Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gubię zasięg!

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 jakubkrupa

jakubkrupa
  • 22 posts

Posted 26 March 2008 - 23:02

Hej, Mam problem: mój iPh gubi zasięg! Co prawda, nie wszędzie, ale u mnie (północna Warszawa) zdarza się to nagminnie i doprowadza mnie to do szewskiej pasji. Co gorsza, pomaga dopiero restart... Co można zrobić? Po zgubie zasięgu oczywiście rozłącza połączenie i nie pozwala wykonać następnego do restartu... Co zadziałać?

#2 lotons

lotons
  • 79 posts

Posted 27 March 2008 - 00:26

Hehe tak bywa, ja generalnie nie mam problemów z zasięgiem, mam jedno pomieszczenie w domu, w którym nagminnie gubię zasięg, inne telefony ORANGE w tym miejscu mają full.

#3 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 27 March 2008 - 08:40

Ja też mam ten problem. Przy sofcie 1.1.2 było to masakryczne na 1.1.4 już jest lepiej ale też gubi. Chyba trzeba czekać na jeszcze jakiś upgrade. Chyba że ktoś wcześniej napisze jakiś sofcik do tuningu GSM.

#4 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 27 March 2008 - 13:59

Jeśli masz firmware niższy niż 1.1.4 to zaktualizuj, powinno pomóc. Poza tym niekoniecznie musisz w takiej sytuacji restartować telefon - często włączenie i wyłączenie trybu samolotu wystarcza.

#5 cimonj

cimonj
  • 593 posts
  • SkądHorsham, UK

Posted 29 March 2008 - 16:44

..potwierdzam.. to samo u mnie. coprawda wystartowalem od softu 1.1.4 ale raz na (tydzien?) zupelnie bez powody zasieg znima z MAX---> na "zero" kresek. sprawdzalem w tym momencie polaczenie.. i normalnie dzwonisz. choc kilka razy bylo juz tak.. ze podnosze iphona a tam komunikat! .."network connection have lost" - czy cos takiego. pojawia sie po tym wybor operatora.. (t-mobile) i telefon sprawny.. ale to znaczy ze przez jakis moment zgubil zasiag TOTALNIE. ?? dziwne.. mowie nie bylo jeszcze problemu z dodzwonieniem sie lub odebraniem rozmowy.. ale telefon zachowuje sie "dziwnie". cimon

#6 TATT00s

TATT00s
  • 106 posts

Posted 03 May 2008 - 10:05

Hej u mnie po trzecim dniu zabawy też zaczął gubić zasięg.Posty nad moim są dość nieaktualne więc może pokazało się jakieś dodatkowe rozwiązanie lub fix? Proszę o pomoc!

#7 romulus

romulus
  • 34 posts

Posted 03 May 2008 - 12:24

no wlasnie tu pojawia sie problem w IP bo nie mozna zmienic samego radioromu jak to bywa w innych pda. tutaj tego problemu nie da sie obejsc co jest sporym mankamentem. zawsze jak mialem problem z zasiegiem to po prostu testowalem kilka radioromow i zawsze znalazsie sie taki ktory byl optymalny pod wzgledem zuzycia baterii i zasiegu

#8 DUCHOWNY

DUCHOWNY
  • 116 posts

Posted 05 May 2008 - 12:19

czyli co trzeba się przyzwyczaić ,ze nasza zabaweczka niema zasięgu??a może jest na to jednak rada??

#9 iMike

iMike
  • 99 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 July 2008 - 10:43

U mnie tez to wczoraj wystąpiło... zawsze miałem w domu full zasięg a wczoraj podczas rozmowy w domu nagle rozłączyło mnie i pojawił sie napis "BRAK SIECI" Gdy chciałem wyszukać sieć ręcznie przez preferencje to wyświetlał się napis "błąd" i nie mógł żadnej sieci znaleźć. O co chodzi? Nigdy nie miałem problemów z siecią w domu... Dzisiaj rano powtórzyło się to samo... Pomaga tylko restart...

#10 Strusio

Strusio
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2008 - 15:45

Panowie i Panie WITAM W KLUBIE !!! Ja z gubieniem zasięgu walczę juz od 2,5 miesiaca i niestety bez rezultatów. Najgorsze jest to że długo było wszystko w porzadku i nagle trach. Teraz "rebbot " w bossPrefs to najczesciej uzywana przeze mnie aplikacja ;-)) Ale czekam z nadzieja na nowy 1.2.0 soft i może na rozwiazanie tego problemu. Pozdro a gdyby ktoś wpadł na pomysł jak uzdrowić iPhonka to jestem bardzo zainteresowany.

#11 pocztakg1974

pocztakg1974
  • 115 posts
  • Skądaleosochozi

Posted 01 July 2008 - 18:58

mialem ten sam problem , hhmmmm niechce was martwic ale w moim przypadku byla to uszkodzona plyta komunikacyjna koszt wymiany 450-550 zl{ No serwice , utraty zasiegu}niepomagalo zejscie do 1.1.1-1.1.4 -winpwn, bootneuter 3.9 - 4,6 ..nic zadne metody softwarowe ... kupiny na Alledrogo , jako w pelni sprawny - po miesiecznej walce ze sprzedawca udalo mi sie odzyskac pieniadze ... pozdrawiam

#12 smugipl

smugipl
  • 25 posts
  • SkądSłubice, Poland, Poland

Posted 03 July 2008 - 19:42

No ja mam to samo. W Polsce z kartą orange i w niemczech z kartą vodafone, zasięg skacze jak szalony. Np. Podczas pisania tej wiadomosci kilka razy przeszkodziła mi informacja o utracie sieci. Ale dzisiaj zauważyłem coś interesującego. Gdy byłem na zakupach w szwajcari kożystając z roamingu w swisscom nie miałem żadnego problemu z zasięgiem, wystarczy że wróciłem do domu i wybrałem ręcznie "preferowany" vodafone i już mam z powrotem "przeszkadzajkę". Mam zupełnie nowy telefon (3 miesięczny-zakupiony w oryginalnum opakowaniu i zafoliowany) odblokowany (chyba) iLiberty-nie pamiętam ale to nażędzie zostawiło BootNeuter'a po sobie. Jest z softem 1.1.4 i od samego początku mam ten problem, więc to chyba problem z softem i operatorem. Tak podejżewam że to niefortunne połączenie operator+soft bo naszukałem sie rozwiązania w bardzo wielu miejscach i wszędzie nejczęściej powtażali się dwaj operatorzy orange i vodafone

#13 sd99

sd99
  • 148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 July 2008 - 20:21

To bardzo ciekawe, bo mój nie stracił zasięgu ani razu, kupiony w kwietniu z softem 1.1.3, ale nie wiem czym łamany. Na początku ładowałem w niego co popadnie, teraz mam 1.1.4 i zasięg full, tylko w pracy mam 3 kreski, ale pracuję na poziomie -1.

#14 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 July 2008 - 20:26

a czy ktoś z ery ma ten problem ?

#15 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 July 2008 - 23:47

no u mnie sie pojawil wlasnie dzisiaj :( [juz pisalam w innym watku] - siedzialam w piwnicy, mialam bardzo slaby zasieg, ale sprobowalam wyslac smsa. nie udalo sie :P za to pojawil mi sie napis, ze potrzebna jest naprawa. i tak mam caly dzien dzisiaj - po zresetowaniu tel - na troche dziala, potem znowu gubi zasieg. teraz wrocilam do domu cala przekonana, ze czeka mnie restore, ale iP sie chyba wystraszyl, bo od ok pol godz niczego nie zgubil ;) UPDATE chyba już wiem, co było powodem - oczywiście wiadomość sieciowa :) zwykle jak dostawałam smsa reklamowego to po prostu go nie czytałam.. a jak już analizowałam co się stało przejrzałam smsy i się okazało, że krótko przed tym dostałam wiadomość w stylu "za chwilę otrzymasz zakładkę WAP - połącz się z nią i ściągnij wakacyjne hity na komórkę". To musiało być to :) po włożeniu karty sim do innego tel na chwilę [jak radzili niektórzy na forum], wszystko jest ok [pomimo, że ta wiadomość w końcu do mnie nie dotarła]. rano iP miał normalnie zasięg [wczoraj tracił go po około 10 minutach od resetu] Dla uzytkowników ERY - iBlcklist P-Firewall albo PYSL i blokujemy na pewno nr 7390 -> u mnie to on namieszał. uff, obyło się bez restore :) pozdrawiam

#16 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 July 2008 - 07:46

no to zaraz instaluje. zauważyłem też coś takiego, że jak wejdziemy do pomieszczenia, budynku gdzie fon straci całkiem zasięg to później często ciężko jest mu się podnieść. nie wiem od czego to zależy.

---- Dodano 04-07-2008 o godzinie 08:54 ----
proponuje poniżej wpisywać problematyczne numery z różnych sieci, by można je było sobie zablokować.

#17 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 July 2008 - 08:08

a wiesz, ze tez o tym pomyslalam? :)

ERA
7390

#18 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 July 2008 - 08:20

:).

#19 aspon

aspon
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2008 - 20:37

u mnie czasami rozłącza w trakcie rozmowy, czasmi po minucie czasmi po kilku, wszystko milkie i rozłączone, patrzę wtedy na zasięg, jest na 0, po chwili już max. Zauważyłem że nie dzieje się to w każdym miejscu, jakby było zależne od siły sygnału (choć w większości pokazuje maxa). iPhone 16GB, 1.1.4 odblokowany iLiberty, sieć ERA

#20 bykowski

bykowski
  • 12 posts

Posted 06 July 2008 - 20:56

Ja tez mam orange i tez mam problem z zasiegiem. Teraz mam jeszcze powazniejszy, bo sciagalem jakies syfy z installera, i wogole nie wykrywa mi sieci nie ma tez wifi, usunąłem te aplikacje i nic dalej to samo. Kto wie jak zaradzic????

#21 superpl

superpl
  • 15 posts

Posted 08 July 2008 - 18:09

Panowie i Panie WITAM W KLUBIE !!! Po wszelkich poszukiwaniach i testach okazało się iż problem zasięgu jest związany w większości z elektroniką Mój problem czyli naprawa to 200 zł i wszystko ok ,po naprawie zasięg na maxa tam gdzie kiedyś była tylko jedna kreska lub "0" Polecam wszystkim pomyśleć czy swojego iphone nie udeżyli lub nie upadł im wtedy macie na 80% odpowiedź. Ja się męczyłem 4 miesiące i przeczytałem wszystko i przetestowałem co było możliwe ,aż doszedłem do źrudeł ,czyli w pierwszym tygodniu użytkowania mały upadek o którym zapomniałem. Na jednym z angielskich forów doczytałem iż dalikatny upadek bardzo często powoduje nieznaczne uszkodzenie elektroniki co powoduje puźniejsze problemy z zasięg

#22 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 July 2008 - 19:14

a co się konkretnie zepsuło?

#23 pocztakg1974

pocztakg1974
  • 115 posts
  • Skądaleosochozi

Posted 08 July 2008 - 20:55

Na jednym z angielskich forów doczytałem iż dalikatny upadek bardzo często powoduje nieznaczne uszkodzenie elektroniki co powoduje puźniejsze problemy z zasięg no to odkryles oczywista oczywistosc , co jednak niewyjasnia co zostalo uszkodzone w Twoim ip

#24 qllio

qllio
  • 10 posts

Posted 09 July 2008 - 02:11

Witam wszystkich:) Jestem w sieci at&t i musze wam powiedziec, ze te typy poprostu tak maja.... w tej chwili mam od roku 3 iphona..pierwszy zgubilam a nastepne powymieniaam bo wydawalo mi sie ze za czesto sie wieszaja i gubia zasieg... odbywa sie to od reki czyli jakies 5 min w apple po wyjasnieniu ze cos z tym egzemplarzem jest nie tak:) pozostaje mi zyczyc wiele cierpliwosci z tym sympatycznym urzadzonkiem bo IPHON uczy cierpliwosci!!!:-) czyli zawsze jakis plus

#25 bebas13

bebas13
  • 106 posts

Posted 10 July 2008 - 00:30

No to bardzo fajnie z tym upadkiem... Mój ip zlecial z wysokosci ok 1 meta na plytki na basenie, myslalem ze juz po nim ale jednak przezyl (az mam wgniecenie na obudowie) Od samego poczatku mam problemy z zasiagiem a uzywam ten telefon od jakis 4 miesiecy i czasami mam ochote wyrzucic go przez okno. juz myslalem ze bede zbierac kase na ip 3g ale tu chyba szykuje sie nastepny wydatek... :( superpl: A co sie wlasciwie co sie popsulo w twoim ip? No i gdzie mozna to naprawic?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users