iPhone z USA - handel
Posted 08 April 2008 - 00:40
Posted 08 April 2008 - 02:23
Posted 09 April 2008 - 16:12
Posted 09 April 2008 - 16:53
Posted 09 April 2008 - 21:08
Panowie, po co tyle tej gadki o cle i vatach, skoro jeśli nie opisuje się całego przypadku, to te wypowiedzi w 80% nie mają sensu... Jak na razie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, czy urząd celny może oclić iphone'a, jeśli wyśle się go bez opakowania, w szarym kartoniku, ubezpieczonego i z karteczką w stylu "zapomniałeś go jak byłeś ostatnio, dorzucam jeszcze Twoje ulubione czekoladki"... (w sensie wskazania na to, że nie jest sprowadzany w celach sprzedaży). Wie ktoś jak jest na 100%? (no i czy w tym przypadku trzeba płacic vat?)
no to ktoś tu pisał, że paczki są prześwietlane jak na lotnisku, czyli wszystko widac, cos jak rentgen...
Posted 11 April 2008 - 00:37
wracajac do sprawy to na przeswietleniu wszystko widac, teraz tylko kwestia tego czy celnikom bedzie sie chcialo otwierac paczke czy tez nie... powtarzam juz ktorys raz wysylka iP to sprawa losowa... albo dostaniesz gift od urzedu celnego albo nie... ja lubie dostawac prezenty ale nie takie...
Posted 12 April 2008 - 13:34
Posted 12 April 2008 - 15:18
Panowie, po co tyle tej gadki o cle i vatach, skoro jeśli nie opisuje się całego przypadku, to te wypowiedzi w 80% nie mają sensu... Jak na razie nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, czy urząd celny może oclić iphone'a, jeśli wyśle się go bez opakowania, w szarym kartoniku, ubezpieczonego i z karteczką w stylu "zapomniałeś go jak byłeś ostatnio, dorzucam jeszcze Twoje ulubione czekoladki"... (w sensie wskazania na to, że nie jest sprowadzany w celach sprzedaży). Wie ktoś jak jest na 100%? (no i czy w tym przypadku trzeba płacic vat?)
Na 100% Jezeli Iphona i nietylko opuszcaja Eurozone musza byc podane w urzedzie celnym aby nie bylo problemu.
Z powrotem mozna przywiesc do 180 euro w prezencie.
Paczki pocztowe to 20 euro limit.
Na iphony cla nie ma. Tylko Vat 22%.
W innych wypadkach urzad celny moze domagac sie rachunku zeby go oclic. Jezeli nie masz rachnunki mozesz probowac udowodnic im ile on kosztuje.. czyli wydrukowane aukcije z ebay albo z allegro albo ze strony apple. Podpisac sie pod oswiadzceniem jaka ma wartosc i liczyc ze ktos sie do tego nie dobierze. Jezeli wartosc jest ok.. czyli 300-400 usd bez problemu. Ponizem jakis madry celnik moze nie przepuscic i wsadzic cie do wiezienia za klamstwo.
Celnik moze zrobic wszysko na granicy! Ty jestes nikim! Jezeli cie nie lubi wsadzi ci palec w tylek aby sprawdzic czy masz narkotyki. Gorzej niz Policja.
Posted 13 April 2008 - 15:59
Posted 14 April 2008 - 10:33
Nuggie zal mi Ciebie czlowieku - zastanow Ty sie - twierdzisz ze nie masz zadnych kosztow - a moze wezmiesz pod uwage ze jak wysyla Tobie ktos te iPHONEy to musisz mu cos odpalic za przysluge, do tego koszty przesylki, a moze musisz mu najpierw wyslac pieniadze zeby to kupil - a wiec przelew miedzynarodowy tez kosztuje i tak gwarantuje Ci ze przy kupnie okolo 5 iPHONEow (a tym wiecej tym taniej bo koszty sie dziela) jednostkowo wyjdzie Cie on okolo 1100zl za sztuke i uwierz mi ze wiem o tym duzo mozesz mi wierzyc a jezeli nie to zyj dalej w agonii powodzenia..
duzo takich businessow,
nawet jesli jest rodzinka w usa, to i tak sa koszta sprowadzenia, sprzedania,
200zl na iphonie to zarobek max, no chyba ze clo to wtedy jestes na malym minusie ...
handel polecam wszystkim, jak dostana clo i sie nachodza do urzedu, to im przejdzie
do ludzi bardziej kumatych, potrzebny ci iphone to wejdz na allegro, kup nowy i miej ten caly shit w ...
niech ktos sie martwi, chodzi, wysyla, ten serwis jest naprawde warty 200zl
Posted 14 April 2008 - 18:11
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users