Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zalałem iPhone'a - dotyk działa częściowo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 kapitan_planeta

kapitan_planeta
  • 38 postów

Napisano 21 marca 2008 - 17:25

stało się, mam zalany telefon. zaraz po zalaniu wyłączony (choc włączał się samoczynnie), w miarę osuszony z zewnątrz, i położony w przewiewnym i w miarę ciepłym miejscu do wyschnięcia. po 48h już wydawało mi się że jest suchy, i chyba był. włączyłem, uruchomił się bez problemów. wszystko działa, oprócz ekranu dotykowego. u góry, po środku i na dole. "łyse" pola mają tak po 1,5-2 cm. jak to zauważyłem szybko telefon "OFF" i dalej suszyć. jednak dalej nie działa. utopił się w poniedziałek. Macie jakieś rady? się załamię. telefon miałem od października i naprawdę się przyzwyczaiłem do jego użytkowania. NIe mogę się przestawić na starego SE, a kasy na nowego nie mam :/

#2 fabian1984

fabian1984
  • 66 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 21 marca 2008 - 18:14

Wez mozepoczytaj temat jak rozerac Iphona rozbierz go i moze jeszcze raz wysusz i pomoze.

#3 kapitan_planeta

kapitan_planeta
  • 38 postów

Napisano 23 marca 2008 - 20:38

więc dwa dni temu rozebrałem fona na części pierwsze (prawie), suszyłem sam display, dziś złożyłem... ...i nie działa dalej jak trzeba. znaczy działa jak dwa dni temu. :/ nowy wyswietlacz to 750 zł, ktos jeszcze ma jakies sugestie ktore moga pomoc?

#4 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 23 marca 2008 - 20:40

zanieś do komisu GSM i powiedz że zalałeś telefon, wkładają go do jakiejś 'wanienki' [nie pamietam dokładnie co to], może to zadziała

#5 kapitan_planeta

kapitan_planeta
  • 38 postów

Napisano 23 marca 2008 - 20:46

wanienka ultradźwiękowa- ale z tego co czytałem to nie działa ożywiająco na padnięte wyswietlacze dotykowe, raczej potrafi je dobić. no ale skoro to ostatnia deka ratunku to chyba trzeba spróbować

#6 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 23 marca 2008 - 20:48

wanienka ultradźwiękowa- ale z tego co czytałem to nie działa ożywiająco na padnięte wyswietlacze dotykowe, raczej potrafi je dobić. no ale skoro to ostatnia deka ratunku to chyba trzeba spróbować

zawsze możesz pokazać gościowi co działa co nie i on już w takim komisie powinien wiedzieć czy można czy nie, na wszelki niech da Ci jakieś poświadczenie jeśli powie że można

#7 kapitan_planeta

kapitan_planeta
  • 38 postów

Napisano 23 marca 2008 - 20:53

dobra, we wtorek skoro świt rusze do serwisu, trzeba spróbować ;) dzięki za pomoc

#8 navoye

navoye
  • 2 postów

Napisano 24 marca 2008 - 01:20

niestety musze Cie zmartwic, z doswiadczenia (serwisant GSM) wiem ze tzw. digitizery (warstwy dotykowe) rzadko da sie postawic na nogi. W palmtopach czesc te mozna oddzielic od wyswietlacza i plukac w wanience przez dlugi czas a pozniej wysuszyc, czasem wstaja ale dotyk nie jest juz taki sam, nie reaguje idealnie, jest jakby tepy, wiec najczesciej jezeli lcd sprawny a dotyk nie dziala to zmiania sie tylko warstwe dotykowa. niestety nie pamietam czy w iphone mozna rozdzielic lcd od dotyku bo rozbieralem tylko raz gdy simlock mozna bylo tylko tak zrobic(same poczatki :) ), jezeli nie to pranie calego lcd w waniennce to w zasadzie pewna smierc dla niego...

#9 kapitan_planeta

kapitan_planeta
  • 38 postów

Napisano 24 marca 2008 - 10:40

nie da rady oddzielic dotyku od lcd... czyli moje obawy sie potwierdzily... szlag by to :/

#10 gwaltek

gwaltek
  • 120 postów
  • SkądWPR

Napisano 24 marca 2008 - 19:58

mam wyświetlacz na opylenie czekam na propozycje ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych