Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.3] OGROMNY problem: nie słychać rozmówcy, nie działa też youtube

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 taco

taco
  • 5 posts

Posted 25 March 2008 - 14:39

Witajcie, **wiem że podobne problemy były poruszane, ale niestety ich rozwiązania nie działają w moim przypadku stąd nowy wątek** mam problem: uszczęśliwiłem swoją Żonę iPhonem. wszystko było super do momentu, gdy iphone stracił funkcję phone i nie słychać w nim rozmówcy :( objawy: - nie dzwoni dzwonek telefonu, tylko wibracje (oczywiście przełącznik z boku ustawiony na dzwonienie) - po nawiązaniu połączenia (w obie strony) słychać osobę która mówi do iphone, ale w głośniku IP nie słychać osoby z którą się połączyliśmy - nie działa też youtube - piszę o tym bo podobno problemy są powiązane, oczywiście wcześniej chodziło bez problemu - po wybraniu filmu pojawia się komunikat 'cannot play this movie' co próbowałem robić: - zgodnie z innym wątkami, instalowałem wszelkie możliwe patche pod tytułem 'youtube activator' jakie znalazłem w installerze - telefon był kilka razy resetowany i wciąż te same objawy. moje pytania: - czy da się to rozwiązać bez spiłowania go do początkowego stanu? jeśli tak, to co dokładnie zainstalować/zmienić w telefonie - jeśli trzeba go przywrócić do początkowego stanu, jak dokładnie to robimy? z góry dziękuję za pomoc, w imieniu swoim i Żony która nie jest już tak uszczęśliwiona, łagodnie rzecz ujmując :-(

#2 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 15:19

Jedyne co mogę Ci powiedzieć: Restore. Pamiętaj, że zawsze po Restore można odtworzyć ustawienia wg ostatniej synchronizacji - przywróci SMSy, kontakty, połączenia, pocztę, ustawienia itd. :)

#3 taco

taco
  • 5 posts

Posted 25 March 2008 - 15:58

Davvido, dzięki za odpowiedź. Dwa lamerskie pytania: - jak zrobić Restore? - czy przez synchronizację rozumiesz spięcie IP z itunes?

#4 BzArEx

BzArEx
  • 425 posts

Posted 25 March 2008 - 16:02

Restore to po angielsku odtwórz. Ta opcja jest w iTunes z zakładce iPhone (tam gdzie jest pasek z ilością miejsca w pamięci iP).
Tak synchro przez iT, ale ja polecam: http://www.myapple.p...me-capsule.html . lepiej i nie przejdą błędy...

#5 taco

taco
  • 5 posts

Posted 25 March 2008 - 16:06

dzięki bardzo! spróbuję wieczorem, nie omieszkam pochwalić się rezultatem ;)

#6 BzArEx

BzArEx
  • 425 posts

Posted 25 March 2008 - 16:10

Nikt Ci jeszcze nie napisał, że iPhone będzie po tym w wersji 1.1.4. Porady co potem zrobić są tutaj : http://www.myapple.p...indows-mac.html .

#7 taco

taco
  • 5 posts

Posted 25 March 2008 - 16:34

czeka mnie pracowity wieczór :)

#8 trotyl

trotyl
  • 190 posts

Posted 25 March 2008 - 18:46

Zaden pracowity ;-) Wszystko zrobi sie praktycznie samo Ty tylko bedziesz klikal na OK i Do It All ;) po pol godziny bedziesz mial nowego iPhona! Oby dzialajacego juz dobrze;-) Good Luck

#9 taco

taco
  • 5 posts

Posted 26 March 2008 - 10:02

powiem tak: nie było lekko. po instalacji 1.1.4 i odblokowaniu nie mogłem nic zainstalować, próbowałem więc zejść do 1.1.3 i oczywiście uzyskałem cegłę:( na szczęście potem znowu restore i odblokowanie zadziałało, nawet polska lokalizacja się dziwnym trafem wgrała. na razie jest OK, ale wolę nie zapeszać. dzięki za pomoc!!! aha, przy okazji jeszcze jedno pytanie: gdy iphone podpina się do mojego wifi (a oprócz niego jeszcze dwa notki), to gdy łączyłem się przez SSH, co parę minut wywalało mi połączenie i okazywało się że pobrał sobie nowe, kolejne IP z routera. czy to normalne, że on tak się rozłącza i łączy? trochę to kłopotliwe, bo np. w jedną stronę udało mi się skopiować plik a zaraz musiałem łączyć się znowu bo zmienił sobie IP

#10 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 March 2008 - 10:27

nawet polska lokalizacja się dziwnym trafem wgrała

Pewnie użyłeś mojej paczki iPlus 2.0 MyApple edition, ona wgrywa polski język od razu :). Polecam Ci też od razu użyć programu iFix z repozytorium MyApple, po iPlusie lubią się dziać różne dziwne rzeczy które ten program naprawi za Ciebie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users