Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone PC Suite

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 SaNNeK

SaNNeK
  • 21 postów
  • SkądLawrenceville, NJ, USA ( nie tak daleko od NY )

Napisano 31 marca 2008 - 17:55

Witam... sciagnolem program iPhone PC Suite w tej nowej wersji co wyglada jak iPhone... i mam problem z sms-ami bo nie chce mi ich zapisac na komputerze... wychodzi jakis blad a na starszej wersji tego programu to nawet mi muzyki nie chcial wgrac program... wiec co mowic o sms-ach, nie ze nie probowalem bo probowalem ale byl tez jakis blad... i nie wychodzi mi to a bardzo mi zalezy na tych wiadomosciach... czy jest jakis sposob na to i czy ktos moze mi pomoc??

#2 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:22

Nie wiem do czego potrzebne Ci te SMS'y. Jeżeli je chcesz zachować bo zamieżasz zrobić RESTORE a potem je ponownie przywrócić do iPhone to najprostrze rozwiązanie to skopiowanie bazy z SMS'ami sms.db z var/root/Library/SMS (1.1.1/2) lub z var/mobile/Library/SMS (1.1.3/4) a po RESTORE ponownie je tam skopiować/podmienić i nadać odpowiednie prawa czyli CHMOD na 0644.

#3 SaNNeK

SaNNeK
  • 21 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:25

no wlasnie chce je po restore przsywrocic ponownie... poprostu sa wazne... wazne informacje itd... ja posiadam 1.1.4 ale nie mam pojecia o czym ty mowisz piszac var/mobile/library/sms :P

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 18:27

Chyba można sie domyślić, że to lokalizacja pliku... :roll: Wejdź tam przez WinSCP/TotalCMD z wtyczką T-PoT (jeśli nie masz WiFi).

#5 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:29

pytanie czemu chcesz zrobić restore ?, jeśli dlatego bo Ci się przycina a wszytsko działa dobrze to wystarczy sama synchronizacja z iTunes a po restore i odblokowaniu przywrócenie ustawień [iTunes sam to wykryje] i wszytsko wgra tak jak było

#6 SaNNeK

SaNNeK
  • 21 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:30

znaczy to wiem... uzylem tego iPhone PC Suitle v1.0.5 programu i kopiowalem caly folder sms na pulpit... i potem tylko musze go wgrac jeszcze raz?? tylko powiedzcie jak:P

---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 12:31 ----
znaczy sie... mi cos youtube nie chce dzialas... i caly czas proboje cos wykombinowac...a ze dostelm wazne wiadmosci plus zdjecia chciaelm to wszystko jakos zapisac i zachowac by miec na przyszlosc spowrotem w iphonie...

#7 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 18:35

mi cos youtube nie chce dzialas

Jest do tego fix w Tweaks.

#8 SaNNeK

SaNNeK
  • 21 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:36

wiem ze jest... sciagalem go i dalej nic nie pogadama... mowisz o fix w tweaks do 1.1.4 prawda??

#9 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:37

Tak samo skopiuj sobie kontakty czyli AddressBook.sqlitedb i AddressBookImages.sqlitedb z var/root/Library/AddressBook (są to kontakty wraz ze zdjęciami przypisanymi do kontaktów).
Jak wgrać spowrotem, nic prostrzego wchodzisz iPhone PC Suite np do var/mobile/library/SMS i dajesz prawym przyciskiem myszy i tam będzie skopiuj z dysku dajesz i wybierasz z dysku wcześniej skopiowany plik sms.db. Zapyta jeszcze że juz taki istnieje i czy go zamienić dajesz tak i gotowe.

#10 SaNNeK

SaNNeK
  • 21 postów

Napisano 31 marca 2008 - 18:43

no to rzeczywiscie latwizna...:) dzieki.... tylko teraz problem z tym youtube... nawet po fixie nie chce dziala... o i jeszcze jedno... poniewaz ja jestem w usa... czesto mnie nie ma w domu kiedy moi znajomi sa na kompie z polski wiec uzywam mgadu i czesto mi sie iphone wtedy psuje... wylacza sie i trzeba go tak brutalnie wlaczac lub zacina... nie jest to mile...:P

#11 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 18:51

To normalne. Na dniach ma wyjść update. Nowsza wersja ma być bardziej stabilna. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych