[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek
Napisano 27 grudnia 2007 - 14:43
Napisano 31 grudnia 2007 - 00:31

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:13
JA kocham brytyjskie auta. Aston Martin DB9 a także DBS (chociaż już mniej tej brytyjskiej elegancji, bardziej sportowy, ale i tak genialny... no i ten dźwięk silnika... cudo). Baardzo podoba mi się Rolls-Royce, Phantom i Drophead Coupe (chociaż czekam na jego wersję ze sztywnym, neruchomym dachem). Mimo że teraz większość "brytyjskich" marek jest w posiadaniu niemeickich koncernów to i tak chociaż trochę tego brytyjskiego stylu zostaje. Co do aut niemieckich- lubię bmw za wnętrze i mercedesy za wygląd zewnętrzny
audi w ogóle mi nie pasuje oprócz tych LEDów w reflektorach
i oczywiście Porsche. Nienawidzę Lambo i Ferrari- wg. mnie to auta na tor i tylko na tor.
Ale te auta to w sumie marzenia i tylko marzenia
Jeżdżę skuterem (mam 17 lat), Yamaha Neos z 2004r po leciutkim tuningu, vmax 90 km/h, oczywiście na bokach jabłka
Baardzo podoba mi się nowe BMW 1 coupe- w Polsce jeszcze nie ma, ale jest cudne. Oczywiście raczej nie będę takiego miał, chociaż gdyby rodzice byli bogaci i chcieli więcej wydac na auto dla mnie- z pewnością wybrałbym właśnie BMW 1. A nie dostanę żadnego dopuki nie zarobię na niego- i bardzo dobrze. Po co studentowi auto?
Chociaż jeśli spełni się moje marzenie i dostanę się na studia gdzieś w USA, to pewnie kupię (a raczej, z konieczności, poproszę rodziców) o jakieś tanie "cokolwiek", bo USA to niestety nie Europa zachodnia gdzie miejska komunikacja jest dużó bardziej rozbudowana. Chociaż być może generalizuję, byłem dotychczas w Miami (a raczej Fort Lauderdale koło Miami- tam z autobusami nie było jeszcze tak najgorzej) oraz w LA (gdzie było STRASZNIE, gdziekolwiek dalej chciałem się wybrać trwało to znacznie, znacznie, znacznie dłużej niż autem).
Uff, ale się rozpisałem...
Amen.
Ooo wicius, jesteśmy w podobnym wieku i też jeżdżę skuterem.
Yamaha Aerox z 2005 roku po małym tuningu, vmax 100km/h
Jednak jeśli chodzi o nasze samochodowe poglądy to tylko z jednym mogę się zgodzić. Astony są piękne.
Ale tak samo podobają mi się włoskie samochody - Lamborghini Murcielago LP640 / Gallardo / Reventon. Ferrari również.
A jedyne BMW, które mi się nie podoba to właśnie BMW 1

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:17

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:27
To ile Ty masz lat?hehe też kiedyś poginałem skuterem - Suzuki Katana
to były czasy
wiatr we włosach i 45 km/h na blacie 8) co do supersamochodów tylko Carrera GT i Audi R8. Z angielskich Noble M400 miażdży, no ale ja jestem fanem pojazdów w których siedzi się na podłodze a zawieszenie wybija plomby8).

Carrera GT owszem, można ją nazwać supersamochodem z tego prostego powodu, że mieści się w TOP 10 najdroższych aut.
Ale Audi R8?
Jest ładne, ale to nie wystarczy. Producent powinien pomyśleć o czymś więcej niż tylko diodowych lampach, które powoli stają się standardem. Brakuje mi tego czegoś. Według mnie może konkurować co najwyżej z Astonem Martinem Vantage...
Napisano 31 grudnia 2007 - 01:31

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:41
22
skuter miałem jakieś 6 lat temu
![]()
Audi R8 ma wszystko co powinien mieś supersportowy samochód i wygląda niesamowicie. W Poznaniu premiera była na torze i sobie pooglądałem trochęrewelacja
Wygląda niesamowicie ale zauważ, że wyszło 3 lata później niż Carrera GT. To bardzo długi okres na rynku motoryzacyjnym. Audi R8 to samochód bez duszy, za to w ładnym opakowaniu.
Do setki przyspiesza w 4,6 sekundy a to już cała wieczność!
Wszystkie Lamborghini robią to w mniej niż 4 sekundy, Ferrari F430 także, Ferrari 599 Fiorano również, wspomniana wcześniej Carrera GT też.
Nie łatwo być supersamochodem, R8 się do nich z pewnością nie zalicza!
Napisano 31 grudnia 2007 - 01:42

Napisano 31 grudnia 2007 - 01:42

Napisano 31 grudnia 2007 - 02:07
Do tego samochodu nie zmieścisz nawet pary rękawiczekBaardzo podoba mi się nowe BMW 1 coupe- w Polsce jeszcze nie ma, ale jest cudne..

Co do sportowych samochodów. Są fajne, ale tylko wtedy kiedy się ma normalny samochód. Mój tata kilkanaście lat temu jeździł SL'em i strasznie narzekał, że trzęsie. Kiedy miał jechać do Niemiec wybierał*poloneza

Napisano 31 grudnia 2007 - 02:34
Do tego samochodu nie zmieścisz nawet pary rękawiczek
A ja narzekałem, że C klasa jest popierdółką
Co do sportowych samochodów. Są fajne, ale tylko wtedy kiedy się ma normalny samochód. Mój tata kilkanaście lat temu jeździł SL'em i strasznie narzekał, że trzęsie. Kiedy miał jechać do Niemiec wybierał*poloneza
Jakby kupił Cadillaca to nie miał by takiego problemu :grin: Te samochody zawsze 'pływały'.
Napisano 31 grudnia 2007 - 03:26
Była choinka, druga połowa i okolica to teraz autka

Przygodę z samochodami zacząłem poczciwym maluchem w wersji el town, który nie oparł się małym modyfikacjom:

tu na zawodach na Torze Poznań

Niestety po roku maluch odmówił współpracy i poszedł na przysłowiowe "żyletki". Na jego miejsce pojawiło się seicento w mało męskich kolorach, które również długo nie pozostało seryjne

i znowu zdjęcie z zawodów na torze

Jak na razie seicento powraca do seryjnej formy i mam nadzieję, że w połowie roku ustąpi miejsca jakiemuś fajnemu kombi

Napisano 31 grudnia 2007 - 09:21

Napisano 31 grudnia 2007 - 12:07

Napisano 01 stycznia 2008 - 19:59
Do tego samochodu nie zmieścisz nawet pary rękawiczek
A ja narzekałem, że C klasa jest popierdółką
Chyba przesadzasz. Siedziałem w BMW 1 hatchback (tym obecnym) i chociaż niski nie jestem (182 cm) to nie narzekałem na brak miejsca. Nie mam całej rodziny do przewiezienia ;] mam 17 lat i mówiłem, że byłbym w niebie jak bym dostał 1 coupe jak pierwsze auto. Poza tym, mniejszymi łatwiej się szaleje ;]
Napisano 01 stycznia 2008 - 21:59
Napisano 02 stycznia 2008 - 20:02
13 letni daimler - jaguar xj6 4.0l w kolorze british racing green 207 tys. km przebiegu, 5m długości, 2300kg wagi i nadal tylko 8.5s do 100km/h
oraz
Toyota RAV4 2l benzyna automat
skuter Peugeot Trekker 50ccm
skuter nadal jest ( i nawet odpala z kluczyka po lekkim przegladzie)
daimler tez - chociaz troche starszy
ravka jezdzi my mummy
a w rodzinie nowa bestia:

Napisano 02 stycznia 2008 - 23:36

1.8T
Obecnie jestem w trakcie zmian na tez 1.8T ale z literka S
Mam zamiar nakleicna nie ladne jabluszko z tylu na klapie

Napisano 03 stycznia 2008 - 00:21
Mam zamiar nakleicna nie ladne jabluszko z tylu na klapie
Proszę Cię nie rób wiochy na ulicy

Napisano 03 stycznia 2008 - 00:26

Napisano 03 stycznia 2008 - 00:33

Napisano 03 stycznia 2008 - 05:21
Napisano 03 stycznia 2008 - 11:08
Napisano 03 stycznia 2008 - 11:52
Fajne felgi!!! Powiedz mi gdzie kupiles i czy maja 20" wersje!!
http://www.mamfelgen...asp?design=MAM7
Napisano 12 stycznia 2008 - 14:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych