Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolfenstein Enemy Territory nie działa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#51 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 07 kwietnia 2008 - 12:36

Sprzęt identyczny, wersja identyczna, to samo system - Ja już sam nie wiem... to cholernie ciekawe.

Zrobiłem zrzuty foldera Wolfa i pliku "autoexec.cfg" - Może tam dopatrzysz się jakiś nieprawidłowośći...

Folder Wolfa

Dołączona grafika

Autoexec

Dołączona grafika

Ubiegne jeszcze każdego dociekającego :) Prawa dostępu mam pełne - Zarówno do katalogu, jak i wszystkich plików.

#52 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 16:29

Ta komenda w pliku autoexec.cfg powinna chyba wyglądać tak seta r_fullscreen "1"

#53 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 07 kwietnia 2008 - 19:12

Ta komenda w pliku autoexec.cfg powinna chyba wyglądać tak

seta r_fullscreen "1"

Nie, chyba nie - Nie może być "1", bo ma przecież startować w oknie a nie na pełnym ekranie.
Dlaczego "seta" - To literówka, czy zamierzona składnia?

#54 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 20:09

Sorki, faktycznie "0", reszta tak jak napisałem czyli seta r_fullscreen "0"

#55 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 08 kwietnia 2008 - 09:22

Sorki, faktycznie "0", reszta tak jak napisałem czyli

seta r_fullscreen "0"

Przyznaje że nie do końca rozumiem dlaczego "seta" a nie "set" - Przyznasz sam, to dość dziwne.
Niestety Marcin, Twoja kombinacja też nie działa niestety.
Czy osoby z GMAX3100 mogłyby napisać jaką wersje strerownika,openGL itd, mają? - Nic innego mi już do głowy nie przychodzi

#56 dredzik

dredzik
  • 14 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 14:27

E. studente. Na tym screenie widać literówkę. Masz fulscreen a powinno być fullscreen.

Marcin_G: u mnie działa z set.

#57 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 16:19

studente pytał czy może ma jakiś błąd w składni, spojrzałem więc do pliku etconfig.cfg w celu znalezienia być może poprawnej składni polecenia a tam właśnie znalazłem seta ...... , pomyślałem ze to właśnie ten błąd dlatego o tym napisałem :) Widzę jednak że nie pomogło. Sorry za zamieszanie.

#58 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 08 kwietnia 2008 - 19:02

E. studente. Na tym screenie widać literówkę. Masz fulscreen a powinno być fullscreen.

Hurrra!!! Działa. Dziękuje ślicznie Dredzik :). Ponawiam pytanie - Sam wpadłeś na dopisanie tej linijki :) ?

Widzę jednak że nie pomogło. Sorry za zamieszanie.

No co Ty Marcin - Żadne zamieszanie - Wprost przeciwnie - Dzięki Serddeczne za zaainteresowanie i pomoc.

Nie wiem czy pamiętasz, ale już kiedyś zasłużyłeś na "plusika" u mnie? :)
Apropo "plusików" - Gdzie się podziały? Chciałem się odwdzięczyć chlopakom :-)

EDIT:

Może poprosimy moderatora o dodanie do tematu postu czegoś w stylu "rozwiązane" lub "solved"?

#59 dredzik

dredzik
  • 14 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 21:36

studente, trochę tak, trochę nie. Jakiś czas temu na forach znalazłem komentarz w sprawie innej gry, że zmiana ustawień pomaga, więc dorwałem plik z konfiguracją do ET i zacząłem przełączać po kolei każdą opcję.

#60 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:16

studente, trochę tak, trochę nie. Jakiś czas temu na forach znalazłem komentarz w sprawie innej gry, że zmiana ustawień pomaga, więc dorwałem plik z konfiguracją*do ET i zacząłem przełączać po kolei każdą opcję.

Rozumiem:) A tak mimochodem, na stronie do której podałeś link, odniosłem wrażenie że "kręci Cię" programowanie, prawda?
Musze przyznać że, to wyglądało właśnie na robote kodera;)

#61 dredzik

dredzik
  • 14 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 15:06

Tak, piwo, kobiety i setki linijek kodu źródłowego :P

#62 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2008 - 19:01

Dzieki za pomoc, jeszcze dodam kilka przydatnych opcji

//ustawienie rozdzielczosci (macbook- 1280x800)

set r_mode -1
set r_customwidth 1280
set r_customheight 800

powyzej stawienia dla macbooka

Niestety jak dla mnie nie da sie grac (straszne mam opoznienie myszki, lepiej cs 1.6 chodzi pod crossoverem ;P)

#63 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 kwietnia 2008 - 09:56

Niestety jak dla mnie nie da sie grac (straszne mam opoznienie myszki, lepiej cs 1.6 chodzi pod crossoverem ;P)

Próbowałem na swoim sprzęcie i działa bez zarzutu, nie było żadnych najmniejszych problemów z myszką, a grałem na Touchpadzie przez chwile nawet ;)
Może wystarcz coś w menu pogrzebać?

#64 dredzik

dredzik
  • 14 postów

Napisano 24 kwietnia 2008 - 22:55

Hm. Ja sobie gram na 1280x800 + wszystkie detale na maks i nawet śmiga. A i jeszcze żeby znikło menu podczas takiej gry: defaults write "/Applications/Wolfenstein ET/Wolfenstein ET.app/Contents/Info" LSUIPresentationMode -int 4

#65 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 24 kwietnia 2008 - 23:10

Hm. Ja sobie gram na 1280x800 + wszystkie detale na maks i nawet śmiga.

Tak, ale zawsze w oknie:p

A i jeszcze żeby znikło menu podczas takiej gry:

defaults write "/Applications/Wolfenstein ET/Wolfenstein ET.app/Contents/Info" LSUIPresentationMode -int 4

Nie rozumiem - Jak to "znikło" menu?

#66 michal_50

michal_50
  • 19 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 lipca 2008 - 17:49

Sorry za odświeżanie tematu ale zrobiłem wszystko tak jak napisał dredzik i nie działa :( tylko zauwazylem ze moj plik ktory utworzylem ma 4 k a czyjs tam w screenie mial 8 ... Jestem nowym użytkownikiem tego systemu więc proszę o pomoc :)

#67 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 06 lipca 2008 - 17:59

Możesz podać wersje gry i pokazać plik? Mój plik ma 8 kb ale to może być dlatego że pisany większą czcionką :P

#68 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lipca 2008 - 19:31

Wiecie może jak postawić boty na macu?

#69 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 01 sierpnia 2008 - 11:46

z tego co wiem, to po pierwszym odpaleniu z fullscreen 0, nastepne mozna juz odpalic z jedynka, tak zeby gra dzialala na pelnym ekranie: YouTube - Get Return to Castle Wolfenstein working on Leopard <-- tu koles pokazuje jak to robi na return to castle wolfenstein. Jeszcze nie mam Maca, ale ET to moja ulubiona gra. Wie ktos czy mozna grac na serwerach etpro?

#70 luksta

luksta
  • 154 postów
  • SkądLuboń/Poznań

Napisano 17 sierpnia 2008 - 20:10

Ha! Naprawione!

... /Applications/Wolfenstein ET/etmain i tworzymy w nim plik autoexec.cfg, do którego wrzucamy linijkę set r_fullscreen "0".

U mnie zadziałało. Wielkie dzięki.

Pozdrawiam

#71 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:29

z tego co wiem, to po pierwszym odpaleniu z fullscreen 0, nastepne mozna juz odpalic z jedynka, tak zeby gra dzialala na pelnym ekranie: YouTube - Get Return to Castle Wolfenstein working on Leopard <-- tu koles pokazuje jak to robi na return to castle wolfenstein. Jeszcze nie mam Maca, ale ET to moja ulubiona gra. Wie ktos czy mozna grac na serwerach etpro?

Niestety. U mnie dodanie jedynki powoduje zawis gry, działa tylko z parametrem "0".

Do Dredzika : Twoje rozwiązanie zapostowalem w watku na temat problemów z gra na oficjalnym forum Apple i tam właśnie znalazł go ten gość który zamieścił instrukcje do RTCW na youtube.
W jego imieniu : Dzięki Serdeczne

#72 dizos

dizos
  • 26 postów

Napisano 18 września 2008 - 01:00

U mnie nie dziala;(.. mimo wpisania tej linijki.. (MBC2D)

#73 Homik

Homik
  • 173 postów
  • SkądWawa

Napisano 18 września 2008 - 09:05

Witajcie mnie pomogł update PunkBuster Online Countermeasures i trza sciagnąc programik pbsetup.run
i tak ET lepiej chodzi na PC....

#74 dizos

dizos
  • 26 postów

Napisano 18 września 2008 - 21:08

wolfenstein gra ale.. tc:e jak probuje sie polaczyc z serwerem wywala mi 'VM_Create on UI failed' ponadto obraz mam jakby przyciety ale dopiero w menu. jak leci poczatkowy filmik wszystko jest ok natomiast jak pojawia sie menu jest jakby za krotki po prawej. jak chce utworzyc hosta to wywala mi 'failed to load character file'. Ktos wie co zrobic??;(

#75 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 19 września 2008 - 15:58

Widzę że kolega ma ten sam problem co i ja :( TCE to moim zdaniem najlepszy dodatek do ET. Niestety, ale po przejściu na Intela skończyło się moje granie w TCE. Mój angielski nie jest najlepszy, lecz z tego co udało mi się wyczytać na zachodnich forach wynika iż jedynym wyjściem jest albo zainstalowanie Windowsa i granie pod nim, albo pozostaje cierpliwe czekanie na TCE v.0.50 i nadzieja że będzie w wersji Universal.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych