Huawei E220 na wsiach? Opinie?
Rozpoczęty przez
jajcys
, 16 mar 2008 17:23
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 marca 2008 - 17:23
Witam
mam pytanie do użytkowników Huaweia E220
Jak on sobie radzi na wsiach, miejscach, gdzie trudno zasięg? Jak "łapie" sygnał w porównaniu do komórki?
Pozdrawiam i dzięki z góry za odp.
PS To mój pierwszy post w życiu napisany na Macu

Napisano 16 marca 2008 - 20:21
Znajomy ma laptopa HP, do tego modem Huawei E220 i usługa bezprzewodowego Internetu od Orange. Aby złapać połączenie trzeba czekać od 5 do 15 minut, bardzo słaby sygnał, Onet ładuje się ponad 10 sekund. Po dwóch godzinach męki zrezygnowałem i poszedłem oglądać TV
Przed zakupem lepiej sprawdź zasięg poszczególnych sieci zanim zdecydujesz się na wybór konkretnej oferty. Znajomy wziął w ciemno z umową na 2 lata i korzysta z tego może raz na miesiąc...

Napisano 17 marca 2008 - 11:53
Witam
mam pytanie do użytkowników Huaweia E220
Jak on sobie radzi na wsiach, miejscach, gdzie trudno zasięg? Jak "łapie" sygnał w porównaniu do komórki?
Pozdrawiam i dzięki z góry za odp.
PS To mój pierwszy post w życiu napisany na Macu
Mieszkam 40km od Poznania. TelekomPromitacja mnie olala wiec poszedlem do Ery i zanabylem blueconecta - w miejscu gdzie mieszkam jest "tylko" EDGE - chodzi to znosnie - trzeba miec wiecej cierpliwosci - ale bez przesady - korzystac sie da i jesli nie ciagniesz filmow - a potrzebujesz do poczty ,www, i komunikator - to spokojnie wystarczy. Z sygnalem nie mam problemu, dobrze zbiera - obojetnie gdzie jestem.
Napisano 17 marca 2008 - 12:48
Jak jest słabo z sygnałem, będzie on porównyalny na karcie jak i w komórce.
Warto pomyśleć o karcie z wyjściem na antenę zewnętrzną...
No, jeśli tylko mac obsluży

Napisano 17 marca 2008 - 14:03
mam huawei'a 220 (swoją drogą ciekawe jak powstała nazwa tej firmy... chyba ktoś spytał "szefie jak się nazwiemy?" a szef w tym czasie mocno ziewał...), generalnie pudełeczko podpięte do iPlusa jest w porządku. z zasięgiem nie oczekiwałbym na Twoim miejscu cudów, działa tam gdzie ma sieć. jeśli jej nie ma... to sam wiesz
przez 1,5 roku uzytkowania natknąłem jednak na dwa problemy.
po 1 - czasem (bardzo bardzo sporadycznie) gubi nawet mocną sieć i już nie chce wrócić. wtedy mi pomagał resecik iPlusa. jednak gorzej było kiedy pojawiały się...
po 2 - kłopoty z akceptacją karty SIM. i to już zdarzało mi się parę razy. Bywało że iPlus Manager nie widział kompletnie żadnej sieci. dmuchałem, czyściłem, dłubałem a on nic. zwykle prosiłem grzecznie, głaskałem i po dłuższej rozmowie foch samoistnie mijał. zwykle trwało to kilka/naście minut, acz raz miałem przerwę rzędu tygodnia(!). nie wiem czy to problem sima czy pudełeczka, stawiałbym 9 na 10 że tego pierwszego ale jakoś nigdy nie miałem czasu weryfikować tego u PlusGsmSpot'a:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych