Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolfenstein Enemy Territory nie działa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#76 dizos

dizos
  • 26 postów

Napisano 19 września 2008 - 19:18

uuu niedobrze.. chyba przetestuje urban terror :)

#77 dizos

dizos
  • 26 postów

Napisano 20 września 2008 - 23:12

Btw. Urban terror jest calkiem fajna alternatywa:)

#78 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 21 września 2008 - 10:42

Mi jakoś nie podszedł. Teraz czekam na Call of Duty 4 :)

#79 klisiu

klisiu
  • 11 postów
  • SkądBerlin/Gdańsk

Napisano 13 października 2008 - 14:42

Odświeżam: zanim zdołałem się dokopać do posta dredzika udało mi się znaleźć w Google'u pomysł na set r_fullscreen "0". ;)

Teraz tylko ustawienia rozdzielczości i śmigamy! :D

#80 rafalmacbook

rafalmacbook
  • 204 postów
  • SkądRadom/Warszawa

Napisano 04 maja 2009 - 12:12

Odświeżany podobno nie zdrowy, ale żaden z pomysłów na forum u mnie nie działa. System leopard 10.5.6 Intel 2.4 GMA x3100 3 GB ramu wersja gry 2.60c pobrana w DMG wszystkie updaty systemu są wszystkie prawa ok nie da się odpalić na rossecie testowałem numer z plikiem i fullscreen restartowałem kilka razy kompa (wprowadzanie zmian) jedyny efekt to pojawienie się konsoli i dzwięk z głośników taki zamulony bez obrazu podczas gdy sama gra jest juz zawieszona. Chwila zamułki komputera i wyłącza się sama. Mam wersję pod windows ale chiałbym na mac. Zna ktoś przepis magiczny aby to odpalić ?

#81 wojtlos

wojtlos
  • 8 postów

Napisano 15 maja 2009 - 23:03

Mam to samo. Robiłem wszystko co opisane jest wyżej i nic. Korzystam z wersji dla PowerPC, bo nie mogę nigdzie znaleźć*wersji universal (wszystkie linki nieaktywne). W wersji dla PowerPC nie mam opcji odpalenia przez rosettę. Pozdrawiam, Wojtek

#82 zioper

zioper
  • 261 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 11 stycznia 2010 - 19:50

Panowie ja rowniez nie moge odpalic ET na snwo leo. Probowalem z autoexec.cfg itp. IMac 24'. Zauwazylem ze gdy odpalam gre, jest ekran glowny to wejsciu w mods =>nq => launch gra sie wysypuje. Pojawili sie juz jakies rozwiazania ?

#83 zioper

zioper
  • 261 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 stycznia 2010 - 23:43

Dobra zalatwione patch 2.60d for mac rozwiazuje sprawe.

#84 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 22 stycznia 2010 - 19:01

no ale na macbooku nawet patch nic nie daje albo cos zle robie;/

#85 japkko

japkko
  • 157 postów
  • SkądPiastów, PL

Napisano 26 kwietnia 2010 - 15:45

jakies nowe rady ? :> nowy mbp 2,66ghz, nvidia 320m. :) podobnie jak wyzej - wlacza sie, slychac dzwiek ale bez obrazu. za pierwszy razem wlaczyla sie poprawnie. :)

#86 Mass

Mass
  • 7 postów
  • SkądGorlice

Napisano 29 stycznia 2011 - 13:23

No wiec moze zbiore to co bylo napisane i doloze swoje: Tak jak to kolega Dredzik napisal: "otwieramy sobie katalog /Applications/Wolfenstein ET/etmain i tworzymy w nim plik autoexec.cfg, do ktorego wrzucamy linijkę set r_fullscreen "0". I viola. Działa. W okienku ale działa." Teraz moje rozwiazanie na "okienko". Po odpaleniu ET w oknie wchodzimy w ustawienia obrazu i zmieniamy rozdzielczosc na maksymalna z mozliwych. Wychodzimy z gry i zmieniamy w pliku autoexec.cfg "0" na "1". Wlaczamy ponownie ET i cieszymy sie full screenem ;p

#87 zurawik

zurawik
  • 28 postów
  • SkądBełchatów, Poland

Napisano 18 lutego 2011 - 22:07

mam ten sam problem co japkko, jak mam utworzyć ten plik? sorki ale jestem nieco zielony jeżeli chodzi o Mac OS, mam go zaledwie od kilkunastu dni

#88 Mass

Mass
  • 7 postów
  • SkądGorlice

Napisano 19 lutego 2011 - 12:13

Pewnie jest jakas inna bardziej zacna metoda ale ja to zrobilem w nastepujacy sposob: -skopiowalem dowolny plik o rozszerzeniu .cfg na biurko (pulpit) -otworzylem go w TextEdit -wpisalem to co trzeba bylo -dalem "zachowaj jako", zmienilem nazwe i przy pytaniu czy zachowac format cfg czy zmienic na txt oczywiscie wybralem zachowanie formatu cfg :P -przenioslem tak powstaly plik do folderu z gra i wszystko smiga :) Mam nadzieje ze sie przyda :P

#89 zurawik

zurawik
  • 28 postów
  • SkądBełchatów, Poland

Napisano 20 lutego 2011 - 20:07

Przydało sie:) ale tylko połowicznie...ET uruchamia się w oknie, jednak mimo zastosowania twoich rad nie mogę wrócić do fullscreena bo dzieje sie dokładnie to samo co przed cała "operacją", fajne rzeczy dzieją sie tez w oknie, jak zmienie na chwile program a potem wracam do ET to lewy klawisz myszki nie działa:). Rany, zaczynam naprawde rozumieć dlaczego Mac nie jest do grania:), tyle problemów z normalna grą:)

#90 Phone

Phone
  • 9 postów

Napisano 17 marca 2011 - 14:18

Poszukajcie dobrych darmowych gierek na [url]www.dobreprogramy.pl[/url] mają tam fajne strzelanki które na pewno przypadną do gustu. ET to już stara gra.

#91 Mass

Mass
  • 7 postów
  • SkądGorlice

Napisano 29 listopada 2012 - 23:48

Wiem ze minelo juz sporo czasu ale moze komus sie to jeszcze przyda. Otoz naszlo mnie dzis by znow zainstalowac Wolfensteina ET i oczywiscie spotkal mnie ten sam problem. Zastosowalem sie do swoich rad odnosnie zmiany rozdzielczosci na maxa a pozniej wstawieniu "1" zamiast "0" i tu spotkala mnie przykra niespodzianka. Otoz jak kolega wczesniej pisal znow zaczela sie gra wieszac przy wlaczeniu. Poszperalem jednak troche i co sie okazalo. Po odpaleniu gry w oknie zmienilem rozdzielczosc oraz zmienilem Color depth na 32 bity. Nastepnie zmienilem w pliku "0" na "1" i gra juz sie normalnie odpalila na fullscreenie :)

#92 wisniaaa

wisniaaa
  • 1 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 19:34

Witam a ja mam inny problem. Chcac wlaczyc gre pojawia mi sie komuniakt "Nie można otworzyć programu Wolfenstein Enemy Territory, ponieważ programy PowerPC nie są już obsługiwane

- - - Połączono posty - - -

Dodam jeszcze ze tak sie dzieje w wersji 2.60d gdy odpalam 2.60c to gra wylacza sie gdy probuje wejsc na serwer

#93 Norbit0

Norbit0
  • 76 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 stycznia 2013 - 22:45

System który posiadasz (Lion lub Mountain Lion) nie ma już Rosetty, czyli programu pozwalającego na uruchamianie aplikacji PPC.

#94 Oscer

Oscer
  • 11 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 10:48

Mnie rowniez wywala z poziomu logowania sie do serwera , tj pokazuje sie obrazke (mapka) i z prawej strony ze cos tam sie sciaga . Mam Liona , problem nie do ominiecia ??

#95 PanJapko

PanJapko
  • 24 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 13:19

O, stary! Ale mi pomysl podsunales. Nie wiedzialem, ze takie gry sa :) (mam Jablko od kilku tyg), hehehe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych