Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zamienilem iPhonea w przycisk do papieru ?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 cabra

cabra
  • 31 posts

Posted 26 March 2008 - 01:32

Witam,
przez ostatnie dwa dni bawilem sie odblokowanym iPhonem.
W efekcie po ostatnim restarcie zupelnie sie nie odpala :/ (po wcisnieciu przycisku na gorze pokazuje sie jablko apple'a i nic wiecej - nie laduje sie dalej).
Ostatnie rzeczy jakie zainstalowalem to z Tweaks 1.1.4 -> Kompatybilnosc do 1.1.3 , z Tweaks 1.1.3 -> Prezentacja numerow... i odinstalowalem Kombatybilnosc do 1.1.3 -> nastepnie zmienilem przez WINscp nazwe swirlyMMS.app na MMS.app (zeby bylo to pod ikonka w SB) i na koniec RESET i juz wiecej iPhonea nie udalo mi sie uruchomic... :/
W efekcie po twardym wylaczeniu telefonu (gorny+home) i postawieniu go na stacji dokujacej podlaczonej do kompa iTunes go nie wykrywa - telefon sie odpala do wspomnianego jablka na ekranie i tyle-komp go zupelnie nie widzi.
W zwiazku z tym nie moge zrobic restore.
HELP - co robic ?

---- Dodano 26-03-2008 o godzinie 03:34 ----
Update: co ciekawe udalo mi sie wbic do iPhonea przen WinSCP... iTunes nie raguje na telefon i dalej jablko :/

#2 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 26 March 2008 - 02:14

Tryb DFU + restore + Ziphone http://www.myapple.p...ze-pytania.html

#3 Ziutek

Ziutek
  • 68 posts

Posted 26 March 2008 - 04:39

Poczekaj chwilke, po jakimś czasie iTunes go zauważy, potem restore i ziphone i gitara:)

#4 cabra

cabra
  • 31 posts

Posted 26 March 2008 - 09:24

Ok panowie - udalo sie poprzez DFU Mode.
Opis w FAQ jest troche zly i u mnie nie dzialal- zrobilem to w nastepujacy sposob:

Step 1. Turn off your iPhone.
Step 2. Hold Power and Home button, the iPhone should now be boot.
Step 3. When you see the Apple logo, release the power button but HOLD the home button.
Step 4. Open iTunes and wait for it to tell you in restore mode.

How to put iPhone in DFU mode easily—winandmac.com

---- Dodano 26-03-2008 o godzinie 15:04 ----
Udało mi sie !
jeszcze raz rozwalilem iPhone'a - juz wiem dlaczego :-)
Po zmianie przez WINscp nazwy w applications ze "SwirlyMMS.app" na "MMS.app" lapie zwiechy.
Tym razem gdy znowu sie nie odpalal wbilem sie na tel przez winscp i zmienilem z powrotem na "SwirlyMMS.app" i dziala.
Pytanie jakie mi sie narodzilo - jezeli nie tak zmieniac nazwy pod ikonkami-to jak ?

#5 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 March 2008 - 15:58

@cabra: SwirlyMMS jest tu wyjątkiem - on ingeruje w system (dokładniej w usługę SMS'ów) i zmieniając mu nazwę zmieniasz ścieżkę dostępu do ładowania plików potrzebnych do uruchomienia systemu. Z tego co wiem nazwy aplikacji były w którymś z plików .plist i można je tam dowolnie edytować.

#6 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 March 2008 - 17:43

@M4v3R a o jakim pliku tu dokladnie mowimy?:)

#7 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 March 2008 - 18:56

/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/pl.lproj/LocalizedApplicationNames.strings W polach key znajdują się bundleIdentifiery aplikacji (każda aplikacja ma zapisany ten identyfikator w pliku Info.plist w katalogu aplikacji), natomiast pola string zawierają zlokalizowane nazwy.

#8 cabra

cabra
  • 31 posts

Posted 26 March 2008 - 19:37

Niestety robiac ze SwirlyMMS wszystko wg tych porad i tak sie nie udaje. W Info.plist zmieniam na "MMS" a i tak zostaje "SwirlyMMS" na SpringBoardzie... :/

#9 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 March 2008 - 22:23

Nie zmieniasz nic w Info.plist. Z tego pliku bierzesz tylko bundleIdentifier żebyś wiedział co wpisać w pliku który podałem w poprzednim poście. A musisz wpisać coś takiego:

com.swirlyspace.swirlymms
MMS

U mnie działa.

#10 cabra

cabra
  • 31 posts

Posted 27 March 2008 - 01:09

Dzieki wielkie-dziala :-)
Przy okazji podam dla majacych problemy z edycja plist'ów przez Windows:
Convert Apple Property list from binary to text XML
po konwersji mozna spokojnie edytowac zwyklym notepadem

#11 Azor

Azor
  • 7 posts

Posted 31 March 2008 - 23:13

Też dzisiaj instalowałem coś z "Tweaks" i po restarcie telefonu miałem dokładnie te same objawy:

W efekcie po twardym wylaczeniu telefonu (gorny+home) i postawieniu go na stacji dokujacej podlaczonej do kompa iTunes go nie wykrywa - telefon sie odpala do wspomnianego jablka na ekranie i tyle-komp go zupelnie nie widzi.

Pomogło DFU, a potem restore i co kto lubi. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users