Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AdiumX

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 31 marca 2006 - 23:46

W tym temacie dowiedziałem się mniej więcej a co biega w konfiguracji adium ale jak coś chciałem nikt mi nie odpisywał dlatego zdecydowałem się otworzyć temat.

Mój właściwy temat wygląda tak że domyśliłem sie ze trezba otworzyc konto na chrome co wiecej nalezy pozniej utworzyc uzytkownika nie gadu gadu a jabber i w rejestracji wpisac gr - get rooster tak wiec zrbilem co wiecej mimo wyskakujacych komunikatow najpierw sie zaloguj dalem rade ale jak w konsoli wiadomosci wpisuje gr i owszem pieknie pojawiaja sie moje kontakty ale jak ja mam je dodac do kontaktow recznie :?: Jeśli tak to jest to idiotczne i moze wiecie jak jakos automatycznie pobrac kontakty i dodac do listy w AdiumX

#2 Banano

Banano
  • 354 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 kwietnia 2006 - 09:24

Mamut, ja zrobiłem tak.

W PSI zaimportowałem kontakty a następnie dodałem do listy kontaktów (pododawałem nicki itd.).

Następnie wyłączyłem PSI,włączyłem Adium , zalogowałem się do Jabbera i oto miałem wszystkie kontakty bez problemu.

Adium ma mały mankamet gdyż po zalogowaniu się do Jabbera trzeba czekam jakieś 5 minut zanim uruchomi się transport GG. Już gdzieś na ten temat pisałem ale też nie dostałem odpowiedzi.
Natomiast pod Mac OS9 w Jabberbnaucie transport uruchamia się natychmiast, tak samo w PSI.

#3 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 02 kwietnia 2006 - 20:56

Dzieki udalo mi sie :mrgreen:

#4 Banano

Banano
  • 354 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 kwietnia 2006 - 21:02

Mamut, też czekasz zanim ci się transport uruchomi czy to tylko u mnie?

#5 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 05 kwietnia 2006 - 16:29

znaczy zanim bede dostepny i pojawą sie ludzie ??

#6 Banano

Banano
  • 354 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 kwietnia 2006 - 11:18

Tzn. włączam się Available i czekam jakies 5 min. na to żeby mi się transprt uaktywnił.

#7 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 06 kwietnia 2006 - 11:46

Banano, to tak nie może być. U mnie sią odpala prawie od razu, albo po kilku sekundach, no albo się nie odpala wcale, ale to się zdarza rzadko.

#8 Banano

Banano
  • 354 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 kwietnia 2006 - 11:52

Też tak sądze bo np. w PSI czy w Jabbernaucie w OS9 to jest od razu. A może to w związku z problemem odświeżania listy co już było poruszane na forum? W sumie się już przyzwyczaiłem.

#9 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 06 kwietnia 2006 - 22:39

u mnie na adium wystko jest niemal natychmiast najdluzej czekalem moze 10 s a moj maczek nie jest demonem predkosci na neo 256 :mrgreen:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych