Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zastąpić tylko pliki w folderach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 gtx

gtx
  • 237 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 26 marca 2008 - 10:28

Pytanie dosyć dziwne może, ale jak można zastąpić TYLKO PLIKI, nie cały folder. Mam folder A i B A images/1.gif images/2.gif images/3.gif B images/8.gif images/3.gif i chcę zastąpić i dodać brakujące pliki z folderu B do A Jak przeciągam jeden do drugiego czyli B do A, mam images/8.gif images/3.gif nie ma 1.gif i 2.gif W windows dało radę a w mac nie wiem jak to zrobić, ponieważ nie widzę też opcji wytnij Cała struktura ma tak wyglądać images/1.gif images/2.gif images/3.gif zastąpiony nowym z folderu B images/8.gif dodany nowy

#2 fcuker

fcuker
  • 81 postów

Napisano 26 marca 2008 - 10:34

w terminalu "cp /B/* /A" szczerze troche nie kumam koncepcji ;) troszke sie zapetliles ;) opcje wytnij masz na skrocie klawiszowym jablko+V

#3 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 26 marca 2008 - 10:43

Pytanie dosyć dziwne może, ale jak można zastąpić TYLKO PLIKI, nie cały

Otwórz katalog B, zaznacz wszystkie pliki i przeciągnij je do katalogu A, po czym udziel właściwej
odpowiedzi na wyświetlone przez Findera pytanie.

Nie przeciągaj ikony katalogu, tylko jego zawartość.

#4 gtx

gtx
  • 237 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 26 marca 2008 - 10:46

w terminalu "cp /B/* /A"
szczerze troche nie kumam koncepcji ;) troszke sie zapetliles ;)
opcje wytnij masz na skrocie klawiszowym jablko+V

Raczej klaw. będę używać jabłko+V wytnij , a wklej ?

Może jeszcze raz wytłumaczę:
Mam dwa foldery o nazwie "Wersja100" i "Wersja500", i chcę zastąpić na nowe pliki i dodać brakujące.
"Wersja100" stary folder
"Wersja500" nowy folder

"Wersja100" ma pliki o nazwach 1,2,3,4,5
"Wersja500" ma pliki o nazwach 1,2,6,7,8,9

Teraz chcę przenieść pliki z "Wersja500" do "Wersja100" i mieć 1(zastąpiony),2(zastąpiony),3(stary),4(stary),5(stary),6(nowy),7(nowy),8(nowy),9(nowy)

A jak teraz zaznaczam pliki i chwytam je i przenosze to pliki w głównej strukturze są zastąpione i są zostawione stare których nie ma w nowym folderze, ale pliki w pod folderach są zamnienione całe, czyli usunięty stary folder i wrzucony nowy

---- Dodano 26-03-2008 o godzinie 10:48 ----
Dodatkowe pytanie, jestem w Fiderze i zaznaczam pliki jak mogę je przenieść poziom wyżej ?

---- Dodano 26-03-2008 o godzinie 10:52 ----

Otwórz katalog B, zaznacz wszystkie pliki i przeciągnij je do katalogu A, po czym udziel właściwej
odpowiedzi na wyświetlone przez Findera pytanie.

Nie przeciągaj ikony katalogu, tylko jego zawartość.

Mam:
"Starsza rzecz o nazwie "admin" już istnieje w tym miejscu. Czy chcesz ją zastąpić rzeczą nowszą, którą przenosisz ?"
daję zastąp wszystkie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych