Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z internetem (Aster + modem Arris)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 run_away

run_away
  • 42 postów
  • SkądZabrze/Warszawa

Napisano 27 marca 2008 - 02:10

Witam! Jestem posiadaczem Macbooka (moje go pierwszego maka :)) od 3 dni. Mam problem z netem. Pomijam fakt problemow z neostrada u moich rodzicow jednak na stancji mam neta z aster city (choc wynajmujaca o UPC caly czas mowila - ale nie znam sie) . Czytalem troche na forum jednak malo mi to pomoglo. Podlaczajac neta przez usb do PC (po zainstalowaniu sterownikow do modemu) net dzialal od razu. Dla maka nie ma sterownikow na arrisa, a jak podlaczam usb to wyswietla sie komunikat w "sieci" ze znaleziono nowy interfejs jednak nic to nie zmienia - net sie nie laczy. Dodam ze wlascicielka nie dala nam zadnym numerow kont, hasel itp. Sprobowalem wiec polaczyc sie przez kabel sieciowy jednak po podlaczeniu do maka nic sie nie dzieje a w zakladce enthernet jest napisane ze kabel nie jest wlaczony. Moze nie jestem znawca ale tak jak zwykle sobie choc troche radzilem tak teraz rece mi opadaja. Czy moge prosic o pomoc, taka na chlopski rozum. Z gory dzieki

#2 psych0l

psych0l
  • 138 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 marca 2008 - 02:19

napisz moze cos wiecej: Laczysz sie bezposrednio kablem z modemu czy jakiegos routera ? napewno nic nie przestawiales w opcjach ?. Co do astercity to aby komputer dzialal musisz dodac adres mac do bazy danych astercity przynajmniej tak kiedys bylo jak mialem od nich neta teraz aktualnie mam UPC wiec nie wiem czy sie cos nie zmienilo w aster. Wejdz na strone wilga.aster.pl i tam powinno byc cos napisane mozesz tez zadzwonic do aster i zapytac sie czy mozna to jakos zalatwic nie posiadajac hasla do wilgi. Jesli jednak okaze sie iz nie da sie tak zrobic musisz poprosic wlascicielke o to aby Ci to haslo udostepnila badz podac jej mac adres aby zadzwonila do aster i dodala go. Pozdrawiam

#3 run_away

run_away
  • 42 postów
  • SkądZabrze/Warszawa

Napisano 27 marca 2008 - 17:28

lacze sie bezposrednio kablem sieciowym z modemem. Mam jakies problemy z dostaniem sie na strone wilda.aster.pl ale najwyzej sprobuje pozniej bo teraz wyswietla sie biala strona. Dziwi mnie to bo bylem przekonany ze maki dzialaja po prostu, a tu jednak po podlaczeniu do pieca od razu net dzialal po zainstalowaniu sterow a na macbooku jakies komplikacje. Nie wiem poprobuje z ta strona a jak nie to bede musial zadzwonic do aster. Wlascicielka zaopiera sie ze zednych hasel nie dostala, nom ale zobacze. Jesli ktos mialby jakis pomysl jeszcze na ta sytuacje to prosze o pomoc:)

pzdr
Paweł

---- Dodano 28-03-2008 o godzinie 14:06 ----
wstyd sie przyznc ale internet nie dzialalprzez kabel sieciowy poniewaz modem najwyrazniej juz swoje przeszedl i wtyczka nie kontaktowala. Trzeba bylo potraktowac go z mniejsza delikatnoscia wpychajac drastycznie wtyczke (to bylo mozliwe dopieor po osianieciu szczytu irytacji) i nagle wszystko zadzialalo. eh dzieki za pomoc

pzdr:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych