Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gubię zasięg!

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#26 bartek81

bartek81
  • 41 posts
  • SkądKraków

Posted 14 July 2008 - 22:04

ja już 2 raz mam taką historię. iPhone kupiłem w listopadzie zeszłego roku, po jakimś miesiącu nabyłem futerał z magnetycznym zapięciem (magnesy są obok przycisku "home"). Telefon nosiłem w futerale, ale ostatnio coraz częściej go wyjmowałem, bo miałem problemy z zasięgiem w pracy (zrywało połączenia, - w domu OK). Kilka tygodni temu pierwszy raz straciłem zasięg - na cały dzień. Następnego dnia rano iPhone cudownie "ozdrowiał", aż do ostatniej soboty, kiedy znów zachorował. Przerabiałem wszystkie "triki" na odzyskanie zasięgu, wyjmowanie kart SIM, twarde resety, resety ustawien sieci, itd. - nic na żadnej z kart SIM nie łapał dłużej niż na kilkanaście sekund zasięgu. Zrezygnowany zacząłem myśleć, co się zmieniło w ostatnim czasie z moim iPhone - no i wymyśliłem.... nie noszę go w futerale, bo się zepsuł (zszycie skóry puściło)... przed chwilą włożyłem w futerał i ..... DZIAŁĄ!!!! zasięg OK, można dzwonił - ozdrowiał :) Jak sobie przypomnę kilka tygodni temu też sam ozdrowiał i chyba tylko dlatego, że go włożyłem na noc do futerału, a rano już działał. Może do brzmi śmiesznie, ale futerał ma wpływ na zasięg iPhone! Może to wina/pomoc magnesów zawartych w futerale? Jeśli tak, to oznaczałoby że używanie takiego futerału może uszkodzić iPhone!

#27 newburt

newburt
  • 354 posts
  • SkądWawa, NDM

Posted 14 July 2008 - 22:17

ja ma Ere i w domu czesto przerywa mi rozmowe, ale jak uzywalem nokii to wlasnie w domu szarpalo mi rozmowe, a tel pokazywal w ciagu kilkunastu sekund, ze jestem w zasiegu 3 roznych BTSow, wiec sie nie dziwie , ze iP potrafi w domu zerwc. Poza domem jak do tej pory wszystko ok, tylko w zimie gdy zmarzl to sie wieszal i konieczny byl restart :)

#28 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 15 July 2008 - 07:30

Z tym futerałem to prawda, już dość dawno zauważyłem, że w kaburce gubi zasięg albo wogóle się wiesza. Ma to chyba jeszcze jakiś związek z PIN kodem karty SIM, bo na karcie bez PIN po zgubieniu zasięgu szybko wraca do normy, a na karcie z PIN trzeba restartować telefon. W każdym razie kaburka poszła do szuflady i problemy zniknęły.

#29 iRADO

iRADO
  • 105 posts
  • SkądLublin

Posted 16 July 2008 - 20:04

ja u siebie usunąłem wszystkie wiadomości SMS i listę nieodebranych/odebranych połączeń i na razie nie zgubiłem zasięgu, a zdarzało mi się to kilka razy dziennie/

#30 pocztakg1974

pocztakg1974
  • 115 posts
  • Skądaleosochozi

Posted 16 July 2008 - 23:45

sprawdzcie w jakich okolicznosciach gubicie zasieg, siec ..u mnie dzisiaj zgubil po otrzymaniu wiadomosci reklemwej ..costamcostam za chwile dostaniesz link do ....poczytajcie bylo juz o tym

#31 Kermit

Kermit
  • 32 posts

Posted 17 July 2008 - 11:11

Ja dzisiaj rano (miałem tak już kilka razy) budzę telefon i widzę, że nie mam zasięgu (zero kresek) w Erze, jak odblokowałem, wskoczył "Brak usług" ale po paru sekundach włączył się na max zasięg (nie musiałem podawać PIN). Zaraz potem otrzymałem sms-a że mam wiadomość w poczcie głosowej i zadzwoniła do mnie poczta (wiadomość nagrała się 1h wcześniej, ale od kiedy telefon był poza zasięgiem, nie wiem). Gubi zasięg, ale nie stara się tego naprawić dopóki go "nie pomacam"? :) Kermit

#32 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 July 2008 - 11:16

jak piszesz o wiadomości z poczty to wiadomo co jest. jest to częsty problem iphone, który bardzo często gubi zasięg, kiedy ma otrzymać lub otrzymał wiadomość sieciową.

#33 Kermit

Kermit
  • 32 posts

Posted 17 July 2008 - 11:20

zaraz zaraz... najpierw powinien być wpis w historii, że mamnieodebrane połączenie, dopiero potem przychodzi sms - a mój telefon nie dzwonił, więc zasięg zgubił wcześniej - ten przypadek tu chyba nie zachodzi? Kermit

#34 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 July 2008 - 11:25

różnie to bywa, obserwuj. jeśli sytuacja się będzie powtarzać bez wiadomości sieciowych to... w sumie nie wiadomo, od roku występuje tan problem i nikt go nie rozwiązał

#35 Polol

Polol
  • 100 posts

Posted 17 July 2008 - 17:55

Potwierdzam , ostatnio musiałem restartować Iphone'a 2 razy, żeby problem zniknął. Ale co więcej przy stanie 3 kresek zasięgu nie mogłem nawet sprawdzić stanu konta w telefonie bo cały czas wywalało mnie do Springboardu...

#36 superpl

superpl
  • 15 posts

Posted 17 July 2008 - 19:02

drodzy koledzy taki sam problem miałem ja i kilku moich kolegów a sprawa polegała na tym iż iphone kilka razy upadł i poszło to w zapomnienie po kilku miesiącach wieczne opisywane problemy z zasięgiem co się okazało to problem w wiekszości przypadkówmoich znajomych polegał na uszkodzeniu modułu gsm podczas upadku taka naprawa to koszt 200 zł po naprawie telefon ma zasięg na maxa wymieniają antene i moduł gsm taką informację dotałem od serwisu co naprawdę wymienili to nie wiem bo nie byłem przy tym w każdymbądź razie po naprawie telefon śmiga jak szalony

#37 qllio

qllio
  • 10 posts

Posted 23 July 2008 - 20:38

wedlug mnie wbudowana antena ma slabiusi zasieg:) po wymianie na nowy egzemplarz mam to samo i nie tylko ja.... namowilam mojego chlopaka do tego samego i zgubil mu zasieg po wyjsciu ze sklepu jablkowego na soho:D

#38 smugipl

smugipl
  • 25 posts
  • SkądSłubice, Poland, Poland

Posted 11 August 2008 - 19:27

A ja po Restore do 2.0 i teraz 2.0.1 mam problem z głowy. Spróbujcie ;)

#39 chayenne

chayenne
  • 393 posts
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Posted 11 August 2008 - 19:57

ja przy 2.0 mialem to samo, siec era. teraz od 4 godzin 2.0.1 i nie ma tej sytuacji, ale jutro w pracy poobserwuje

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users