Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Porządny emulator gier Windows

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 21 March 2008 - 20:41

Witam. Poszukuję dobrego emulatora gier windows na MACa, może być komercyjny... Chodzi mi o to, aby dużo gier chodziło, bez błędów itp, żeby była dobra obsługa sieci (np. Battlefield 2):grin: Istnieje takowy?:wink:

#2 nips

nips
  • 329 posts
  • SkądPabianice

Posted 21 March 2008 - 20:53

Tak, BootCamp. MSPANC :) Nie ma czegoś takiego o ile mi wiadomo, możesz postawić sobie windows na osobnej partycji i grać. Natomiast emulator DOSa jest jak najbardziej, a nazywa się Dosbox. Pozdrawiam

#3 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 21 March 2008 - 20:57

Jest DarWine, jest CrossOver, ale jakieś porządne to one nie są. Jeśli nie chcesz tworzyć nowej partycji na Bootcamp, możesz skorzystać Vmware lub Parallels Desktop i postawić na nich wirtualne maszyny z Windowsem.

#4 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 21 March 2008 - 21:02

No THX, ale chodzi mi właśnie o to, żeby obyć się bez windy... (na BootCampie) A jak te gry chodzą na VMware i Parallels?

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 March 2008 - 21:24

fatalnie, jak caly windows na vmware i parallels

#6 nips

nips
  • 329 posts
  • SkądPabianice

Posted 21 March 2008 - 22:07

Hmm, ja na windows pod parallels nie narzekam. Grać nie próbowałem, chyba będzie ciężko. Natomiast do większości typowych zastosowań polecam (zwłaszcza jak masz podpięty drugi monitor - masz wtedy Mac OSX na jednym ekranie a Windows na drugim) Pozdrawiam

#7 nynoos

nynoos
  • 81 posts
  • SkądGiwice/Kraków

Posted 21 March 2008 - 22:14

walnij windowsa i już. Ale oczywiście jest też inna opcja. Nazywa się: "gry na maca" :P Kupuj gry w internecie - już teraz wychodzi coraz więcej tytułów specjalnie dla maca (ostatnio wyszedł nawet Call of duty i fifa) :D

#8 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 March 2008 - 22:19

a czy przypadkiem wiekszość tytułów nie chodzi gorzej niz pod windą?

#9 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 21 March 2008 - 22:23

eee... Nie chodzą źle. Ja mam World of Warcraft i Carbona na Leo oba mi pięknie śmigają, nawet lepiej niż na windozie-zgrozie... ;) No ja to w ogóle chyba zrobię tak, że wysiądę z windy, a postawie sobie linuxa i Leo, a na Linuxie Cedega... Tam sporo gier chodzi (naprawdę sporo). Chodzi Battlefield 2, a bardzo lubię tę grę, a inne to tam się obejdę! (no i sprzedam kierownicę, to trochę kasy zawsze...) No, a co do gier na Maczka, to są dosyć drogie... Np. Call of Duty 4 kosztuje... 174 zł...

#10 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 March 2008 - 22:30

no tak ale WoW czy Carbon do wyjatkowo wymagających nie należą... zastanawiam sie natomiast jak to wyglada w przypadku nowych gier? Z różnych wypowiedzi na tym forum można wywnioskować, że niektóre gry dzialają znacznie wolniej na macu...

#11 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 21 March 2008 - 22:43

Ja tam nie wiem. Mam w planach kupić w kwietniu Colin McRae Rally MAC, albo Call of Duty 4 na MACa i zobaczymy.

#12 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 21 March 2008 - 23:04

Ja czekam na UT3, ale zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie chodził pod winshitem... Co prawda silnik był tworzyny również z mysla o makach, no nic trzeba bedzie sciagnąc demo i potestować, albo poczekac na jakies opinnie...

#13 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 21 March 2008 - 23:16

Gra Wolfenstein: Enemy Territory. Niezbyt wymagajaca, juz na PPC chodzila. A moj intelomak, macbook, calkiem porzadna maszyna.. No, jak Bozie kocham: Na Mac OS X w najmniejszych detalach chodzi wolno, zacina, celowac sie nie da i znajduje malo serwerow. To samo mam na Bootcampie wersje windowsowa, znajduje 10x wiecej serwerow i smiga az milo patrzec. I to po raz drugi, bo przed padnieciem dysku tez mialem taki dual i tez tak chodzilo.

#14 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 March 2008 - 23:47

już na PPC czy tylko na PPC? bo jeżęli nie ma(sz) wersji intelowej to emulacja przez Rosettę nie jest zbyt wydajna i stąd to całe halo...

#15 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 22 March 2008 - 08:31

WoW chodzi doskonale!!

#16 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 22 March 2008 - 09:01

napisałem to wcześniej...:|

#17 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 22 March 2008 - 16:54

Do grania pod mac os jest cider odpowiednik linux'owe cedegi.

#18 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 March 2008 - 17:39

cider nie jest raczej dla użytkownika prywatnego

Cider is a business to business application only and is not avail-
able to end-users.

#19 nips

nips
  • 329 posts
  • SkądPabianice

Posted 22 March 2008 - 21:43

Gra Wolfenstein: Enemy Territory. Niezbyt wymagajaca, juz na PPC chodzila.
A moj intelomak, macbook, calkiem porzadna maszyna.. No, jak Bozie kocham: Na Mac OS X w najmniejszych detalach chodzi wolno, zacina, celowac sie nie da i znajduje malo serwerow. To samo mam na Bootcampie wersje windowsowa, znajduje 10x wiecej serwerow i smiga az milo patrzec.
I to po raz drugi, bo przed padnieciem dysku tez mialem taki dual i tez tak chodzilo.

Bo masz pewnie wersję pod PPC i intelomak musi emulować. Potrzebujesz to GamersNation.co.uk ť Downloads ť Download File ť Select Mirror - Play On! - Video Games PC PlayStation 2 Xbox 360 Wii PS3 GameCube PSP DS GBA PS2 PlayStation 3

U mnie śmiga.

Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users