Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowe oprogramowanie 1.3 iPod Video

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 martino

martino
  • 40 posts
  • SkądUNIVERSUM

Posted 14 March 2008 - 09:56

Wczoraj podłączając iPoda, wykryto u mnie nowe oprogramowanie w wersji 1.3 Czy ktoś zauważył że coś przybyło lub nastąpiła jakaś zmiana? Co nowego przybyło?

#2 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2008 - 13:25

Chyba tylko poprawki błędów, ale skok w numeracji dość duzy. Wieczorem się lepiej przyjrze czy jest cos nowego

#3 martino

martino
  • 40 posts
  • SkądUNIVERSUM

Posted 14 March 2008 - 14:28

a wymieszaj utwory było?

#4 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 14 March 2008 - 14:47

Nawet od początku :)

#5 Domz

Domz
  • 34 posts
  • SkądKielce

Posted 14 March 2008 - 16:39

Ja zauwżyłem zdecydowanie szybsze wczytywanie okładek przy przewijaniu w trybie odtwarzania. Efekty przejścia w menu są bardzie płynne. Po za tym chyba wszystko po staremu :P PS. No to teraz czas się ośmieszyć.... naprawdę spodziewałem sie Cover Flow =( xDD

#6 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 March 2008 - 19:15

oczywiscie przy instalacji dalej nie ma changeloga? naiwny czlowiek (czyt. ja) oczekiwal, ze beda go traktowac powaznie. no nic, zobaczymy co zmienili jak spece z ipodwizarda wybebesza ten soft. tymczasem stawiam na zmiane numeracji zasobow i obrazkow, zeby ludzie utrudnic im zycie.

#7 hubi84

hubi84
  • 217 posts
  • Skądwarszawa

Posted 14 March 2008 - 20:01

rzeczywiście przejścia w menu są bardziej płynne, co doskwierało mi we wcześniejszej wersji. nie wiem czy mi się wydaję ale ten niebieski pasek w menu jest bardziej niebieski (ciemniejszy) a przez to przyjemniejszy dla oka:)

#8 lordfuckier

lordfuckier
  • 25 posts

Posted 14 March 2008 - 20:31

Mi się zmieniło to, że się nie chce się wyłączyć tylko przechodzi w stan uśpienia.(-) Przejścia w menu faktycznie szybciej.(+)

#9 _igi

_igi
  • 3155 posts

Posted 14 March 2008 - 21:05

Mi się zmieniło to, że się nie chce się wyłączyć tylko przechodzi w stan uśpienia.(-))

Że niby wcześniej tego nie było w Video? :E

#10 goodboy

goodboy
  • 1611 posts
  • SkądKonstancin/W-wa

Posted 14 March 2008 - 21:09

A czy jest możliwość oglądania wypożyczonych filmów?

#11 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 March 2008 - 22:01

czy mamy jakis obywateli usa na forum? ;)

#12 Domz

Domz
  • 34 posts
  • SkądKielce

Posted 14 March 2008 - 23:14

ACHTUNG ACHTUNG! Zauważyłem (dopiero teraz :P ) że wreszcie są przewijanie długie nazwy utworów, przy wyświetlanych okładkach. Naprawdę warto zrobić update. Szkoda że nie przewijają się nazwy albumów i wykonawców ale może to i dobrze bo było by bardzo naćkane :P Pozdrawiam Wszystkich!

#13 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 15 March 2008 - 10:08

Hmm... Ja mam soft 1.2.1 i nazwy utworów się przewijają 8)

#14 lordfuckier

lordfuckier
  • 25 posts

Posted 15 March 2008 - 10:11

Że niby wcześniej tego nie było w Video? :E

No jak by nie patrzył mój się wyłączał.

#15 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 15 March 2008 - 11:05

no i czeka mnie watpliwa przyjemnosc wlaczenia peceta

#16 Domz

Domz
  • 34 posts
  • SkądKielce

Posted 15 March 2008 - 12:46

Mi na sofcie 1.2.3 się nie przewijały, i jestem tego pewien bo nawet się przyglądałem... :P

#17 _igi

_igi
  • 3155 posts

Posted 15 March 2008 - 13:20

ACHTUNG ACHTUNG! Zauważyłem (dopiero teraz :P ) że wreszcie są przewijanie długie nazwy utworów, przy wyświetlanych okładkach. Naprawdę warto zrobić update. Szkoda że nie przewijają się nazwy albumów i wykonawców ale może to i dobrze bo było by bardzo naćkane :P

Pozdrawiam Wszystkich!

Mi się marzy, żeby wreszcie w Classic'u dodali przewijanie długich nazw albumów. Przykładowo, album "The Symphonic music of Pink Floyd" ucina do trzech pierwszych słówek i pięknego wielkokropka (:

#18 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 15 March 2008 - 13:57

No i w końcu nie muszę czekać tych 2-3 sekund na załadowanie się okładki. Nie wiecie może czy jest jakiś dodatek by zainstalować Cover Flow?

#19 Domz

Domz
  • 34 posts
  • SkądKielce

Posted 15 March 2008 - 14:27

Rockbox albo iPod Linux... napewno w którymś z tych dwóch jest. iPod Wizzard ale tam nie ma cover flow tylko wygląd menu classica, ale niestety nie wszysko chodzi tak jak trzeba i menu się "tnie". Rockbox jest może i fajny ale obsługa "w ruchu" się nie sprawdza (przynajmniej mi :P ). Naprawdę bardzo, bardzo cenie sobie oryginalny firmware iPoda video. Jest tak prosty i przejrzysty...w końcu to Apple ;). Pozdrawiam. PS. Cover flow, jest bardzo fajne ale pod jednym warunkiem tzreba mieć całą muzykę dobrze otagowaną i wszystkie okładki bo inaczej to kaszana.

#20 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 15 March 2008 - 18:02

To pewnie na Linuxie, ostatnio próbowałem go zainstalować i cały czas pokazywało mi jakieś błędy aż się poddałem. Na RockBoxie nie ma bo już go mam, ale masz rację soft Apple jest o niebo lepszy od tych zamienników, ja RB trzymam tylko do grania;) Soft z Classica mi się podoba, czy można taki sam wrzucić do Video 5.5?

#21 japok

japok
  • 120 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 15 March 2008 - 18:16

Wydaje mi sie ze zmieniono menu wyboru strefy czasowej

#22 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 March 2008 - 23:20

tez mi sie tak wydaje, ale ostatni raz ustawialem to ponad rok temu wiec nie pamietam jak bylo. :D obsluga rockboxa sprawia problemy? to moze sprobuj skorki z wiekszymi czcionkami czy cos. cover flow nie bylo i nie bedzie, a softu z classica sie nie zaladuje na video. nazwy utworow sie przewijaly zawsze, to nazwy albumow i wykonawcow byly ucinane. nie moge sprawdzic jak jest teraz bo zrobilem restore i nic na ipodzie nie mam (a itunes flac'ow nie strawi).

#23 wookie23

wookie23
  • 187 posts

Posted 16 March 2008 - 20:36

Mnie boli jedno.. Tzn zaraz wgram nowy soft i zobacze. W 4g było coś tekiego że gdy przewijałeś piosenke (powiedzmy gdzieś na środek) i gdy nagle nacisnąłeś >>| (następna piosenka) to przeskakiwało na kolejną piosenke. W video nie ma tej opcji. Trzeba po prostu "opuśćić przewijanie" i wtedy przełączysz dopiero piosenke. Dla mnie uciążkiwe.

#24 hubi84

hubi84
  • 217 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 March 2008 - 10:11

dokładnie to samo mnie boli. moje stare mini było pod tym względem lepsze niż obecne video. kto wie, może w 1.3.1 to poprawią

#25 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 March 2008 - 19:16

nie poprawia. taka funkcja byla takze w video az do softu 1.2.1. strasznie mnie to denerwuje bo trzeba albo reczne wylazic z przewijania i dopiero next albo czekac. mozliwe, ze ipodwizardem daloby sie to przywrocic wiec dla chetnych polecam wizyte na tamtejszym forum.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users