GG nie dziala w Adium
Napisano 15 marca 2008 - 12:46
Napisano 15 marca 2008 - 13:32

Napisano 15 marca 2008 - 14:54
Napisano 15 marca 2008 - 19:00
Napisano 19 marca 2008 - 13:11
Napisano 19 marca 2008 - 14:48
Napisano 19 marca 2008 - 16:19
-usunięcie adium całkowicie, zeby nie pozotał po nim ślad w kompie,
-pozniej zainstaluj wersję 1.0.5 tu masz linka http://adiumx.cachef...Adium_1.0.5.dmg
-włącz Adium i skonfiguruj gg,
-pozniej wejdz do aplikacji i na ikonce Adiuma kliknij z controlem --> i wybierz Show package contents
-nastepnie wejdz w folder Contents->Plugins
-skopiuj pliczek Purple.AdiumPlugin gdzies w bezpieczne miejsce np na pulpit, zeby pozniej system go nie zastąpił.
-teraz zainsyaluj najnowsze Adium (na belce - Adium-->sprawdz uaktualnienia)
-jak juz sie zainstaluje (nie włączaj adiuma), ponownie wejdz w folder Contents->Plugins i usuń plik Purple.AdiumPlugin, opróżnij kosz, i wrzuć tam Purple.AdiumPlugin ten który skopiowałes wczesniej z wersji 1.0.5 (albo zwyczajnie podmien nowy na stary)
-i koniec, powinno działać,
jesli to nie pomaga to wejdz w ustawienia adiuma i spróbuj wstawić inny adres serwera, ten który aktualnie działa. tu jest monitor serwerów gg Monitor serwerów Gadu-Gadu, ale to wyprobuj dopiero wtedy jak ci nie bedzie działało to co napisałem powyżej, bo to taki nie bardzo według mnie sposob z tą zamiana serwerów..
daj znac czy pomogło
Napisano 20 marca 2008 - 18:53
Napisano 20 marca 2008 - 22:37
Napisano 06 kwietnia 2008 - 09:20
jaki numerk adiuma posiadasz? robiłeś update adiuma ostatnio? nie wiem czy w tym tkwi problem, ale polecam:
-usunięcie adium całkowicie, zeby nie pozotał po nim ślad w kompie,
-pozniej zainstaluj wersję 1.0.5 tu masz linka [url]http://adiumx.cachefly.net/Adium_1.0.5.dmg[/url]
-włącz Adium i skonfiguruj gg,
-pozniej wejdz do aplikacji i na ikonce Adiuma kliknij z controlem --> i wybierz Show package contents
-nastepnie wejdz w folder Contents->Plugins
-skopiuj pliczek Purple.AdiumPlugin gdzies w bezpieczne miejsce np na pulpit, zeby pozniej system go nie zastąpił.
-teraz zainsyaluj najnowsze Adium (na belce - Adium-->sprawdz uaktualnienia)
-jak juz sie zainstaluje (nie włączaj adiuma), ponownie wejdz w folder Contents->Plugins i usuń plik Purple.AdiumPlugin, opróżnij kosz, i wrzuć tam Purple.AdiumPlugin ten który skopiowałes wczesniej z wersji 1.0.5 (albo zwyczajnie podmien nowy na stary)
-i koniec, powinno działać,
jesli to nie pomaga to wejdz w ustawienia adiuma i spróbuj wstawić inny adres serwera, ten który aktualnie działa. tu jest monitor serwerów gg [url=http://www.kadu.net/monitor/]Monitor serwerów Gadu-Gadu[/url], ale to wyprobuj dopiero wtedy jak ci nie bedzie działało to co napisałem powyżej, bo to taki nie bardzo według mnie sposob z tą zamiana serwerów..
daj znac czy pomogło
ja tez mam taki sam problem..
ciagle sie laczy/rozlacza/laczy/rozlacza... i jest to info o niemozliwosci czytania z gniazda
w dodatku maca w domu posiadam od niedawna i nic a nic sie nie znam... czy wyrzucic adium, aby nie bylo sladu w kompie po nim to po prostu powyrzucac do kosza ? bo nie umiem tego inaczej ODinstalowac...?
no i musze dodac, zde w pracy dziala bez zarzutu... sama ie wiem, co z tym zrobic
problem pojawil sie dopero kilka dni temu
prosze o pomoc

Napisano 14 kwietnia 2008 - 19:40

Napisano 16 kwietnia 2008 - 13:06
Napisano 22 kwietnia 2008 - 20:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych