Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sens kupowania pokrowca/foli do iTouch'a?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 18 marca 2008 - 21:41

Witam Czy wg. Was jest wogole sens to kupowac? skarpeta-tania, niewygodna pokrowiec - pogrubia ipoda, staje sie przez to ciezszy i np latem w letnich spodenkach gorzej go nosic sylikonowe etui - brzydkie, niefajne w dotyku(to sylikon) do tego nie ochrania wszystkich czesci ipoda, nie jest to material gladki.. folia zabezpieczajaca - i tu nie wiem czy jest sens, ale jesli cokolwiek kupowac to wlasnie ją, na sam wyswietlacz(ale podobno wyswietlacz sie nie rysuje;p), na tyl, klejowy czy bezklejowy? A moze oklejenie calego ipoda np. invisible shield, wg mnie jedynie to rozwiazanie jest fajne ale... cena ponad 100zl to jest jakies 15% wartosci ipoda touch!, na zdrowy chlopski rozum - bezsens, chyba ze ktos ma zbedna kase. cos typu crystal case - tanie ale pogrubia ipoda i nie ochrania ekranu, pewnie kurz dostaje sie przez szczeliny Wiec pytanie brzmi, czy jest wogole sens wydawac kase na pokrowce? Ekran sie nie rysuje(podobno), tyl sie rysuje(bardzo latwo). Moze zatem lepiej uzywac go takiego jaki wyszedl z fabryki(ew. nie zrywac przedniej folii), a jedyne co nastapi to porysowanie polerowanego tylu. A moze znacie dobre i tanie rozwiazania(folie - bo wg mnie to jedyne fajne rozwiazanie chyba ze ktos lubuje sie w skorzanych pokrowcach)? Co sadzicie o foli poliweglanowej wycietej na wymiar ipoda touch i przyklejonej z przodu i z tylu? Nie mam zbyt wiele doswiadczen z foliami, jedyne to kupiona folia poliweglanowa na allegro i naklejona na wyswietlacz komorki(od czerwca ub.r). Efekt - bodajze 2 zadrapania na ekranie, ma 2 warstwy ale jeszcze nie odklejalem. Nie wiem jak to mialoby sie do przypadku toucha ktory ma twardy ekranik.

#2 Mirinur

Mirinur
  • 80 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 marca 2008 - 22:12

Użytkownik amcieq pisał już na forum o invisible shield na iPoda Touch - jak dla mnie rewelacja jeśli chodzi o wygląd - mówimy o czymś, czego na dobrą sprawę nie widać tylko czuć w dłoni. Tyle, że subiektywnie 'czysty' iPod jest przyjemniejszy w dotyku, ale.. W zasadzie problem mógłby pojawić się w sytuacji konieczności otwierania do ewentualnej naprawy (odpukać)..

#3 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 18 marca 2008 - 22:19

Ipod Touch mam od października chyba albo listopada, korzystam tylko ze skarpetki którą mam po Video. Ubrany wygląda świetnie;] zielony kolor wyróżnia go i każdy looka co to co to xD, dbam o to aby nie stawiać go tyłem na niczym no chyba że na skarpetce i rysy mogę policzyć na palcach jednej dłoni, ale nie powiem folia na tył byłaby zajebista;]

#4 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 18 marca 2008 - 23:22

hm to moze sprawie sobie jedynie folie na tyl ipoda na allegro poliweglanowa nie az tak droga, wytna mi na wymiar moze sie zmieszcze w 20zl, wiecej nie dam :D z drugiej strony moze niech sie rysuje przeciez to nie muzeum :D?

#5 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 marca 2008 - 23:49

Ja kupiłem coś takiego: Folia ochronna poliwÄ�glan do iPod Touch!! (321869187) - Aukcje internetowe Allegro
Na tył pasuje dobrze, a z przodu faktycznie nie potrzeba (próbowałem rysować nożem, cyrklem, widelcem i agrafką... nie robiłem tego jakoś mocno, ale na tyle mocno żeby ten test miał sens), ale ja nakleiłem dla sprawdzenia :P
Ponadto używam oryginalnych skarpetek, które ładnie leżą i wcale nie są niewygodne. Kupiłem też etui sylikonowe (dla testu), ale faktycznie nie warto tym oszpecać iPoda, ponieważ nawet to nie jest wygodne i łatwo się na tym kurz osadza (taki większy).
Tyle z mojej strony, to moje szczere opinie oparte na własnych wrażeniach, a nie jakieś gdybania :)

#6 M4G33k

M4G33k
  • 268 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 marca 2008 - 00:44

ja stwierdzilem ze nie inwestuje w nic :P i nie zaluje, wprawdzie z tylu mam lodowisko, a raz spadl mi na beton to mam troche poszczerbiona ramke na okolo ekranu, ale ekran jak nowy :) kwestia gustu, ja lubie bezposredni kontakt ze sprzetem :D

#7 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 marca 2008 - 00:48

A ja wybieram nieponiszczony sprzęt i to co pomaga w utrzymaniu jego dobrego stanu i sprawności ;)

#8 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 19 marca 2008 - 02:42

Ja kupiłem coś takiego: Folia ochronna poliwÄ�glan do iPod Touch!! (321869187) - Aukcje internetowe Allegro
Na tył pasuje dobrze, a z przodu faktycznie nie potrzeba (próbowałem rysować nożem, cyrklem, widelcem i agrafką... nie robiłem tego jakoś mocno, ale na tyle mocno żeby ten test miał sens), ale ja nakleiłem dla sprawdzenia :P
Ponadto używam oryginalnych skarpetek, które ładnie leżą i wcale nie są niewygodne. Kupiłem też etui sylikonowe (dla testu), ale faktycznie nie warto tym oszpecać iPoda, ponieważ nawet to nie jest wygodne i łatwo się na tym kurz osadza (taki większy).
Tyle z mojej strony, to moje szczere opinie oparte na własnych wrażeniach, a nie jakieś gdybania :)

chyba tez sie skusze na taka folijke;) [tylko ze aukcja juz sie zakonczyla;/]
w zestawie jest na przod i tyl czy tylko na tyl?

#9 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 marca 2008 - 00:03

W zestawie jest na przód i tył ;) Poczekaj - może wystawi raz jeszcze aukcję ;)

#10 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 marca 2008 - 14:06

wystawil ponownie juz sobie zakupilem ;)

#11 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 marca 2008 - 14:22

Skarpety są ok ;) Mam silikonowe etui (używam co prawda nano a nie toucha ale sprawa ma się podobnie) i na początku było fajnie, ale przy noszeniu iPoda w kieszeni jeansów pod silikon, na ekran i clickwheel włazi pełno syfu. Do kieszeni silikon się nie nadaje, a właśnie tam iPod spędza najwięcej czasu. Noszę go w skarpecie i jest ok, zresztą ile byś się nie starał to i tak prędzej czy później się porysuje. Najważniejszy jest ekran, dlatego przykleiłem sobie folię.

#12 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2008 - 14:29

Ja mojego touch'a nosze w skarpecie. Nie widze sensu obklejania tyłu foilia (tył w ipodach sie zawsze rysował:P). Pomio tego, ze ekran sie nie rysuje, nakleiłem na niego folię poliwęglanową ktora kupiłem na allegro za około 12 zł. Oprocz tego mam skorzany pokrowiec (bardzo dobrze wykonany i z dobrego materiału - kupiony za 99 zł), nosze go okazyjnie gdyz w uzytku codziennym jest niewygodny (powieksza ipoda i robi go ciezszego). Moim zdaniem skarpety najlepsze. Przynajmniej ladnie wygladaja i w miarę spęłniaja swoją funkcję...

#13 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2008 - 21:52

Popieram, ale co do folii to się nie zgadzam. Folia na tył na pewno się przydaje i jest duży sens ją naklejać.. Uważam, że skarpetka to najlepsze rozwiązanie jeśli nie jesteśmy jakimiś biznesmenami i nie zależy nam na tym, żeby wyglądał porządnie (no przecież facet w garniaku i eleganckim płaszczu nie wyciągnie z kieszeni zielonej skarpety ;) ). Skarpetka nie obciąża iPoda, nie sprawia trudności w wyciąganiu z kieszeni, łatwo się ją zsuwa i dobrze chroni przed wstrząsami, rysowaniem i lekkimi uderzeniami (bez skarpetki mogłyby zaszkodzić).

#14 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 maja 2008 - 11:13

ja jednak do foli (na tył) nie moge sie przekonać... wydaje mi się że będzie odchodzić, zwijać się itp. fakt skarpety dobrze chronią toucha w razie upadku (no bez przesady wielkiej ale zawsze coś :P) a co masz do zielonej applowskiej skarpety, to chyba jedna z ładniejszych ;) :P dla biznesmanow najlepszym rozwiązaniem jest skórzany pokrowiec w formie portfela taki zamykany ( na allegro dużo takich jest). ale coż iphone/touch zawsze będzie najładniejszy 'goły' bez żadnych dodatków...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych