Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem Illustrator CS3 czcionki w PDF

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 majkstudio23

majkstudio23
  • 19 postów

Napisano 17 marca 2008 - 17:00

Mam problem gdy zapisuje prace do pdf. Po otwarciu pliku pdf litery I sa widoczne jako bardzo pogrubione:( Czy ktos moze spotkal sie z tym problemem?? Czy jest na to jakas rada??

#2 George Stark

George Stark
  • 242 postów

Napisano 17 marca 2008 - 17:28

Witaj, mam ten sam objaw. Całe szczęście na wydrukach jest normalnie. To chyba tylko kwestia przekłamania obrazu.

#3 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 marca 2008 - 17:44

Witaj,
mam ten sam objaw. Całe szczęście na wydrukach jest normalnie. To chyba tylko kwestia przekłamania obrazu.

Jak wyżej. Zawodzi wyświetlanie.

#4 airacobra

airacobra
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2008 - 16:51

Normalka. :) W niektórych krojach tak się dzieje. Co ciekawe ten sam problem występuje w Corelu na PC.

#5 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 17:13

Inny mechanizm renderowania jest stosowany dla fontów, grafiki wektorowej i bitmapowej, różne są algorytmy wygładzania krawędzi. Przyzwyczaiłem sie do tego wiele lat temu.

#6 tomasonline

tomasonline
  • 223 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2008 - 22:28

Mam to samo, pojawia w niektórych krojach po przekształceniu na krzywe. Kiedyś, dawno temu, nie mając czasu na szukanie odpowiedzi zaryzykowałem i wysłałem do druku nie mogąc rozwiązać problemu mimo budowy pliku step by step "zgodnie z zasadami sztuki" -printy były normalne. Jednak jest to bardzo irytujące. Przydało by się jakieś rozwiązanie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych