowa E350, w srodku nawet przy duzych predkosciach panuje cisza i przyjemny dzwiek,wiec naprawde - nowe diesle z traktorami maja malo wspolnego:)
http://www.youtube.com/watch?v=OINioFpn5Tk

Mało wspólnego mają też z czymś takim :P

http://www.youtube.com/watch?v=MexDsoxeV1g

GT-R trochę dalej też robił trochę hałasu :)

#946 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 November 2010 - 08:13

Ja mam Honde - Hanie LOL :D
A KIA , to Kijanka ;>

04 , z pakietem sport - silnik 1,4 . Jak sie bujam sam , to ujdzie, z tylu ktos usiadzie i brakuje mu troche pod maska - ale 90 kucy.
Dołączona grafika

#947 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 26 November 2010 - 08:54

Ja mam Honde - Hanie LOL :D
A KIA , to Kijanka ;>

04 , z pakietem sport - silnik 1,4 . Jak sie bujam sam , to ujdzie, z tylu ktos usiadzie i brakuje mu troche pod maska - ale 90 kucy.

Miałem takiego :P Powiem Ci, że lepiej było dołożyć do silnika 1.6, bo 1.4 to trochę za mało jak na takie auto, ale wygląd myślę, że w jakiejś części rekompensuje brak osiągów :)

Dołączona grafika

#948 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 November 2010 - 09:14

Mało wspólnego mają też z czymś takim :P

http://www.youtube.com/watch?v=MexDsoxeV1g

GT-R trochę dalej też robił trochę hałasu :)

ta? a od kiedy sl 55 amg jest w dieslu? dla mnie debilizmem jest porownywac brzmienie diesla do brzmienia benzyny.
Chodzi o klekot typowego diesla,to chcialem pokazac,a nie porownywac to do benzyny.

#949 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 26 November 2010 - 11:18

Miłego słuchania :)
YouTube - Mercedes Benz W123 200D 1978

#950 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 November 2010 - 12:28

Miałem takiego :P Powiem Ci, że lepiej było dołożyć do silnika 1.6, bo 1.4 to trochę za mało jak na takie auto, ale wygląd myślę, że w jakiejś części rekompensuje brak osiągów :)

Wiem , bo ma chyba 110 albo 120 kucy - jakos duzo wiecej nie jest , ale czuc roznice. Ciezko bylo odszukac - a nie chcialem sie bujac na 2 koniec polski po auto. Spalanie takie samo , 1,6 i 1,4 spala okolo 8 w miescie.
Ale jak pisalem ,bujam sie glownie sam do pracy wiec wystarcza.
Mechanik np mowil, ze 1,4 tansza w kosztach. 1.6 ma dwa napinacze np , jeden 450zl x2 = 900zl napinacze ;) Ponad tysiak za rozrzad.
Ogolnie ja mialem brac zwykla wersje , na pakiet sport namowil mnie kumpel mowiac- ze zwykla jezdza emeryci :P
Ma jezdzic i nie stawac na srodku ronda , bo cos tam - tyle oczekuje od tego auta.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users