Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#426 maciek_xxx

maciek_xxx
  • 137 posts
  • SkądKatowice

Posted 14 April 2008 - 18:08

zainstalowalem program moveMMS i jak przenisze mmsa do falafogu ze zdjeciami, to miniaturka jest a jak juz klikne na , miniaturke, obrazek to nic sie nie pojawia, tzn czarny ekran :/

#427 romulus

romulus
  • 34 posts

Posted 14 April 2008 - 18:19

ja mam inny problem 1.1.4 i SwirlyMMS pieknie wysyla tylko nie moge pobrac (orange) pokazuje jak pobiera po wcisnieciu pitch i wylacza sie program ale caly czas pokazuje ze mam 1 mms`a

#428 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 14 April 2008 - 23:05

maciek_xxx: Masz starą wersję programu. Wersja 1.2 nie ma tego problemu.

#429 DiPhone

DiPhone
  • 5 posts

Posted 15 April 2008 - 04:20

Witam....Przeczytałem wszystkie wątki odnośnie konfiguracji MMS w PLUSIE GSM na abonament, postępowałem zgodnie z instrukcjami i nić. MI TO NIE DZIAŁĄ :-(((.

W ustawieniach/ ogóle/ apn: internet

w ustawieniach Swirly MMS : MMSC: [url]http://mms.plusgsm.pl:8002[/url]
Proxy: 212.2.96.16:8080
APN: mms.plusgsm.pl

Próbowałem również w ogólnych zmieniać APN na mms.plusgsm.pl i też nic :-(

Acha i w jednym przypadku, jak i w drugim za każdym razem mam podświetloną na zielono literke "M" obok baterii.

Co jeszcze mam napisać- wersja SMMS to: 0.3.8 Mam również nakładkę SMMS faking Sony Ericson w8001. A iPone z aktualizacja 1.1.4

Prosze, o pomoc bo już prawie tydzień z tym się borykam.

#430 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 15 April 2008 - 08:10

DiPhone: A masz aktywne usługi MMS i GPRS u swojego operatora? Sprawdź to.

#431 DiPhone

DiPhone
  • 5 posts

Posted 15 April 2008 - 09:38

M4v3R Tak mam. w SonyEricsonie w580i działa bez problemu w nokii E51 tez, a na Iphone nie działa.

--------POPRAWKA----------

Oki. Sprawdziłem jeszcze raz i wszystko śmiga jak należy. Mój iPhone musiał chyba się zdrzemnąć po wczorajszych konfiguracjach. hehehe.

#432 Madzioor

Madzioor
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2008 - 10:12

u mnie wszystko działa (ERA)... dzięki wielkie!!!!

#433 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 April 2008 - 13:23

Znowu** dostałem :arrow: tego MMS'a (z numeru 902999), ale przy fetch'owaniu pasek postępu dochodzi do końca i ... tak zawisa. Co prawda po jakimś czasie aplikacja sama się zamyka i wraca SB, ale cały czas pozostaje 1 nieodebrany MMS Dołączona grafika
Z poziomu SMMS, nie można wywalić nieściągnietego MMS'a, a czy w jakiś inny sposób można się go pozbyć Dołączona grafika

____
** - ciekawe dlaczego? czy może mieć to związek z resetem ustawień sieciowych?

#434 piotr.f1

piotr.f1
  • 13 posts
  • SkądPL

Posted 18 April 2008 - 22:39

A ja mam problem z MMS w ERAOdbieram MMS'y bez problemu ... natomiast nie mogę wysyłac !!!
Konfiguracja ERA jak w pierwszym poscie !!! Probowalem rowniez dodajac w MMSC : http:// i tez nic !!! Dodaje zdjecie najmniejsze i tez nic ...
Pojawia się napis :
Failed to send MMS
Possible incorrect mmsc seting.
Unexpected http response
(HTTP/1.1 403 Forbidden)

Mam wersje 1.1.4 a SwirlyMMS v 0.3.8

Co robić !??

---- Dodano 19-04-2008 o godzinie 00:11 ----
A ja mam problem z MMS w ERAOdbieram MMS'y bez problemu ... natomiast nie mogę wysyłac !!!
Konfiguracja ERA jak w pierwszym poscie !!! Probowalem rowniez dodajac w MMSC : http:// i tez nic !!! Dodaje zdjecie najmniejsze i tez nic ...
Pojawia się napis :
Failed to send MMS
Unexpected http response
(HTTP/1.1 403 Forbidden)

Co robić :confused:

#435 Medziak

Medziak
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2008 - 15:43

Mi w Orange dziala. Zainstalowalem swirllymms + movemms. W swirlly wpisalem dane dla Orange z pierwszej strony i dziala wszystko git ;).

#436 DiPhone

DiPhone
  • 5 posts

Posted 19 April 2008 - 18:40

:) Hehehe może mi ktoś poradzi jak można wysłać MMS-em zdjęcie z innego katalogu niż z domyślnego jakim jest aparat. Chodzi mi o to, że moge wysyłać foty zrobione tylko aparatem ale jak chce wyslac z katalogu np. obrazki to dupa :-( Próbowalem poprzenosić fotki do katalogu gdzie sie zapisuja foty robione aparatem i też nic. Aha używam programu iTunes oraz iPhone Browser.

#437 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 19 April 2008 - 19:01

:) Hehehe może mi ktoś poradzi jak można wysłać MMS-em zdjęcie z innego katalogu niż z domyślnego jakim jest aparat. Chodzi mi o to, że moge wysyłać foty zrobione tylko aparatem ale jak chce wyslac z katalogu np. obrazki to dupa :-( Próbowalem poprzenosić fotki do katalogu gdzie sie zapisuja foty robione aparatem i też nic. Aha używam programu iTunes oraz iPhone Browser.

Podpinam się do pytania - też nie wiem jak to zrobić i czy jest taka możliwość :-(

#438 wjanusz

wjanusz
  • 3 posts

Posted 20 April 2008 - 22:11

Nie wiem czy to jeszcze wazne, ale u mnie zadzialalo: mmsc: mms.plusgsm.pl:8002 Proxy: 212.2.96.16:8080 APN: mms.plusgsm.pl username: puste passwd: puste (testowalem przy wylaczonym wiFi) Pozdrawiam WJ.

#439 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 April 2008 - 03:40

Istnieje mozliwosc wysylania zdjec, ktore nie znajduja sie w "katalogu' aparat. Przede wszystkim nasze zdjecie musi miec ten sam rozmiar co te, ktore mamy w aparacie, a wiec 1600x1200. Przez jakikolwiek browser z poziomu komputera wrzucamy je do katalogu: Private/Var/Mobile/Media/DCIM/100APPLE Pamietajac ze musi miec nazwe: IMG_xxxx.JPG (gdzie x oznacza numer, np. 0001) Gdy juz takie zdjecie umiescimi, restart telefonu i bezproblemowo mozemy zdjecie poslac z poziomu SwirlyMMS. Uwaga jest jedna. Otoz zdjecie w "katalogu" Aparat bedzie prezentowalo sie... hmm, slabo jakosciowo, bez obaw, dojdzie bardzo ladne. Nie wiem dlaczego, automatycznie utworzony plik IMG_xxxx.THM wyglada slabiutko. Troche kombinatoryki, ale dziala :)

#440 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 April 2008 - 22:14

hm a nie zadziała taki patencik?

ln -s /var/mobile/Media/MMSFiles /var/mobile/Media/DCIM/100APPLE

??

i jakaś petycja do autora programu o dodanie w instalce tego dowiązania i jakiegoś nazywacza który nazywać odebrane pliki IMG_xxxx.JPG.

;) nie zadziala pewnie.. za łatwo by było..

#441 Nscc

Nscc
  • 16 posts
  • SkądZabrze

Posted 22 April 2008 - 11:53

Nie iwem co jest wpisdalem wszytko co trzeba i nic walcze z ORANGE juz godzine i nie moze wyslac ani odebrac mms co robic ma ktos jakies poprawne ustawienia dla tej sieci?? wresja softu 1.1.4 Niby dziala ale jak ustawie wielkosc obrazka minimum czyli 8kb inaczej ni chce przyjsc....

#442 losieq_90

losieq_90
  • 8 posts

Posted 22 April 2008 - 14:16

Dla Orange działa ;D zarowno wysylanie jak i otrzymywanie MMSów (iPhone 1.1.3)

#443 Marecki81

Marecki81
  • 5 posts

Posted 22 April 2008 - 14:24

Nie iwem co jest wpisdalem wszytko co trzeba i nic walcze z ORANGE juz godzine i nie moze wyslac ani odebrac mms co robic ma ktos jakies poprawne ustawienia dla tej sieci?? wresja softu 1.1.4

Niby dziala ale jak ustawie wielkosc obrazka minimum czyli 8kb inaczej ni chce przyjsc....

Na moim iPhonie program działa w Orange na ustawieniach z pierwszego posta. Może wyłączyłeś EDGE jakimś programem, np. BossPrefs?

#444 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 April 2008 - 15:25

Pojawia się napis :
Failed to send MMS
Unexpected http response
(HTTP/1.1 403 Forbidden)

Co robić :confused:

u mnie pojawia się ten sam błąd.. czy jest na to jakaś rada? :roll:

#445 andrew-ziom

andrew-ziom
  • 15 posts

Posted 23 April 2008 - 19:58

witam , mam taki problem banalny , po ustawieniu tych całych mms'ów ściagmnoł mi mms'a ale jak go otworzyc wchodze w SwirlyMMS po prawo mam new ponizej mam tego mms'a od kogo i tytuł ale bez obrazka jak teraz otwozyc to foto klikam w ta nazwe (od kogo tytuł) i nic ps. mam 1.1.4

#446 aspon

aspon
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 April 2008 - 20:57

witam , mam taki problem banalny , po ustawieniu tych całych mms'ów ściagmnoł mi mms'a ale jak go otworzyc
wchodze w SwirlyMMS po prawo mam new
ponizej mam tego mms'a od kogo i tytuł ale bez obrazka jak teraz otwozyc to foto klikam w ta nazwe (od kogo tytuł) i nic
ps. mam 1.1.4

zainstaluj MoveMMS, przeniesie Ci fotke do obrazów.

#447 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 posts
  • SkądSieradz

Posted 27 April 2008 - 09:23

To ja mam pytanie jak odebrać mmsa ?? pokazało mi ,ze jest mms i po wejsciu w Swirly coś pobrało i nic.Pokazuje mi: In (data przyjscia mmsa) i co teraz aby go zobaczyć ?? Proszę o usunięcie postu Mój Błąd

#448 ergoergo

ergoergo
  • 105 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 May 2008 - 22:50

Mam pytanie... ustawilem podane n forum ustawienia na Play i moge odbierac smsy, ale nietstety nie moge wyslac. Wie ktos jak to naprawic? dziekuje

#449 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 03 May 2008 - 13:01

T-Mobile UK : MMSC: mmsc.t-mobile.co.uk:8002 Proxy: 149.254.201.135:8080 dzialajace ustawienia

#450 Squel

Squel
  • 17 posts
  • SkądBuczlandia

Posted 06 May 2008 - 04:40

A czy komuś udało się skonfigurować mms-y dla sieci play. Ja próbowałem ze strony play z instrukcji po uzupełniać dane w swirlymms ale to nie działa.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users