Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Różnica pomiędzy zasilaczem 45W i 60W

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 tombobombo

tombobombo
  • 226 postów

Napisano 06 kwietnia 2006 - 02:51

jaka jest różnica pomiędzy zasilaczem 45W, a 60W od PowerBook'a jak przekłada się to na wydajność jednostki?

#2 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 06 kwietnia 2006 - 05:14

Różnica to 15W :mrgreen: A tak na serio, nie jest istotne ile Watów ma zasilacz tylko ile Watów potrzebuje Powerbook. Na każdym urządzeniu jest napisane ile W potrzebuje. Jeśli na PB jest napisane np. 45W i podłączysz zasilacz 60W to nic się nie stanie. Tak jest nawet lepiej bo pozostaje pewien zapas mocy. Jeśli na PB będzie napisane 60W i podłączysz zasilacz 45W to najprawdopodobniej zasilacz przeniesie się do krainy wiecznych łowów :twisted: Oczywiście warto też zwrócić uwagę na Volty i Ampery....

#3 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 06 kwietnia 2006 - 14:55

Nie chcę się stać przyczyną nieszczęścia, także zalecam dużą ostrożność i przemyślenie sprawy, ale ja przez kilka tygodni używałem zasilacza 45W w PowerBooku, który powinien był mieć zasilacz o mocy 65W i nic się nie stało. Miałem przez jakiś czas dwa maki, iBooka i PowerBooka i, ponieważ zasilacze były z wyglądy nie do odróżnienia, doszło do pomyłki. Jednak, jak już napisałem, nie polecam tej metody i wiąże się ona zapewne z jakimś rzyzykiem.

#4 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 06 kwietnia 2006 - 21:21

Z tego, co mnie akurat wiadomo to nie powinno się stać absolutnie nic strasznego, poza tą ewentualnością, że jeśli zasilacz będzie za słaby to po prsotu nie będzie ładował tylko PODTRZYMYWAL baterię - natomiast wtedy powinien zacząć ładować podczas uśpienia :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych