Wolfenstein Enemy Territory nie działa
Napisano 13 marca 2008 - 10:10
Napisano 13 marca 2008 - 12:01
Napisano 13 marca 2008 - 12:45
Taki stary numer: sprobuj w get info zaznaczyc opcje Rosetta, tzn zeby byl odpalany przez Rosette. Z tego co pamietam z forum, to dzialalo.
No przecież pisałem u góry koledze że, Rosetty już próbowałem:)
Nie wiem co robisz nie tak, ale ja przed chwileczką zainstalowałem ET i działa od pierwszego strzału Najpierw instalowałem wersję 2.60c a na to dopiero 2.60d. Wszystkie pliki pobrałem stąd
Nic z tego Marcin - Zrobiłem dokładnie tak jak Ty, z Rosettą jak i bez i znowu to samo - ET nie uruchamia się i słychać tylko taki przeciągły dzwięk jakby z menu, w dodatku jeszcze, zacinający się.
Szukałem troche po google i wygląda na to że, sam nie jestem - To prawdopodobnie moja intelowska karta, co dziwne, z najnowszymi sterownikami.
Czy komukolwiek mającym takieg kompa jak mój udało się odpalić tą gierkę?
P.S Marcin, masz u mnie "plusika" za dobre chęci

Napisano 13 marca 2008 - 13:23

Napisano 13 marca 2008 - 14:19
Napisano 13 marca 2008 - 23:08
Napisano 14 marca 2008 - 00:23
Napisano 14 marca 2008 - 09:56
Przepraszam czy na macbook'u 2.2 z tą lepszą grafiką - jest szansa żeby ET działał?
Jaką grafikę masz na myśli, tą intelowską?
Marcin ma Radeona, on do obsługi gier jest już fabrycznie przystosowany.
Questionmaker, Tobie też ET nie chce ruszyć?
Napisano 14 marca 2008 - 11:17
Te pliki sa jakies dziwne - archiwum w archiwum...
Sam nie wiem:-o Według mnie są w porządku - To przecież uniwersalne binarki "dmg", w których znajdują się pliki do skopiowania na dysk, do folderu "Pogramy".
Może chodzi Ci o archiwum punkbustera? Jeśli tak, to on nie ma nic wspólnego z grą - Jest odzielnym programem, ale wymaganym przez większą część serwerów w celu zapobiegania oszustwom.
Napisano 14 marca 2008 - 12:13
Gma X3100 - pytam, bo nie wiem czy jest sens ściągać.Jaką grafikę masz na myśli, tą intelowską?
Marcin ma Radeona, on do obsługi gier jest już fabrycznie przystosowany.
Questionmaker, Tobie też ET nie chce ruszyć?
Napisano 14 marca 2008 - 12:22

Quetionmaker! Może poszperalibyśmy we dwójke w google, próbując dojść rozwiązania, co Ty na to? Ja już szukałem troche i sami z tym problemem nie jesteśmy.
Zobacz jeszcze jaką masz wersje sterownika , dowiesz się dzięki temu programowi.
Napisano 14 marca 2008 - 12:50
Napisano 14 marca 2008 - 12:58
Sprawdziłem i objawy mam identyczne. Najpierw pojawia się konsola, a następnie przeciągły, zapętlony dźwięk. Do tego wiatraczek zaczyna pracować jak szalony. Obrazu brak.
Posiadam MacBooka z X3100.
To będzie zatem karta?
Napisano 14 marca 2008 - 13:03
Napisano 14 marca 2008 - 15:13
Sam nie wiem:-o Według mnie są w porządku - To przecież uniwersalne binarki "dmg", w których znajdują się pliki do skopiowania na dysk, do folderu "Pogramy".
Może chodzi Ci o archiwum punkbustera? Jeśli tak, to on nie ma nic wspólnego z grą - Jest odzielnym programem, ale wymaganym przez większą część serwerów w celu zapobiegania oszustwom.
To nie sa dmg. Z tych stron to jakies skomplikowane rozszerzenia. Juz nie pamietam jakie bo skasowalem te pliki. Sciagnalem z idg bodajrze i dziala.
Napisano 14 marca 2008 - 15:33
To nie sa dmg. Z tych stron to jakies skomplikowane rozszerzenia. Juz nie pamietam jakie bo skasowalem te pliki. Sciagnalem z idg bodajrze i dziala.
Jak to nie "dmg", przecież te pliki są na "filefroncie", sam spójrz.
Sciagnalem z idg bodajrze i dziala.
Ty równierz masz GMA X3100? Jeśli tak, mógłbyś podać link?
Napisano 14 marca 2008 - 15:42
dmg.bz2 traktowane jako archiwum. Moze wystarczy skasowac bz2 i montowac obraz. Juz to i tak mam za soba.
Tak właśnie robiłem klikałem na akceptacje umowy, następnie montowałem "dmg", a Ty?
Nadal nie widzę tam żadnego "bz2"...kurde
Mam starszego macbooka z Intel 950
No ale to też Intel przecież

Napisano 14 marca 2008 - 15:52
Tak właśnie robiłem klikałem na akceptacje umowy, następnie montowałem "dmg", a Ty?
Nadal nie widzę tam żadnego "bz2"...kurde
No ale to też Intel przecieżJesteś pewien że, te pliki z idg działają? Jaka to wersja skąd ją sciagnąłeś i jak instalowałeś?
Jak ja sciagam to na koncu mam wlasnie bz2 traktowane jako archiwum. Na idg Wolfenstein: Enemy Territory - wersja dla Mac OS X do pobrania! - Aktualności IDG.pl bez problemu to sciagniesz w dmg. Potem normalnie istalujesz gre i taki dodatek wymagany przez serwery (takze w tym calym paku). Jest tam jednak tylko wersja a. Zaraz obadam to z c i dam znac jak to dziala.
---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 16:16 ----
No wiec jakos nie dziala mi punkbuster na wersji >a ale na serwerach ktore go nie wymagaja normalnie dziala i nawet plynnie

A wlasnie, skrocilem rozszerzenie i mam dmg normalnie dzialajace 8-)
Napisano 14 marca 2008 - 16:39

Napisano 14 marca 2008 - 16:56
Właśnie zauważyłem, że paczka z IDG jest na procki PPC - Wykazują to informacje o pliku oraz brak opcji uruchomienia Rosettą.
Chris, Ty masz pewnie Procek PPC, prawda?
Lol, to chyba dalem Ci zlego linka

---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 16:59 ----
Mysle ze to ze tak jest napisane jakie sa minimalne wymagania (tzn G5) to nie oznacza ze to jest na ppc. Powinno normalnie dzialac na cd/c2d. Najwyrazniej to winna Twojej karty graficznej. Moj 950 radzi sobie swietnie

Napisano 14 marca 2008 - 17:03
Mysle ze to ze tak jest napisane jakie sa minimalne wymagania (tzn G5) to nie oznacza ze to jest na ppc. Powinno normalnie dzialac na cd/c2d. Najwyrazniej to winna Twojej karty graficznej. Moj 950 radzi sobie swietnie
Sugerowałem się tym postem. Teraz ciągnę tą wersje i zobaczymy.
Napisano 14 marca 2008 - 17:38
Na idg Wolfenstein: Enemy Territory - wersja dla Mac OS X do pobrania! - Aktualności IDG.pl bez problemu to sciagniesz w dmg. Potem normalnie istalujesz gre i taki dodatek wymagany przez serwery (takze w tym calym paku). Jest tam jednak tylko wersja a. Zaraz obadam to z c i dam znac jak to dziala.
Mi działa idealnie ta wersja pobrana właśnie stąd. Studente tak czy inaczej, bedziesz potrzebował tego: quake.owned.pl - PBSetup for Mac OS X - Quake polish community ! Od graczy dla graczy ! To punkbuster setup pod maka. Inaczej raczej sobie nie pograsz...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych