Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przydatne aplikacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
158 odpowiedzi w tym temacie

#51 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 28 kwietnia 2008 - 23:10

Wtedy bedziesz mogl zmieniac kolejnosc wszystkich aplikacji. Dziala to tylko na sofcie 1.1.3 i 1.1.4

A na iPodzie Touch tylko po January Update ;)

#52 Sensimilian

Sensimilian
  • 21 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 01:35

Witam, jestem świeżym uzytkownikiem iPhone:) Rozumiem ze jak wchodze przez installera i wybieram sobie aplikacje do zainstalowania i klikam install to sciagam ja przez net, czy tak?

#53 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 kwietnia 2008 - 10:29

si, przez wi-fi najlepiej :)

#54 Sensimilian

Sensimilian
  • 21 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 13:32

Mam wifi na uczelni alenie bardzo wiem jak sie z tym polaczyc ... dzieki za odpowiedz ;)

#55 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 kwietnia 2008 - 15:37

na uczelni będziesz miał pewnie problem bo potrzebne tam są zazwyczaj certyfikaty, których na iphonie nie zainstalujesz :) Ja mam ten sam problem na Politechnice Gdańskiej :(

#56 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 29 kwietnia 2008 - 17:27

na uczelni będziesz miał pewnie problem bo potrzebne tam są zazwyczaj certyfikaty, których na iphonie nie zainstalujesz :) Ja mam ten sam problem na Politechnice Gdańskiej :(

A u mnie śmiga bez problemu :) Dobrze, że nie wpadli na pomysł np blokowania hasłem :D

#57 c64a

c64a
  • 371 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 maja 2008 - 21:41

moje aplikacje, ktore zawsze instaluje :) Jiggy Runtime (potrzebne do sciagania niektorych aplikacji) Dactyl (gra - rozbrajanie bomb :P) Gemlogic (gra - przesuwanie klockow, zeby byly trzy w rzedzie) iCopter (gra - kontrolujesz helikopter, zeby nie wpadal na przeszkody) iPysics (gra - musisz doprowadzic niebieska kulke do mety. mozesz rysowac drogi, klocki itd. iZoo (gra - podobne do gemlogic, tyklo troche trudniejsze :P) Mines (gra - saper) NES (emulator NES na iPhone) Parking Lot (gra - wyprowadzasz samochod z parkingu) Pool (gra - bilard) Towers of hanoi (gra - trzeba ukladac klocki na jednym z trzech patykow) TwistedFingers (gra - tak jak planszowa "Twister", tylko ze na palce) Drummer (perkusja) Lockbox (tak jak notatki, tylko ze przed wejsciem trzeba podac haslo) Mixup (dekodowanie słow po angielsku) Capture (robienie zdjec ekranu iPhona) Poof (usuwa niepotrzebne ikony na springboardzie) Millionaire (gra - milionerzy) MxTube (ściagacz filmów z youtuba) PocketTouch (obsługiwanie ipoda z kieszeni) Wallpaper (przeglada tapety wszystkich uzytkownikow zalogowanych w sieci, mozesz je zapisac i przegladac) iFix (poprawia najczestsze bledy w iphonie) iQuickBlock (gra - trzeba omijac pomaranczowym klockiem zielone klocki) mGadu (gadu-gadu) Polski język dla 1.1.3/1.1.4 Słownik Pol-Ang/Ang-Pol Periodic Table (uklad mendelejewa - dobre na chemie) weDict (czytnik słowników) Community Sources (najlepsze zrodla) iApp-a-Day (fajne aplikacje) Live Scores (wyniki sportow (tenis, pilka nozna, hokej itd.) odswierza co 30 sekund) BSD Subsystem (sam nie wiem co to jest ale nie moglem sciagnac jednej aplikacji bez tego :P) Dock (odpalanie aplikacji z prawego dolnego rogu ekranu) OpenSSH (ssh) Summerboard (pozwala na zmiane wygladu ikonek) XLaunch (odpalanie aplikacji) BatteryInfo (informacje o baterii) HardwareInfo (informacje o sprzęcie) EvolutionRGB (fajna zabawka jak sie nudzi na lekcji :P) LEDBanner (wyswietla napisy w fajnym stylu) PokcetGuitar (gitara) RealArtist (deformator) Shaver (golarka xD) Converter (konwertuje waluty itd) MACalc (profesjonalny kalkulator) Make it Mine (MIM - pozwala zmienic, to, co jest napisane, tam gdzie sieć) RepoName (sprawdza repo do aplikacji, ktora sie napisze) Snapture (darmowa CameraPro) to na tyle xD

#58 unik41

unik41
  • 23 postów

Napisano 03 maja 2008 - 12:41

a ma ktos program do zaznaczania ulubionych momentów w filmie ?

#59 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 03 maja 2008 - 21:55

moje aplikacje, ktore zawsze instaluje :)

Jiggy Runtime (potrzebne do sciagania niektorych aplikacji)
Dactyl (gra - rozbrajanie bomb :P)
Gemlogic (gra - przesuwanie klockow, zeby byly trzy w rzedzie)
iCopter (gra - kontrolujesz helikopter, zeby nie wpadal na przeszkody)
iPysics (gra - musisz doprowadzic niebieska kulke do mety. mozesz rysowac drogi, klocki itd.
iZoo (gra - podobne do gemlogic, tyklo troche trudniejsze :P)
Mines (gra - saper)
NES (emulator NES na iPhone)
Parking Lot (gra - wyprowadzasz samochod z parkingu)
Pool (gra - bilard)
Towers of hanoi (gra - trzeba ukladac klocki na jednym z trzech patykow)
TwistedFingers (gra - tak jak planszowa "Twister", tylko ze na palce)
Drummer (perkusja)
Lockbox (tak jak notatki, tylko ze przed wejsciem trzeba podac haslo)
Mixup (dekodowanie słow po angielsku)
Capture (robienie zdjec ekranu iPhona)
Poof (usuwa niepotrzebne ikony na springboardzie)
Millionaire (gra - milionerzy)
MxTube (ściagacz filmów z youtuba)
PocketTouch (obsługiwanie ipoda z kieszeni)
Wallpaper (przeglada tapety wszystkich uzytkownikow zalogowanych w sieci, mozesz je zapisac i przegladac)
iFix (poprawia najczestsze bledy w iphonie)
iQuickBlock (gra - trzeba omijac pomaranczowym klockiem zielone klocki)
mGadu (gadu-gadu)
Polski język dla 1.1.3/1.1.4
Słownik Pol-Ang/Ang-Pol
Periodic Table (uklad mendelejewa - dobre na chemie)
weDict (czytnik słowników)
Community Sources (najlepsze zrodla)
iApp-a-Day (fajne aplikacje)
Live Scores (wyniki sportow (tenis, pilka nozna, hokej itd.) odswierza co 30 sekund)
BSD Subsystem (sam nie wiem co to jest ale nie moglem sciagnac jednej aplikacji bez tego :P)
Dock (odpalanie aplikacji z prawego dolnego rogu ekranu)
OpenSSH (ssh)
Summerboard (pozwala na zmiane wygladu ikonek)
XLaunch (odpalanie aplikacji)
BatteryInfo (informacje o baterii)
HardwareInfo (informacje o sprzęcie)
EvolutionRGB (fajna zabawka jak sie nudzi na lekcji :P)
LEDBanner (wyswietla napisy w fajnym stylu)
PokcetGuitar (gitara)
RealArtist (deformator)
Shaver (golarka xD)
Converter (konwertuje waluty itd)
MACalc (profesjonalny kalkulator)
Make it Mine (MIM - pozwala zmienic, to, co jest napisane, tam gdzie sieć)
RepoName (sprawdza repo do aplikacji, ktora sie napisze)
Snapture (darmowa CameraPro)

to na tyle xD

OMG!

Trzeba lepiej było napisać, czego nie instalujesz :)

#60 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2008 - 22:04

Temat "Przydatne aplikacje" powoli zmienia się w "Aplikacje których używam". ;) Nie chodzi o ilość, tylko o jakość. O przydatność.

Moim zdaniem najbardziej przydatne to:
- weDict + słowniki
- iFix
- BossPrefs
- Maps Offline
- HWInfo/BBInfo
- Terminal
- Finder

Bez nich nigdzie się nie ruszam. :lol:

Jest u mnie oczywiście jeszcze wiele innych aplikacji, ale bez nich da się obejść (wszystkich razem mam ponad 70). :roll:

Pozdrawiam. :)

Edit:
Oczywiście c64a bardzo miło z Twojej strony, że opisałeś tak wiele aplikacji (myślę, że nie wiele jest takich osób, którym by się chciało).
Wg mnie tylko mija się trochę z celem tego tematu. ;)

#61 bmw8989

bmw8989
  • 22 postów

Napisano 03 maja 2008 - 22:11

Słuchajcie zainstalowałem słownik pol-ang i nie mam go w telefonie gdzie on może być jak go zainstalowałem z installera

#62 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 maja 2008 - 22:12

musisz mieć program WeDict wpierw, on odpala słowniki.

#63 bmw8989

bmw8989
  • 22 postów

Napisano 03 maja 2008 - 22:12

słuchajcie mam prośbę o info gdze mógł mi się zainsalować lub gdzie jest słownik pol-ang jak go instalowałem z installera ?

#64 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2008 - 22:13

Ludzie, Wasze lenistwo to po prostu porażka. :roll: Na forum istnieje opcja Szukaj, o ile się nie mylę. Ona działa, można z niej korzystać! Nawet nie trzeba w tym przypadku kombinować co trzeba wpisać. Wystarczyło "słownik iphone" i drugi temat to:
[Release] Słownik polsko-angielski i angielsko-polski - MyApple.pl
A w nim pięknie opisane jak korzystać ze słowników. ;)
Podpowiedź - weDict. :lol:

#65 unik41

unik41
  • 23 postów

Napisano 03 maja 2008 - 22:26

a ma ktos program do zaznaczania ulubionych momentów w filmie ?

#66 hayat

hayat
  • 2 postów

Napisano 10 maja 2008 - 20:25

witam czy ktoś może napisać z jakiego żrudła można ściągnąć gre IZOO bo nigdzie niemoge znależć dzięki. p.s żrudło touchrepo.com/repo.xml chba nie działa może jest jakieś inne i jeszcze czy to gra działa na 1.1.4

#67 nib187

nib187
  • 90 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 maja 2008 - 23:33

witam
czy ktoś może napisać z jakiego żrudła można ściągnąć gre
IZOO bo nigdzie niemoge znależć
dzięki.

p.s żrudło touchrepo.com/repo.xml chba nie działa
może jest jakieś inne
i jeszcze czy to gra działa na 1.1.4

Ała, są dodatki do przeglądarek, które sprawdzają pisownię.

#68 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 10 maja 2008 - 23:34

Ała, są dodatki do przeglądarek, które sprawdzają pisownię.

Chyba że ktoś wpisze w Google: DODATEK DO PSZEGLONDAREK...

#69 hayat

hayat
  • 2 postów

Napisano 11 maja 2008 - 18:48

witam czy ktoś może napisać z jakiego żródła można ściągnąć gre IZOO bo nigdzie niemoge znależć dzięki. p.s żródło touchrepo.com/repo.xml chba nie działa może jest jakieś inne i jeszcze czy to gra działa na 1.1.4 CZY KTOŚ MI POMOŻE. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI

#70 MichalDublin

MichalDublin
  • 1 postów

Napisano 11 maja 2008 - 19:53

i z jakiego zrodla sie bierze Proof'a ? :) :)

#71 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 12 maja 2008 - 22:14

Ludzie, Wasze lenistwo to po prostu porażka. :roll:

witam
czy ktoś może napisać z jakiego żródła można ściągnąć gre
IZOO bo nigdzie niemoge znależć
dzięki.

p.s żródło touchrepo.com/repo.xml chba nie działa
może jest jakieś inne
i jeszcze czy to gra działa na 1.1.4

CZY KTOŚ MI POMOŻE.
Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI

iAppCat - Apple iPhone & iPod Touch Applications, Installer Source Repositories - wyszukiwanie aplikacji w repozytoriach
IZOO - iAppCat - Apple iPhone & iPod Touch Applications, Installer Source Repositories
Proofa nie znajduje...

#72 belonka

belonka
  • 7 postów

Napisano 15 maja 2008 - 13:37

installer fajnie, talko prosze o link stronki z jakiej moge sciagnac installera i instrukcje jak to zrobic na ipoda. z gory dziekuje.

#73 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 15 maja 2008 - 15:01

fajnie, talko prosze o link stronki z jakiej moge sciagnac installera i instrukcje jak to zrobic na ipoda. z gory dziekuje.

SZUKAJ w MyApple - "ZiPhone"...

#74 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 maja 2008 - 15:20

Oczywiście c64a bardzo miło z Twojej strony, że opisałeś tak wiele aplikacji (myślę, że nie wiele jest takich osób, którym by się chciało).
Wg mnie tylko mija się trochę z celem tego tematu. ;)

A ja tak nie uwazam. Fajnie jak podajecie nazwy i opisy programow. Ten temat jest glownie przeznaczony dla zielonych uzytkownikow iPhona, ktorzy nigdy nie mieli stycznosci z aplikacjami na iP. Podajac nazwe np BossPrefs taki newbie nie skojarzy od razu do czego on sluzy, a taki ktory wie bo czytal na forum albo uzywal wczesniej ma swoje zdanie na temat przydatnosci tego programu.
Wiec wydaje mi sie ze lepiej jak sa tacy ludzie, ktorzy napisza jakich programow uzywaja i opisza ich zastosowanie, niz wypisanie samych nazw, o ktorych informacji trzeba pozniej szukac w gaszczu wyszukanych przez szukajke tematow.
Pozdro ;)
I opisujcie wiecej programow, bo niedlugo (po ostatniej maturze) wreszcie bede mogl sie ostro wziac za telefon :D

#75 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2008 - 11:53

chwilowo ciesze sie ze wyszedl iSlsk :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych