Mam trochę wnerwiający problem przy dzwonieniu a mianowicie jak dzwonie (nie zawsze) gaśnie mi ekran jak jeszcze iPhone jest w ręce i naciskanie na ekran nic nie daje lecz jest sygnał i dzwoni i wtedy żeby sie rozłączyć muszę go zablokowywać bo ekran sie nie chce zaświecić jak go odsunę od głowy. Czy pozostaje restore czy co innego??
Z góry dziękuje za pomoc

Problem z ekranem przy dzwonieniu
Started by
sena
, 28 Mar 2008 16:52
5 replies to this topic
Posted 28 March 2008 - 16:52
Posted 28 March 2008 - 17:14
a nie masz jakiejs folii ochronnej na ekran ? moze oglupia czujnik zblizeniowy ...
mozesz sprobowac restore... ale to chyba bardziej wina sprzetu niz softu... ale kto wie

Posted 28 March 2008 - 22:19
nie mam foli, a ekran chodzi tak ze raz miga a raz nie i niwem od czego to zależy...
Posted 28 March 2008 - 22:43
Mam wrażenie że jest to wina jakiegoś softu, który zakłóca poprawne funkcjonowanie czujników. Sprawdź jaka to aplikacja jest "podejrzana". Ja niestety u siebie nie doszedłem jaka to aplikacja i pozostał restore. Teraz jest wszystko ok. Powodzenia
Posted 28 March 2008 - 23:06
A ja mam wrażenie że kolega po prostu nie zdaje sobie sprawy że to nie jest bug tylko feature
.
Więc dla jasności: iPhone posiada czujnik zbliżeniowy który uaktywnia się podczas rozmowy i gdy wykryje bliskość czegokolwiek - wyłącza ekran. Dzięki temu po pierwsze oszczędza baterię a po drugie zapobiega przypadkowemu naciśnięciu czegokolwiek/rozłączeniu się podczas rozmowy. Czujnik ten znajduje się zaraz nad otworem głośnika.

Posted 30 March 2008 - 00:23
możliwe ze zakłóca go pokrowiec który jakos go zasłania, sprawdzę przy rozmowie bez pokrowca czy dalej tak jest i napisze.
P.S
Była to wina pokrowca sprawa rozwiązana temat można zamknąć
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users