Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ZiPhone 3.0 - jest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:19

Ja błędów także nie miałem, ale chociażby wgrywanie ZiPhone iBrickr Fix, bo programy nie wykrywały Jailbreaka? To już jest jakiś tam minus. Dalej - problemy z Wi-Fi. To się zdarza bardzo często. Wersja 2.5c jeszcze ujdzie, ale 3.0 - sam przyznaj - to już jest kaszana. Po prostu większe zaufanie mam do iLiberty. Nie wiem właściwie co ten ZiPhone robi. Właściwie o iLiberty można powiedzieć to samo - nie wiem co on robi na moim iP, ale moim zdaniem iLiberty jest z pewniejszego źródła, z "lepszych rąk". Tyle ode mnie. :D

#27 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:39

Z tym to muszę się zgodzic że ta zmiana naszego odresu MAC Wi-Fi przez ZiPhonie 3.0 to naprwdę pomyłka.

#28 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 02 kwietnia 2008 - 21:51

Davvido: iLiberty zawiera Payloady które możesz sobie podglądnąć i obejrzeć co robią. Masz też wybór których dokładnie chcesz użyć. Z ZiPhone jest inaczej - wszystko zawiera się w ramdisku którego zamontowanie i podejrzenie jego zawartości nie jest już taką łatwą rzeczą.

#29 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 14:21

Davvido: iLiberty zawiera Payloady które możesz sobie podglądnąć i obejrzeć co robią. Masz też wybór których dokładnie chcesz użyć.

Nie chodziło mi o to. Mówiłem o zmianach takich jak zmiana adresu MAC - nie wiem czy iLiberty nie robi podobnych rzeczy. O Payload'ach wiem - nie jestem aż tak ciemny. Po drugie sam pisałem tutorial do tego programu. :lol:

#30 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 14:13

Skoro ZipPhone już mi zmienił Mac adres i zrobię restora to wróci oryginalny? - sam sobie odpowiem - NIE ;] Jak zmienić Mac Adres karty?

#31 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 19:30

Skoro ZipPhone już mi zmienił Mac adres i zrobię restora to wróci oryginalny?

- sam sobie odpowiem - NIE ;]

Jak zmienić Mac Adres karty?

A pamiętasz swój stary (orginalny) adres MAC?

#32 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 20:45

nie pamiętam ale BT ma tego samego Maca a tego nie zmienił...

#33 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 kwietnia 2008 - 20:53

plnukeR: a nie wpisywałeś czasem swego MAC'a do jakiegoś routera :?:

#34 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 00:12

znam oryginalny, kwestia tego jak go przywrócić zamiast tego co mi zmienił ZiPhone 3.0

#35 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 14:28

nie pamiętam ale BT ma tego samego Maca a tego nie zmienił...

Niestety ale chyba twój BT nie mógł mieć takiego samego adresu MAC co Wi-Fi, u mnie sie różni MAC BT od Wi-Fi dwoma ostatnimi cyframi.
Jeżeli chodzi o zmianę MAC to jedynie zmiana do ponownego urucomienia/restartu iPhona, czyli w terminalu poleceniem ifconfig en0 ether h3:4d:dd:d4:dd:dd.

#36 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 06 kwietnia 2008 - 22:01

Programem iBooter (Main Page - IPhone Linux) można zmienić na stałe Mac'a. Tak też to robi ZiPhone.

#37 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 17:27

Programem iBooter (Main Page - IPhone Linux) można zmienić na stałe Mac'a. Tak też to robi ZiPhone.

i o to właśnie mi chodziło:D

---- Dodano 08-04-2008 o godzinie 08:49 ----

Niestety ale chyba twój BT nie mógł mieć takiego samego adresu MAC co Wi-Fi, u mnie sie różni MAC BT od Wi-Fi dwoma ostatnimi cyframi.
Jeżeli chodzi o zmianę MAC to jedynie zmiana do ponownego urucomienia/restartu iPhona, czyli w terminalu poleceniem ifconfig en0 ether h3:4d:dd:d4:dd:dd.

zmieniełem mac adres sposobem który podesłał M4v3R na taki sam jaki mam w BT i ....
o dziwo sam sie zmienił o ta jedna literkę

BT mialem - EC
wi-fi -ED

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych