Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMail - parę rzeczy do poprawy...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 stalot

stalot
  • 190 postów

Napisano 17 marca 2008 - 12:36

Witam, Od razu zzaznaczam że jestem b. zadowolnony z tego programu, jednak jest parę rzeczy których wyraźnie mu brakuje albo z ktorymi ni mogę sobie poradzić, a które bardzo by się przydały. Może jakieś rozszerzenia itd.... - brak możliwości automatycznego kompanowania wiadomości z jej nazwą (tak samo jak z podpisem) - możliwość markowania flagami wiadomości tylko wewnątrz folderu (po zaznaczeniu nie markują się automatycznie w spisie, żadnego podświetlenia itp., a szkoda, bo przy wielu folderach trzeba co jakiś czas zaglądać do każdego z nich czy o czymś nie zapomnieliśmy) - markowanie ograniczone (tylko czerwona flaga, a co z kategoriami i różnymi zindywidualizowanymi pcjami?) - zdjęcia wstawiają się z automatu do całej treści wiadomości (a gdzie włączyć opcję żeby się wstawiały bez podglądu, tylko jako załączniki???) - układ menu - rozumiem że taka jest filozofia Apple, ale w 13calowym Macu otwieranie dodatkowego okna w celu wyrownania czcionki albo wyjustowania to prawdziwa mordęga (w najlepszym wypadku zasłania część wiadomości). Bądźmy obiektywni - wrzucenie tego do paska zadań w Outlook-u jest dużo lepszym rozwiązaniem... Dzięki za wszelie sugestie... Pzdr,:grin: Stalot

#2 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 17 marca 2008 - 12:44

pierwszego nie rozumiem mnie automatycznie dodaje sie odpowiedni podpis..... co do zdjec wstawianych... to tak to zawsze powinno wygladac. Jestes przyzwyczajony z inneych programow/systemow moim zdaniem jest to wlasnie rewelacyjna opcja..... a menu nie mzona sobie wyedytowac? ja tam wstawilem co potrzeba i mieści sie... co do pozostałych (gflagowanie itp to sie zgadzam ale ja jakoś tego nie potrzebuję poprostu zorganizowałem to lepiej i po swojemu)

#3 stalot

stalot
  • 190 postów

Napisano 17 marca 2008 - 13:26

Chodziło mi o opcję, żeby nazwa e-maila też mogła być domyślna (tak samo jak podpis). Jak pracujesz w jednej firmie, to zazwyczaj wysyłasz sporo e-maila w tytule z jej nazwą... ;-( Pzdr, Stalot

#4 wojtgor

wojtgor
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2008 - 20:06

Mnie najbardziej przeszkadza właśnie, to że nie można domyślnie ustawić załącznika jako ikonki. To nie jest żaden standard tylko niedoruba. Jak wysyłam sporo plików np. JPG to mam koszmar zanim się przedrę przez to do wiadomości tekstowej.

moim zdaniem jest to wlasnie rewelacyjna opcja.....

to nie opcja to przymus, opcje się wybiera :)

pozdrawiam

#5 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 18 marca 2008 - 21:58

ogólnie mail jest to dupy program jest kiepski - najbardziej podoba mi się jak mu zmieniasz ustawienia- pobieram 15 wiadomości potem pobieram 8 1/2 wiadomości nie dociara - załącznik żle się wyświetlają pod windą oraz linuxem aboskie są te papeterie dla buraków amerykanów ale użytkownicy appla mają mokro - co za funkcja jak cudownie

#6 wojtgor

wojtgor
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2008 - 22:04

ale użytkownicy appla mają mokro - co za funkcja jak cudownie

jakie makro?

#7 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 18 marca 2008 - 22:16

Opcja załączania zdjęć jako znaczków (dla prawosławnych - ikonek) przecież jest - prawoklik/controlclick na załącznik - view as icon. Nie mówię że mam makro na temat maila ale trochę go poznać zanim się po polsku pomarudzi to nic trudnego. @klaus-tak samo można powiedzieć że outlook jest do dupy bo maili spakowanych winmailem nie da się przeczytać na Linuksie ani OSX tylko po co ta frustracja? ( da się da się zakrzykną zorientowani- od czego jest OMiC? no tak , odpowiem , ale wciąż nie ma wersji na leo ) :))))

#8 wojtgor

wojtgor
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2008 - 22:20

ikonek) przecież jest - prawoklik/controlclick na załącznik - view as icon.

To sobie tak zrób jak masz 50 załączników a jak ci juz łapa odpadnie to napisz coś jeszcze :) jedną ręką :). TO jest dobre jak masz jeden obrazek do wysłania dziennie. A nie jak ślesz pliki po 20-30 sztuk co godzine. Wiec pozwolisz że pomarudze po polsku bo mam zpolszczonąwersje :)
Niemyśl proszę że zanim pisze te  żale to nie przeczytałem instrukcji ;). Potrzebuje tej opcji w standardzie na stałe a nie klikać za każdym razem.

#9 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 18 marca 2008 - 22:23

A edit - select all to co? Pies? Wydawało mi się że to podstawowy nawyk macusera ale ja nie jestem switcherem. Frustracja naprawdę jest niezdrowa :)

#10 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 19 marca 2008 - 09:35

jakie makro - mokro jak nastolaty przy każdej nowej wersji

#11 wojtgor

wojtgor
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marca 2008 - 20:12

A dajcie spokój przy 30 mailach to i tak trzydziesci racy za dużo, nie wmowicie mi ze nie brakuje tej opcji w standarcie jako wlączenie tego na stałe. Po za tym to nie frustracja tylko oczekiwanie na poprawke ;) Każdy porządny soft ma to w opcji tylko nie mail.

#12 tiggernick

tiggernick
  • 172 postów

Napisano 20 marca 2008 - 12:36

Masz rację , ja wcale maila na siłę nie bronię. Tyle że Twoje preferencje są raczej rzadko spotykane a dobry soft to nie tyle ten co "ma wszystko na wierzchu" ile taki który daje się sensownie skonfigurować. Nie zaszkodziłoby , gdyby był włącznik funkcji o której mówisz w preferencjach. Pozdrowienia.

#13 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 marca 2008 - 13:22

a ja mam takie pytanie: co to jest ten iMail???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych