Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem ze slotem karty SIM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomig83

tomig83
  • 10 postów
  • SkądNeskaupstadur

Napisano 29 marca 2008 - 02:10

Witam,mam problem z wyciagnieciem karty SIM w swoim iPhonie.Nie reaguje na zadne spinacze ani nic innego poprostu nie chce sie wysunąc i nie mam pojecia co dalej z tym zrobic.Po paru próbach otwarcia go na własna reke i zniszczeniu obudowy zrezygnowałem z dalszego otwierania i nie wiem co teraz.Licze na pomoc.

#2 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2008 - 20:14

mam podobna sytuacje :( czy udało się coś z tym zdziałać? Jest na to jakiś magiczny sposób?

#3 bialy

bialy
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2008 - 20:16

robisz to pierwszy raz czy dopiero od niedawna nie możesz wyciągnąć slotu ?

#4 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 08 maja 2008 - 00:52

zobacz na youtube sa instruktarzowe filmik jak wyciaganac karte aha ja proponuje tak jak to zrobilem w swoim przypadku zrobic sobie z agrafki chaczyk , dobrze wlorzyc troche sily i juz po krzyku :D L koncowka powina byc mniejwiecej taka jak ksztal litery L i podoba wielkos nawet :D

#5 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2008 - 09:39

robisz to pierwszy raz czy dopiero od niedawna nie możesz wyciągnąć slotu ?

Kupiłem dla kolegi iPhona i chciałem sprawdzić czy jest rozkodowany włożyłem swoja kartę i tam została.
klapka wysuwa się na jakiś milimetr i nie chce dalej próbowałem agrafką, spinaczami, ale zero różnicy cały czas 1 mm :(

#6 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 maja 2008 - 09:44

Nie da sie jakos zlapac za ten "1mm"? Paznokciem pociagnac albo czyms lekko podwazyc?

#7 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2008 - 09:54

próbowałem już wszystkiego i nie mam pomysłu jak się do tego dostać. Jak zrobiłem coś na zasadzie haczyka to tylko trochę powiększyłem dziurkę do otwierania nic więcej. Boję się, że karta mogła się wysunąć z tych zaczepów (karta już trochę ma, więc nie ma już takich ostrych kantów)

#8 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 maja 2008 - 10:02

W ostatecznosci bedziesz musial rozebrac calego iPhona. Moze jakos potrzasaj telefonem, moze ta karta wskoczy na swoje miesjce. Musisz pokombinowac.

#9 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2008 - 10:04

zastanawiałem się już nawet czy nie pójść do jakiegoś punktu gdzie sprzedają i serwisują telefony, ale boję się o to czy trafię na gości którzy wiedzą co i jak z iPhonami żeby go nie rozwalili

#10 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 maja 2008 - 10:11

Mysle ze oni znaja sie na rzeczy:
MyApple.pl - Portal i Forum Apple - Serwisy polecane przez portal MyApple

#11 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2008 - 10:18

ok dzięki już się umówiłem, dam znać czy się udało ;)

---- Dodano 08-05-2008 o godzinie 17:23 ----
ok udalo sie wyjac ok dlugiej walce I bojach udalo sie wyjac ta karte (demolujac pray tym szufladke od niej) najlepsze, a moze najgorsze jest to, ze wszhscy mowia, ze a take sutuacja spotkali sie po raz pierwszy. Teraz tylko wymiana karty SIM na nowa
jak I samej klapki (przy wyciaganiu zostala troche znieksztalcona)
Dzieki za pomoc

#12 tomig83

tomig83
  • 10 postów
  • SkądNeskaupstadur

Napisano 15 maja 2008 - 20:05

No ja mieszkam na sląsku i chyba nie ma tu nigdzie blisko zadnego serwisu który by sie mógł tym zająć jak ktos zna jakis adres to prosze o podanie bede wdzięczny...próbowałem go nawet otworzyc i sie udało ale teraz obudowa wyglada jak po wybuchu bobmy w czarnobylu...:(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych