Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ZiPhone 3.0 - jest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 marca 2008 - 09:48

According to the ZiPhone blog, new features include:

- NRAM fix is no longer needed
- Greyed WiFi solution
- YouTube fix is no longer needed
- Apps installer is included
- Customized plug-ins

:arrow: ZiPhone's Blog

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 31 marca 2008 - 10:14

przeniosłem

#3 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 31 marca 2008 - 11:58

Z góry uprzedzam przed korzystaniem z nowej opcji "Wifi fix", Zibri jak zwykle pokazał swoje lamestwo tworząc ją. Gdy ta opcja zostanie wybrana ZiPhone zmieni adres MAC WiFi iPhone'a na z góry ustalony: "00:5a:49:42:52:49". Jest to naprawde idiotyczne z jego strony i może sprawić kłopoty, jeśli dwie osoby które skorzystały z tego rozwiązania zjawią się w jednym miejscu.

#4 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 31 marca 2008 - 11:59

A co te plug-insy dają?

---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 13:00 ----
A ten adres "MAC" to co to? :D

#5 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 31 marca 2008 - 12:23

ja użyłem wczoraj tego za przeproszeniem gówna i : 1. Do it all - nie wgrał mi Installer-a 2. JB and Unlock - nie wgrał mi Installer-a :/ 3. Install plugin - zatrzymał się na wgrywaniu i skończyło się restore wróciłem do wersji 2.5c

#6 Blue

Blue
  • 577 postów
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Napisano 31 marca 2008 - 13:11

wróciłem do wersji 2.5c

A może jednak iiLiberty+? Działam na tym kilka dni i jak na razie 0 problemów...

#7 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 14:12

wróciłem do wersji 2.5c

LoBo, pokaż sie z dobrej strony i wybierz iLiberty. :lol:

#8 pickerr

pickerr
  • 53 postów

Napisano 31 marca 2008 - 14:19

z takim samym MACem najprawdopodobniej jedna osoba zostałaby odcięta od neta

#9 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 marca 2008 - 14:20

a jest iLiberty pod Windowsa :?: Dołączona grafika

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 14:25

a jest iLiberty pod Windowsa

chato, nie załamuj mnie. Dopiero co napisałem tutorial, właśnie pod Windowsa. :lol:

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+ 1.2] [Windows]

#11 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 marca 2008 - 14:32

no co, jak trzeba - używam ZiPnone'a 2.5c Dołączona grafika
... ale zasubskrybowałem sobie Twój wątek i poczytam go w wolnej chwili Dołączona grafika

#12 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 01 kwietnia 2008 - 19:58

No cóż metoda ZiPhone była pierwsza (jeśli chodzi o "kliknij i zapomnij"). Poza tym niektórym (np. mi) nie była potrzebna gwarancja i BL 3.9 serwowany przez ZiPhone był do zaakceptowania... Teraz już obojętne czego będę używał, jednak lepiej wybierać metody, które zapewniają wyższe bezpieczeństwo i komfort. Zi przegrywa jak na razie na tym polu z dinozaurami sceny iPhone. Dev do boju :)

#13 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2008 - 20:11

Ale tutaj nie tylko chodzi o Bootloadera. Wielu posiadaczy iPhona ma przeróżne problemy po odblokowaniu go ZiPhonem. A to Wi-Fi nie działa, a to mapa ich nie odnajduje. Po iLiberty wszystko działa jak należy, ponadto nie trzeba żadnych Jailbreakowych fixów tak jak w przypadku ZiPhona. Po iLiberty żaden program nie powie, że nie było Jailbreaka. ;)

#14 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwietnia 2008 - 20:18

odblokowywałem ZiPhonem trzy iP'ki (1.1.2 i 1.1.3 OTB) - żaden z nich nie miał w/w problemów

#15 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 01 kwietnia 2008 - 20:22

Te problemy u mnie nie wystepuja :) Ja to mam farta zawsze wszystko mi smiga ;) Co nie zmienia faktu doboru tylko i wylacznie przez chlodna kalkulacje... Wiec iLiberty jest lepsze. Ale juz niedlugo PWN ;)

#16 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2008 - 20:28

Ale juz niedlugo PWN

No właśnie, to może rozgromić oba opisane wyżej programy. :D

#17 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 01 kwietnia 2008 - 20:39

no ja na dzien dzisiejszy ziphonem 2.5c zrobiłem 30sztuk i zaden klient nie narzekał :) dzis robiłem 3 sztuki tą wersją 3.0 i też fajnie chodzi więc nie wiem o jakich problemach mówicie...

#18 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2008 - 21:01

Ja też tych problemów nie miałem szczerze mówiąc. :lol: Ale na forum są ludzie, którzy je mieli i okazało się, że to właśnie przez ZiPhone. A tak w ogóle od oczerniania ZiPhona jest M4v3R - on zawsze znajdzie w nim jakieś minusy. :lol: Walcie do niego. :D

#19 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 01 kwietnia 2008 - 21:52

A tak w ogóle od oczerniania ZiPhona jest M4v3R - on zawsze znajdzie w nim jakieś minusy. Walcie do niego.

Tylko nie od oczerniania! Słowo oczerniać to z definicji mówić nieprawdę, a ja samą prawdę piszę :). Chato.pl: Mam rozumieć że zaraz po ZiPhone mogłeś dostać się przez programy typu iPhoneBrowser/iBrickr do telefonu? Nie wydaje mi się ;)

#20 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwietnia 2008 - 22:58

no Fixa musiałem dograć - nic więcej :)

#21 Adaho0

Adaho0
  • 13 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 kwietnia 2008 - 09:35

@chato - może i masz rację z punktu widzenia zwykłego usera który po prostu chce odblokować i mieć z głowy, nie patrząc z punktu widzenia ideologii CZYM odblokowuje, byleby działało dobrze i robiło swoje. Można tak, i nikt nie mówi że to złe podejście. Skoro używasz to wiesz z czym to jeść i skoro działa, super. Przecież o to chodzi. @M4v3R - rozumiem i po przestudiowaniu Hackint0sh'a zmieniłem podejście. Zresztą widzę różnicę po odblokowaniu iP'ka z 1.1.4 poprzez team ZiPhone 2.4+ZiPhone 2.5 (brak dostępu do filesystemu, pokręcone katalogi, ścieżki i uprawnienia = niedziałający poprawnie MxTube itp) a iLiberty+ po którym wszystko zadziałało pięknie. Fakt, parę rzeczy musiałem powgrywać ale i tak czuję się jakbym kupił innego iPhone. Słowem widać różnicę w podejściu do użytkownika końcowego. Odnośnie nowego adresu MAC karty WiFi po użyciu ZiPhone 3.0... szok, toż to przecież ZIBRI po szesnastkowemu :/ Słowem ktoś chcąc błyszczeć nie pomyślał o tym że może robić ludziom spore problemy i dla taniego popisu zrobił babola, działać to działa, ale przypomina jedzenie zupy patyczkiem do uszu, da się, ale wygodne to nie jest.

#22 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 kwietnia 2008 - 13:43

Ziphonem odblokowałem już 3 IP bez żadnych problemów. Może kolejnego chcę zrobić go iLiberty tylko, że nie da się tego CUDA odpalić u mnie na Macbooku z Tigerem. Więc co mam zrobić??

#23 Adaho0

Adaho0
  • 13 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 kwietnia 2008 - 13:57

rozumiem że strona xxxx://www.ipluspwns.com/ jest Ci aż za dobrze znana.. a jeśli ZiPhone działa, i nie przejmujesz się ideologią, nie widzę problemu:)

#24 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2008 - 15:13

a jeśli ZiPhone działa, i nie przejmujesz się ideologią, nie widzę problemu:)

ZiPhone działa, ale co z iPhonem po potraktowaniu go właśnie ZiPhonem? Odblokować można bez żadnego problemu. Problemy pojawiają się dopiero przy korzystaniu z naszego iPhone'a. Tak na marginesie - dzisiaj ZiPhone bez naszej wiedzy downgrade'uje Bootloadera... ciekawe co zrobi następnym razem (słowa M4v3Ra).

#25 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:13

ZiPhone działa, ale co z iPhonem po potraktowaniu go właśnie ZiPhonem? Odblokować można bez żadnego problemu. Problemy pojawiają się dopiero przy korzystaniu z naszego iPhone'a. Tak na marginesie - dzisiaj ZiPhone bez naszej wiedzy downgrade'uje Bootloadera... ciekawe co zrobi następnym razem (słowa M4v3Ra).

Eee tam gadasz, co Tobie takiego złego zrobił ZiPhone że tak go linczujesz tu na forum. Ja mam odblokowanego iPhone ZiPhone 2.5c, wccześniej wersją 2.0 i jakoś nie mam żadnych problemów. A to że bez naszej wiedzy robi downgrade Bootloadera to nie prawda bo przy wyborze danej opcji wszystko jest czarno na białym napisane co będzie wykonane. No jeżeli ktoś daję opcje Do It All! to sam sie na to godzi i może dokładnie przeczytać taki oto komunikat:
"This button will jailbreak, activate and unlock your phone. It will also downgrade the bootloader if it's v4.6."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych