Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook pro odstajaca obudowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 24 marca 2008 - 16:37

Witam Nidawni zauwazylem ze obudowa w moim macbook pro 2,2 ghz odstaje nad napedem. Nie jest to jeszcze nic wielkiego, ale juz widoczne i troche mnie denerwuje. Czy to podlega gwarancji? i co bardzo wazne dla mnie - ile potrwa tka naprawa. To moj jedyny komp, a z racji wykonywango zawodu - fotograf brak komputera bardzo by mi przeszkadzal. pozdrawiam i dzieki za pomoc

#2 iG4

iG4
  • 541 postów
  • SkądKraków,Poland

Napisano 24 marca 2008 - 16:51

Jeżeli było tak od samego monentu kupna i udowodnisz że nie jest to wada którą Ty zrobiłeś to powinni wymiecnc na gw. A czas to zależy czy mają takie obudowy i z kąd jesteś bo jesli z warszawy to najlepiej bezpośrednio uadać sie do sadu i dowidziec się wszystkiego.

#3 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 24 marca 2008 - 16:55

spróbuj złapać kciukami wnękę superdrivaa palcami wskazującymi górną część obudowy nad superdrivwem - przy samej krędzi i dociśnij - powinno się wstrzelić w zatrzaski. a jak sie boisz robić takie operacje to oddaj do serwisu.

#4 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 24 marca 2008 - 17:01

hmmm nie widze mzliwosci bym sam to zrobil, musialbym czyms dlubac pod wierzchnia obudowa. Nie da sie tego docisnac, probowalem ale spowrotem odstaje. mial ktos juz taki problem i wie jak to rowiazac? dodam tyko ze chodzi o wierzch obudowy, ta czesc na ktorej sa kratki od glosniczkow. zdrovka

#5 ximian

ximian
  • 198 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 24 marca 2008 - 19:52

nie widze mzliwosci bym sam to zrobil, musialbym czyms dlubac pod wierzchnia obudowa. Nie da sie tego docisnac, probowalem ale spowrotem odstaje. mial ktos juz taki problem i wie jak to rowiazac?

Jak duża jest ta szpara? Mi też minimalnie odstaje obudowa tyle, że nie nad szczeliną superdrive tylko po drugiej stronie. Generalnie spasowanie materiałów nie jest najmocniejszą stroną MacBooka Pro. Ja powoli uczę się z tym żyć ;-)

#6 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 marca 2008 - 20:03

zapodaj foto

#7 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 24 marca 2008 - 20:49

tu sa fotki:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

co sadzicie?

#8 ximian

ximian
  • 198 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 24 marca 2008 - 21:11

Myślę, że początkowo źle Cię zrozumiałem (myślałem, że masz szparę pomiędzy plastikiem a spodnią częścią obudowy). Podobne zjawisko tyle, że chyba minimalnie mniejsze występuje w moim MBP po lewej stronie obudowy na wysokości głośnika.

#9 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 24 marca 2008 - 23:27

czy ktos ma podobny klopocik i probowal to rozwiazac za pomoca gwarancji? troche mi sie nie usmiecha by w sprzecie tej klasy byly takie jaja ze odstaje wierzchnia pokrywa zdrovka

#10 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 marca 2008 - 00:08

1) wypada dać miniatury (jako odnosniki do oryginałów)
2) ja mam inną obudowę (taką jak na apple.com) i superdrive z plastikiem w tym stylu:
Dołączona grafika
strange...

#11 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 25 marca 2008 - 09:17

Googlarz: roznica miedzy 17" a 15"? ktos jeszcze ma taki problem i jakos go rozwiazal?

#12 marad_co

marad_co
  • 450 postów
  • SkądEU

Napisano 25 marca 2008 - 14:59

Pociesze Cie: przejrzalem kilka MB pro u mnie i 3 maja tak samo a 2 inne nie :)

#13 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 25 marca 2008 - 20:10

wiesz, slabe to pocieszenie, ze w kompie za taka kase obudowa niejest dobrze spasowana Czy ktos wie, ile czasu trwa naprawa w SADzie? tzn czy jakbym przyjechal do wawy na 2 dni (bo jestem z poza) to zrobili by mi to na miejscu? zdroveczka

#14 ximian

ximian
  • 198 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 marca 2008 - 21:21

wiesz, slabe to pocieszenie, ze w kompie za taka kase obudowa niejest dobrze spasowana

Zgadzam się z Tobą. Gorzej, że to nie są jedyne mankamenty. Przyjrzałem jeszcze dokładniej swojemu MBP i wyszło na to, że nie tylko z boku mi tak odstaje część obudowy. Gdybyś się zdecydował to reklamować to daj znać jak Ci poszło?

#15 Rafal_S

Rafal_S
  • 48 postów

Napisano 25 marca 2008 - 22:28

Pewnie jutro bede dzwonil, najpierw do sadu - nastawiam sie na probelmy z dodzwonieniem - wiec pewnie zadzwonie do apple polska w Irlandii. W razie czego napewno dam cynk co i jak. zdrovka

#16 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 marca 2008 - 23:03

a no tak 15 :-P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych