Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przydatne aplikacje

• Please log in to reply
158 replies to this topic

#1 adszachan

adszachan
  • 13 posts

Posted 22 March 2008 - 17:15

Co wy na to żeby wspolnie stworzyc "liste" aplikacji, ktore sa przydatne, ciekawe(z installera)? Na pewno pomoze to nowym posiadacza ajfona, ktorzy szukaja aplikacji, ktore warto byloby zainstalowac na nowa zabawke. Taka lista moglaby tez pomoc doswiadczonym iphonerom dowiedziec sie czegos wiecej :)) Ja od siebie wrzuce moze z przydatnych: PocketTouch, SMB, a z ciekawych Pool i Labyrinth:)) Dorzucac sie! xD

#2 przemek83

przemek83
  • 277 posts
  • SkądMilanówek

Posted 22 March 2008 - 18:26

chyba lista repozytoriow i opisy beda wystarczajace:
http://www.myapple.p...sprawdzone.html

#3 kabanos

kabanos
  • 352 posts
  • SkądW-wa

Posted 22 March 2008 - 20:17

nie chozi o pelna liste tylko o te, ktore sa "przydatne". a ja dodam od siebie findera i plug-iny do niego oraz swirly mms

#4 greatbelow

greatbelow
  • 362 posts
  • SkądPolska

Posted 22 March 2008 - 21:07

iLog, SMSD, Search, Caterpillar, smartRSS, iTele, MPG...

#5 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 March 2008 - 21:15

Aplikacje: -mGadu -BossPrefs -Safari -iPod -MxTube -Phone -SMS -Installer Gry: -Labyrinth -Pool -iCopter -iQuickBlock -TapTap Revolution

#6 loleN

loleN
  • 131 posts

Posted 23 March 2008 - 12:35

hardware info voice notes mgadu insomania wedict pdf viewer customize summerboard prefs categories screen shot sketches

#7 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 posts

Posted 23 March 2008 - 16:21

mGadu - Gadu-Gadu
iTele - Program telewizyjny
iLang - Tłumacz
Finder - Przeglądarka plików;)
SpringRestart - Restarter SpringBoardu
iSnake - Wąż
ApolloPL;)(http://www.ipodtouch...ika.pl/repo.xml ,kategoria: Stare Programy) - Stare Gadu-Gadu

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2008 - 17:11

Może podawajcie chociaż w skrócie do czego służą te aplikacje. Ja to wiem, ale takiemu juniorowi nic nie daje sama nazwa. - mGadu - komunikator - PDFViewer - czytnik plików PDF - weDict - słowniki - BossTool - przenosi aplikacje, czcionki i dzwonki na większą partycje - MxTube - ściąga filmy z YouTube - Make it Mine - zmienia nazwe operatora na własną - Poof - ukrywa niepotrzebne ikony - Categories - pakuje aplikacje do folderów (przydatne jeśli mamy zajęte już 4 ekrany) Pozdrawiam. ;) :)

#9 GlamBoy

GlamBoy
  • 40 posts

Posted 23 March 2008 - 18:56

YouTube - InstallerApps's Channel polecam ta stronke :)

#10 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 23 March 2008 - 20:39

Też się pochwale... (nikomu nie będzie się chciało tyle czytać to wkleję te najważniejsze aplikacje) Poof MobileFinder mGadu BSD subsystem MobilePreview MobileTextEdit weDict SwirlyMMS Categories OpenSSH SummerBoard Customize PDFViewer

#11 loleN

loleN
  • 131 posts

Posted 24 March 2008 - 00:10

swirlymms jest dla Ciebie przydatne? mi sie wydaje ze srednio...

#12 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2008 - 12:28

Być może już stara ale ja już jakiś czas temu stworzyłem taką listę przydatnych aplikacji. iPhone Blog Archiwum Aplikacje warte uwagi

#13 mateo0606

mateo0606
  • 33 posts

Posted 25 March 2008 - 01:04

Bardzo fajny pomysl zeby napisac o rzeczywiscie przydatnych aplikacjach(kazdy zgonie ze swoimi potrzebami i wymaganiami) ale skoro juz je wymieniamy to mysle ze warto by bylo dopisac do kazdej do czego ona sluzy i jakie ma zastosowanie tak jak kilka osob to juz zrobilo.

#14 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 01:19

Aplikacje:
-mGadu
-BossPrefs
-Safari
-iPod
-MxTube
-Phone
-SMS
-Installer

Gry:
-Labyrinth
-Pool
-iCopter
-iQuickBlock
-TapTap Revolution

Opisze aplikacje.

Aplikacje:
-mGadu (komunikator gadu-gadu)
-BossPrefs (zarzadzenie takimi rzeczami jak: bluetooth, Wi-Fi, EDGE, SSH)
-Safari (wbudowana przegladarka internetowa)
-iPod (odtwarzac muzyki filmow, kazdy zapewne zna.)
-MxTube (program do pobierania filmow z YouTube)
-Phone (wazna rzecz)
-SMS (SMS to SMS)
-Installer (program do pobierania aplikacji stworzonych przez osoby trzecie)

Gry:
-Labyrinth (Omijanie dziur kulka i dotarcie do celu w labiryncie)
-Pool (bilard)
-iCopter (latanie helikopterem)
-iQuickBlock (uciekanie klockiem)
-TapTap Revolution (wbijanie gwiazdek w odpowiednim momencie w rytmnie muzyki)

#15 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 March 2008 - 10:44

Jeśli chodzi o 1.1.3 to ciekawą i przydatną aplikacją jest "Ringtones". Jest to converter mp3 na dzwonki do Iphone bezpośrednio na telefonie. Dodajemy do sources taki link-i.danstaface.net. Wchodzimy w multimedia tam znajdujemy aplikacje ringtones, ściągamy ją i odpalamy. Tam wyskakuje nam lista artystów, których mamy na Iphone, wybieramy artyste i utwór a potem rodzaj convertowania - Quick conversion i advanced conversion - nie wiem czym to się rózni jesli chodzi o sam dzwonek. Chyba ta instrukcja nie była potrzebna ale mam nadzieję, że nikt się nie obrazi

#16 GlamBoy

GlamBoy
  • 40 posts

Posted 25 March 2008 - 16:14

czy ta aplikacja chodzi na 114 ?

#17 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 16:23

Jeśli chodzi o 1.1.3 to ciekawą i przydatną aplikacją jest "Ringtones".

czy ta aplikacja chodzi na 114 ?

Tak. :)

#18 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 16:25

Tak. :)

Nie prawda, nie slychac ich.

#19 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 16:39

kamil, jak nie masz pewności to się nie wypowiadaj. :| Sam korzystam z tego programu, a mam 1.1.4 i wszystko pięknie działa.

#20 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 17:38

kamil, jak nie masz pewności to się nie wypowiadaj. :| Sam korzystam z tego programu, a mam 1.1.4 i wszystko pięknie działa.

Mowie jak u mnie jest.

#21 bartSz

bartSz
  • 46 posts

Posted 25 March 2008 - 17:43

hej wiem ze to nie miejsce ale: zainstalowalem mobilefinder i chodzi. Chce zainstalowac mobilepreview... i mowi ze najpierw musze zainstalowac mobilefinder. Ale on juz jest. Jakies sugestie?

#22 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 17:57

Musisz najpierw zainstalowac mobilefindera z oryginalnego zrodla a nie z iClarified, jak zainstalujesz z oryginalnego a potem mobile preview to odinstaluj mobilefindera i zainstaluj dopiero z iClarified. Ten z iClarified jest zmodyfikowany i pozwala na wiecej.

#23 cabra

cabra
  • 31 posts

Posted 26 March 2008 - 13:45

Po 3 dniach intensywnej zabawy z iPhone, mogę podać te które należałoby, wg mnie, zainstalować po każdym restore: - Jiggy Runtime - Polska Autokorekta - CommunitySources - BSD Subsystem - OpenSSH - Kb2 - SUID Lib fix - AppSupport Patch - ForwardMSGFix 1.1.4 (sendowski.de/iphone) - ZiPhone iBrickr Fix (i.unlock.no) - UIkit (rs12.rapidshare.com/files/95600692/UIKit.zip) Po za nimi moje typy najbardziej przydatnych aplikacji: - Flashlight - latarka - 1.1.3/ Safari Patch - latka dla Safari pozwalajaca przegladac pliki z local (np rozklad pociagow w pdf w moim przypadku) - SMSD - aplikacja do calosciowego zarzadzania SMSami - swirlyMMS - MMSy - MobileFinder - najpierw ten od ste zeby zainstalowac dwie ponizej aplikacje, po ich instalacji unistall tego od ste i instalacja tego odiClarfified) - MobilePreview - podglad plikow graficznych - MobileTextEdit - edytor tekstu - mGadu - GG - MxTube - zgrywanie video z youtube na iP - Categories - tworzenie katalogow i zrzucanie do nich zasmiecajacych SB ikon - BossPrefs - wlaczanie/wylaczanie EDGE, Wi-Fi, Bluetooth, SSH, maila) - BossTool - przenoszenie Applications na druga partycje - zwalnianie miejsca na dysku 300MB - Touchpad Pro - mozliwosc sterowania kompem przez iP jak touchpadem - VNsea - jw tylko widac to co jest na monitorze kompa na iP (wolno chodzi stad Touchpad Pro czesciej stosuje) - weDict + wybrane słowniki (slownik) - iDial (zabawka - wybieranie numeru jak w telefonie z tarcza - Term-vt100 - terminal - iRadio - odbieranie internetowych audycji radiowych - Sketches - rysowanie palcem na iP - Screenshot - robienie zrzutow ekranu - Pianist - kilka klawiszy pianina i wiele mozliwosci ;-)

#24 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 March 2008 - 15:01

- AppSupport Patch
- ForwardMSGFix 1.1.4 (sendowski.de/iphone)
- ZiPhone iBrickr Fix (i.unlock.no)
- UIkit (rs12.rapidshare.com/files/95600692/UIKit.zip)

To wszystko robi program iFix, nie musisz się bawić w instalowanie tych paczek z osobna :).

#25 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 27 March 2008 - 15:07

A jest jakaś aplikacja do notatek (bez JU)?;) Nie mogę znaleźć...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users