Ostatnio zmienilem chwilowo miejsce pobytu wiec i dostawce internetu. W czasie kiedy jestem tu gdzie jestem zmieniono Neostrade 512 na neostrade 2Mb. Na 512 Transmission hulal jako tako, teraz na 2Mb nie hula w ogole bo program T wywala ze port jest blokowany. Skonfigurowalem od poczatku router. Przeforwardowalem porty 22403, 51413 ale nadal mam, ze sa zablokowane. Nie wiem o co chodzi. Mam Leosia swiezo stawianego i firewall wylaczony - tak mi sie wydaje. Nadal jednak transmission nic nie ciagnie. Nie wiem co jest przyczyna.
Mam podpiety do kabla router DSL-524T D-Linka i maczka kablem do routera. Skonfigurowany router ale bez zadnej zmiany. Moze zle zabralem sie za router.
Router przydziela IP dynamicznie w wew. sieci. Moj komp najczesciej ma 192.168.1.3 lub 4 i dla nich odblokowalem porty. Jednak nic to nie dalo.

[zablokowane porty] - Transmission i porty od torrentow
Rozpoczęty przez
Adams
, 30 mar 2008 20:08
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 marca 2008 - 20:08
Napisano 30 marca 2008 - 20:58
Witaj nie tyle odblokuj porty, co ustaw forwarding.Z tego co pamietam forwarding portow w dlnku ustawia sie na konkretne IP. Najlepiej ustaw na Dlinku abys zawsze dostawal to samo IP sieci lokalne np 192.168.1.3. Potem ustaw forwarding portow na to IP. i sprawdz jesli to nie pomoze wlacz DMZ( advanced w menu ) i podaj ip Twojego komputera z sieci lokalnej czyli 192.168.1.3.
Powinno pomoc. Zmiana predksoci neostrady nie mogla zablokowac portow.
pzdr
Napisano 30 marca 2008 - 21:26
Ok, dzieki bede probowal, do tej pory mialem zawsze Netgeary i tam ustawialem i bylo ok zawsze. Tutaj troche inaczej ale bede konfigurowal i jak cos to popytam jeszcze :-)
Dzieki!
---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 08:12 ----
Zrobilem , tak jak napisales. Ustawilem stale IP i dla niego odblokowalem porty.
Na poczatku Transmission w preferencjach pokazal ze port jest otwarty (zielona kropa) ale nie chce sciagac. Po ponownym sprawdzeniu ustawien okazalo sie, ze kropa jest znowu czerwona i port jest zablokowany.
W routerze niby jest ok. Chcialem zaktualizowac firmware w routerze ale pliki sa exe i nie mam jak tego zrobic bez peceta.
Co moze jeszcze blokowac porty?
Dzieki!
---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 08:12 ----
Zrobilem , tak jak napisales. Ustawilem stale IP i dla niego odblokowalem porty.
Na poczatku Transmission w preferencjach pokazal ze port jest otwarty (zielona kropa) ale nie chce sciagac. Po ponownym sprawdzeniu ustawien okazalo sie, ze kropa jest znowu czerwona i port jest zablokowany.
W routerze niby jest ok. Chcialem zaktualizowac firmware w routerze ale pliki sa exe i nie mam jak tego zrobic bez peceta.
Co moze jeszcze blokowac porty?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych