Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

GG nie dziala w Adium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirdham

Mirdham
  • 48 postów
  • Skąd3 City

Napisano 15 marca 2008 - 12:46

Czy moze u was tez nie dziala GG w Adium? Do MSN i AOL laczy sie wspaniale ale z GG nie moze nawiazac polaczenia. CO ciekawe Kadu laczy sie z siecia GG bez problemu. Czyzby zmienili IP serwera, czy moze zablokowali komunikator od strony wlascicieli GG? Dziwne......:confused:

#2 sham4n

sham4n
  • 274 postów
  • SkądŻary => Wrocław

Napisano 15 marca 2008 - 13:32

u mnie GG działa bez problemu :)

#3 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 15 marca 2008 - 14:54

u mnie również nic się nie zmieniło

#4 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2008 - 19:00

sluchaj zapewne wina po stronie serwerow gadu, zalezy gdzie mieszkasz i z ktorym serwerem cIE LACZY, znam jednego z adminow i uwierz mi wszystko moze sie tam zdarzyc:) adium dziala poprawnie

#5 domeldogg

domeldogg
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marca 2008 - 13:11

witam, I w końcu u mnie pojawił sie jakiś problem. GG w Adium działało idealnie przez ponad pół roku i nagle dziś rano rozłączył sie i nie może nawiązać połączenia. Pisze, że: "Nie można czytać z gniazda". Cokolwiek to znaczy. Dodam, że próbowałem na Kadu i GG orginalnym przez VMware Fusion i wszystko sie ładnie łączy, a Adium nie. Ma ktoś jakiś pomysł co się stało?

#6 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 19 marca 2008 - 14:48

U mnie też ok.

#7 windup

windup
  • 21 postów
  • SkądWarszawa/Białystok

Napisano 19 marca 2008 - 16:19

jaki numerk adiuma posiadasz? robiłeś update adiuma ostatnio? nie wiem czy w tym tkwi problem, ale polecam:
-usunięcie adium całkowicie, zeby nie pozotał po nim ślad w kompie,
-pozniej zainstaluj wersję 1.0.5 tu masz linka http://adiumx.cachef...Adium_1.0.5.dmg
-włącz Adium i skonfiguruj gg,
-pozniej wejdz do aplikacji i na ikonce Adiuma kliknij z controlem --> i wybierz Show package contents
-nastepnie wejdz w folder Contents->Plugins
-skopiuj pliczek Purple.AdiumPlugin gdzies w bezpieczne miejsce np na pulpit, zeby pozniej system go nie zastąpił.
-teraz zainsyaluj najnowsze Adium (na belce - Adium-->sprawdz uaktualnienia)
-jak juz sie zainstaluje (nie włączaj adiuma), ponownie wejdz w folder Contents->Plugins i usuń plik Purple.AdiumPlugin, opróżnij kosz, i wrzuć tam Purple.AdiumPlugin ten który skopiowałes wczesniej z wersji 1.0.5 (albo zwyczajnie podmien nowy na stary)
-i koniec, powinno działać,

jesli to nie pomaga to wejdz w ustawienia adiuma i spróbuj wstawić inny adres serwera, ten który aktualnie działa. tu jest monitor serwerów gg Monitor serwerów Gadu-Gadu, ale to wyprobuj dopiero wtedy jak ci nie bedzie działało to co napisałem powyżej, bo to taki nie bardzo według mnie sposob z tą zamiana serwerów..

daj znac czy pomogło

#8 iatfa

iatfa
  • 120 postów
  • Skądkrk

Napisano 20 marca 2008 - 18:53

xxx

#9 pretorians

pretorians
  • 235 postów

Napisano 20 marca 2008 - 22:37

Witam. ja mam problem z Adium , ale problemy pojawiły się dopiero po ostatniej aktualizacji bezpieczeństwa systemu. Pracuje na Tigerze. Ma ktoś pomysł co to może być?

#10 ewape

ewape
  • 12 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 09:20

adium

jaki numerk adiuma posiadasz? robiłeś update adiuma ostatnio? nie wiem czy w tym tkwi problem, ale polecam:
-usunięcie adium całkowicie, zeby nie pozotał po nim ślad w kompie,
-pozniej zainstaluj wersję 1.0.5 tu masz linka [url]http://adiumx.cachefly.net/Adium_1.0.5.dmg[/url]
-włącz Adium i skonfiguruj gg,
-pozniej wejdz do aplikacji i na ikonce Adiuma kliknij z controlem --> i wybierz Show package contents
-nastepnie wejdz w folder Contents->Plugins
-skopiuj pliczek Purple.AdiumPlugin gdzies w bezpieczne miejsce np na pulpit, zeby pozniej system go nie zastąpił.
-teraz zainsyaluj najnowsze Adium (na belce - Adium-->sprawdz uaktualnienia)
-jak juz sie zainstaluje (nie włączaj adiuma), ponownie wejdz w folder Contents->Plugins i usuń plik Purple.AdiumPlugin, opróżnij kosz, i wrzuć tam Purple.AdiumPlugin ten który skopiowałes wczesniej z wersji 1.0.5 (albo zwyczajnie podmien nowy na stary)
-i koniec, powinno działać,

jesli to nie pomaga to wejdz w ustawienia adiuma i spróbuj wstawić inny adres serwera, ten który aktualnie działa. tu jest monitor serwerów gg [url=http://www.kadu.net/monitor/]Monitor serwerów Gadu-Gadu[/url], ale to wyprobuj dopiero wtedy jak ci nie bedzie działało to co napisałem powyżej, bo to taki nie bardzo według mnie sposob z tą zamiana serwerów..

daj znac czy pomogło

ja tez mam taki sam problem..
ciagle sie laczy/rozlacza/laczy/rozlacza... i jest to info o niemozliwosci czytania z gniazda
w dodatku maca w domu posiadam od niedawna i nic a nic sie nie znam... czy wyrzucic adium, aby nie bylo sladu w kompie po nim to po prostu powyrzucac do kosza ? bo nie umiem tego inaczej ODinstalowac...?
no i musze dodac, zde w pracy dziala bez zarzutu... sama ie wiem, co z tym zrobic
problem pojawil sie dopero kilka dni temu
prosze o pomoc :)

#11 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 14 kwietnia 2008 - 19:40

Trzeba uzywac web.gadu-gadu.pl na Firefox i problemow nie bedzie :) Jak mowi regulamin - uzywanie nieautoryzowanego softu moze miec rozne skutki :)

#12 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 16 kwietnia 2008 - 13:06

a ja mam pytanie trocche inne. pracuje w firmie gdzie sa poblokowane rozne porty, ale gg jest odblokowany, ale za to adium mi nie chce sie polaczyc z siecia gdzie gg pracuje normalnie... czy adium pracuje na tych samych portach co gg? jesli tak to w czym tkwi problem?

#13 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 22 kwietnia 2008 - 20:47

okej.... NVM... na przyszlosc, jak ktos wam poblokuje porty to poloczcie sie przezjakis server proxy... nawet ladnie dziala..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych