Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#501 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 26 maja 2008 - 21:44

to teraz mam edge włączone, i co, jak przez pomylke wejde w safari to mi bedzie sie laczyc z netem? i bede po tygodniu bez kasy? a jak wylacze edge to nie beda dochodzic mmsy, tak?

ble :( wykrakałem :/ zapomniałem wyłączyć edge... patrze... i mniej o 40 zł na karcie :( ;/

#502 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 27 maja 2008 - 18:20

SwirlyOrange

Witam po raz pierwszy

po pierwsze ustawienia dla Mandaryny:

MMSC: CITYnet Przekierowanie...
Proxy: 192.16.006.104:8080

APN/Username/Password: mms

Image size: medium

I jeszcze dwa pytania:

mam wyłaczony Edge i WiFi - właściwie Edge po prostu nie jest skonfigurowane (Safari i mail nie działa) a MMY ciagle działają przez Swirly - czy w takiej sytuacji będę liczony jak za MMSy czy mogę spodziewać się jakiegoś gigantycznego rachunku?

Czy jest jakaś metoda żeby po ściągnięciu MMSy od razu był kopiowany do folderu "zdjęcia"?

Pozdrawiam wszystkich

#503 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 27 maja 2008 - 20:12

witam, mam SwirlyMMS v.0.3.8 jakis czas temu dostalem od kogos mmsa i nie moge go odebrac. mam na ikonie numer oznaczajacy nieodczytana wiadomosc. wchodze do programu, naciskam Fetch, program cos robi i po jakims czasie wywala mnie do SB. Jak sobie z tym poradzic??? przed tym mmsem wszystko chodzilo ok.

#504 nicponUK

nicponUK
  • 16 postów
  • Skądwalbrzych

Napisano 02 czerwca 2008 - 00:00

nie wiem czy to jeszcze aktualny problem ale te wlasnie ustawienia u mnie zadzialaly do odbierania mmsow (siec oczywiscie plus ) p.s wysylanie tez dziala mmsc: mms.plusgsm.pl:8002 Proxy: 212.2.96.16:8080 APN: mms.plusgsm.pl username: puste passwd: puste wielkiedzieki za to bo troszke nad tym siedzialem ale wkoncu dziala thx to all :P

#505 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 czerwca 2008 - 23:06

pewnie już gdzie tutaj sie przewinęło, ale jakoś nie doczytałem, moze po 1h na tym wątku mam dość.

mam soft 113 zainstalowane swirly 3.8 i wywala edge.... jakies pomysły dlaczego? czy to kwestia softu iphone'a? sieć plus, mmsy przychodzą i wychodzą ale nic innego przez EGDE nie trybi :/

z góry dzięki
p

---- Dodano 03-06-2008 o godzinie 11:41 ----

nie wiem czy to jeszcze aktualny problem ale te wlasnie ustawienia u mnie zadzialaly do odbierania mmsow (siec oczywiscie plus ) p.s wysylanie tez dziala
mmsc: mms.plusgsm.pl:8002
Proxy: 212.2.96.16:8080

APN: mms.plusgsm.pl
username: puste
passwd: puste

wielkiedzieki za to bo troszke nad tym siedzialem ale wkoncu dziala thx to all :P

a jak to już wszystko zrobiłeś to działa Tobie EDGE ?? mozesz wejść do netu, albo pogode sprawdzic, maila itp?

#506 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2008 - 13:53

w katalogu /var/mobile/Media/MMSFiles.
Następnie mobileFinderem przeszedłem do tego folderu i bez problemu wyświetliłem zdjęcie. :grin:

Wersja 1.1.3 iPhone
Mam to samo. Mam jakiegos findera to przegladania plikow i katalogow.
Ale za chiny nie moge znalezc katalogu /var
Pozdrawiam.

#507 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2008 - 15:32

Witam po raz pierwszy

po pierwsze ustawienia dla Mandaryny:

MMSC: CITYnet Przekierowanie...
Proxy: 192.16.006.104:8080

APN/Username/Password: mms

Image size: medium

I jeszcze dwa pytania:

mam wyłaczony Edge i WiFi - właściwie Edge po prostu nie jest skonfigurowane (Safari i mail nie działa) a MMY ciagle działają przez Swirly - czy w takiej sytuacji będę liczony jak za MMSy czy mogę spodziewać się jakiegoś gigantycznego rachunku?

Czy jest jakaś metoda żeby po ściągnięciu MMSy od razu był kopiowany do folderu "zdjęcia"?

Pozdrawiam wszystkich

Jak to? Jeżeli MMS-y Ci działają to znaczy nie, że nie masz wyłączonego EDGE! :shock:
Jest taka app. nazywa się Moove MMS, która przenosi otrzymane MMS-y ( zdjęcia) do folderu zdjęcia.:idea:
Co dokładnie masz na mysli pisząc, że MMS-y działają? W obie strony?:confused:

#508 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2008 - 15:33

Jest taka app. nazywa się Moove MMS, która przenosi otrzymane MMS-y ( zdjęcia) do folderu zdjęcia.:idea:

Jesli moge sie wtracic.
Uzywalem MoveMMS, ale i tak nie moglem znalezc fotek.

#509 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2008 - 15:35

witam,

mam SwirlyMMS v.0.3.8
jakis czas temu dostalem od kogos mmsa i nie moge go odebrac.
mam na ikonie numer oznaczajacy nieodczytana wiadomosc.
wchodze do programu, naciskam Fetch, program cos robi i po jakims czasie wywala mnie do SB.

Jak sobie z tym poradzic???

przed tym mmsem wszystko chodzilo ok.

Musisz zainstalować z Installera aplikację Moove MMS, która przenosi otrzymane mms-y do katalogu zdjęcia - działa tylko na formatach zdjęć jpg. !

---- Dodano 04-06-2008 o godzinie 14:38 ----

Jesli moge sie wtracic.
Uzywalem MoveMMS, ale i tak nie moglem znalezc fotek.

U mnie działa to tak : dostaję MMS-a i mam o tym info na ( nazwijmy) pulpicie, klikam na Moove MMS i on ściąga dany MMS, na górze tej aplikacji jest coś ( nie pamiętam nazwy), na co klikam i wtedy dopiero mam zdjęcie w folderze zdjęcia.

#510 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2008 - 15:46

Na gorze jest Fetch. Mowi, ze do obejrzenia pod /var/Mobile cos tam. Ale ja w ogole nie moge namierzyc tego folderu.

#511 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2008 - 14:34

Nie zakłada nowego folderu, tylko pakuje ci zdjęcia do Folderu ze zdjęciami zrobionymi aparatem w IP

#512 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 czerwca 2008 - 15:08

i naprawde wszystkim działa EDGE po zainstalowaniu Swirly ??

#513 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2008 - 15:36

Tak

#514 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 czerwca 2008 - 15:36

U mnie działa bez zastrzeżeń, nie wiem jak u Wszystkich? Wysyłam i odbieram bez problemów od pierwszej instalacji.:D Należy tylko bardzo uważnie powpisywać te wymagane informacje.:rolleyes:

#515 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 11:08

Jakie? U mnie EDGE dziala, ale nie moge poprzez EDGE odbierac poczty. 1. Czy w ogole email dziala na edge, bo safari mi dziala. 2. Jak moge szybko i sprawnie obejrzec MMSa? Swirly informuje, ze MMS jest. Potem Fetch i pisze szukaj w var/Mobile?MMS Files czy cos takiego. Potem MobileFinder musze przejsc iles katalogw, aby otworzyc jednego. Potem, aby zobaczyc inny musze od poczatku poprzez MobileFinder odbyc cala droge. Jak kopiuje fotke z MMSa i wklejam np. do zasobow zdjec z aparatu, sie wkleja i ok. Ale nie ma thumbnaila i nie widac fotki w albumie. Jak zrobic, by z poziomu Swirly szybko i sprawnie ogladac fotki otrzymane, bez karkolomnego przeszukiwania folderow? Pozdrawiam

#516 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 11:27

Jakie?
U mnie EDGE dziala, ale nie moge poprzez EDGE odbierac poczty.
1. Czy w ogole email dziala na edge, bo safari mi dziala.
2. Jak moge szybko i sprawnie obejrzec MMSa?
Swirly informuje, ze MMS jest. Potem Fetch i pisze szukaj w var/Mobile?MMS Files czy cos takiego.
Potem MobileFinder musze przejsc iles katalogw, aby otworzyc jednego. Potem, aby zobaczyc inny musze od poczatku poprzez MobileFinder odbyc cala droge.
Jak kopiuje fotke z MMSa i wklejam np. do zasobow zdjec z aparatu, sie wkleja i ok. Ale nie ma thumbnaila i nie widac fotki w albumie.
Jak zrobic, by z poziomu Swirly szybko i sprawnie ogladac fotki otrzymane, bez karkolomnego przeszukiwania folderow?
Pozdrawiam

użyj move mms z repo myapple

#517 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 11:30

Uzywam juz po fetchowaniu? I fotki sa w albumie? Dzieki za odpowiedz.

#518 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 13:27

Uzywam juz po fetchowaniu? I fotki sa w albumie?

tak

#519 AkD

AkD
  • 250 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 13:39

a co zrobić jeśli nie chce się zapalić ta zielona ikonka i nie mogę "fetchować" MMSa ?

#520 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 13:45

A co z mailem i EDGEm? Dziala?

#521 AkD

AkD
  • 250 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 16:01

wiesz z neta i maila korzystam przez WiFi, ale niby ikonka EDGE się pokazuje czasem

#522 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 16:09

Ja mam EDGE na stale wlaczone

---- Dodano 10-06-2008 o godzinie 11:50 ----
Czy komus udalo sie poczte odebrac poprzez EDGE?
Pozdrawiam.

#523 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 10 czerwca 2008 - 11:09

A co z mailem i EDGEm? Dziala?

Odbieram caly czas przez EDGE i GG itd. Wszysko smiga. Mam siec Heyah

#524 Juno

Juno
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2008 - 11:18

Kurde, bo mi EDGE smiga tylko na Safari. Ale maili juz nie czyta. :/ Mam Ere. Pisze tutaj, bo ludzie pisali, ze od kiedy maja SwirlyMMS to nie dziala im EDGE.

#525 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 10 czerwca 2008 - 11:23

skoro czyta ci safari to masz cos zle w poczcie ustawione. Sprawdz pop'y itd

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych