Jak mam wyłączyć iPoda? Nówka w folii.
Napisano 27 marca 2008 - 23:35
Napisano 27 marca 2008 - 23:52
Napisano 28 marca 2008 - 00:06
Napisano 28 marca 2008 - 00:13
Napisano 28 marca 2008 - 00:26
Napisano 28 marca 2008 - 11:49
Napisano 28 marca 2008 - 14:59
Napisano 28 marca 2008 - 16:16
dlugo takie nano 4 GB spi? :]
jak przyszedl,czyli gdzies o 16,wlaczylem go doslownie na pare minut,przejazalem i tyle,wylaczylem wciskajac pause.przyszedlem grubo po 22 i po wlaczeniu bateria jest na wyczerpaniu.tzn ze co?ze bez znaczenia czy slucha sie muzy czy nie bateria trzyma(nawet po wylaczeniu) pare godzin?hmm.....'ipod sie nie wylacza ipod sie usypia' -wyczytalem gdzies tu na forum...i czerpie baterie?
ten suwak hold ma jakies znaczenie?jak go tak usypiam to on sobie lezy na biurku dlugi czas teraz i w dalszym ciagu po wcisnieciu ktoregos z przyciskow(juz bez koniecznosci przytrzymania srodkowego) momentalnie sie zapala.
jak go tak zostawie do jutra to mi pewnie padnie calkiem.kabla nie mam,musze czekac az przyjdzie,pewnie w przyszlym tygodniu i jak znam zycie nie bedzie sie chcial ladowac.
jest jeszcze jedna ewentualnosc,mianowicie taka ze nie mam pewnosci ze on byl calkowicie naladowany w chwili kiedy do mnie dotarl.jednak kiedy go wlaczalem po raz pierwszy, zapalilo sie jablko i musialem przytrzymac dluzej srodkowy.ikonka baterii byla pelna zieleni
---------------
...hmmm...doczekalem do dnia nastepnego i nie wiem co jest,ale dalej moge go wlaczyc dowolnym przyciskiem,nie musze przytrzymywac kolka tylko momentalnie odpala,no doslownie jakby sie nie wylaczal tylko czuwal.to normalne?
przzegladalem google i trafilem na taki text:'Zresztą Ipod wyłącza sie po 12 godzinach nieuzytkowania, a wcześniej jest tylko w sanie uśpienia...' - to racja? bo jesli tak to wtedy wychodzi na to ze wszystko jest w porzzadku
Ale żeście mętlik zrobili

Tylko dyskowe iPody czuwają po wyłączeniu. Po 12h się wyłączają aby nie marnować baterii, i wtedy aby je włączyć potrzeba więcej czasu niż jest uśpiony. Natomiast iPody z pamięcią flash (min. Twój nano) nie potrzebują czuwania, bo mają szybką pamięć i włączają się od razu (wystarczy, że wciśniesz jakiś przycisk i momentalnie się włączają, czemu zapobiega hold). Także wszystko jest ok i nie musisz się martwić

Napisano 28 marca 2008 - 18:33
Napisano 28 marca 2008 - 19:59

Napisano 28 marca 2008 - 20:03
Napisano 28 marca 2008 - 20:17
Paiczi u mnie jest tak samo jak u ciebie, wszystko jest ok
.
spoko.dzieki.jak u was to samo to ulga :]
to ile bateria potrafi pociagnac na takim trybie uspienia,kiedy lezy i dlugo sie go nie tyka?
No to chyba kolega ma coś nie tak.
dodam ze on aktualizowal oprogramowanie.
Napisano 28 marca 2008 - 21:15

Napisano 29 marca 2008 - 14:36
spoko.dzieki.jak u was to samo to ulga :]
to ile bateria potrafi pociagnac na takim trybie uspienia,kiedy lezy i dlugo sie go nie tyka?
dodam ze on aktualizowal oprogramowanie.
Przecież mówiłem, że nano się nie usypia tylko jest wyłączony

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych